Soukupa by v Řecku vypískali raz dva

Proběhla jsem s prádlem přízemím, kde hrála televize. Soukup jako obvykle rozkládal rukama. Sedla jsem si na gauč a sledovala jsem, jak paradojuje Jiřího Paroubka a říká, že mu manželka ukradla 5 miliónů korun. Zůstala jsem sedět.

Myslím, že si všichni dobře vzpomínáme, jak byla Petra Paroubková vážně nemocná. Prodělala vážnou mozkovou příhodu, její paměť byla značně poškozena. Během krátké doby požádala o rozvod a schovala se. Petra měla s Paroubkem dům v Řecku a miluje všechno, co je řecké. Navíc jako nadaná tlumočnice mluví i skvěle řecky. Čtu na internetu, že žije v téměř vybydleném paneláku, rozprodává boty a musí si půjčit na školné. Ztratila jsem o ní už dávno přehled.

„Ne, ten trezor neukradla, prostě jenom zmizelo pět miliónů, které tam Paroubek měl,“ ukazuje Soukup rukama a opět s nimi máchá, aby lidé porozuměli, jak ty peníze zmizely.

„Prostě mu je sebrala jeho manželka,“ dokončuje Soukup tvrdé obvinění proti Petře, aniž by se zastyděl nebo zamyslel, jestli je to pravda, jelikož stále paroduje Paroubka, takže mu to připadá nesmírně vtipné. 

Sedím a pozorně se mu dívám do obličeje, kde jsou mrtvé oči, vůbec žádný život. Ale on sám vypadá jako žijící generátor, takové malé ČEZ. Kde bere tu energii? Kde bere tu drzost mediálně informovat lidi o tom, že bývalá manželka Paroubka ukradla pět miliónů. Kde bere tu nelidskost? Nějak nesleduji v poslední době zprávy, nečtu bulvár, proto mě tato informace docela zasáhla. No, spíše mě zasáhla ta forma, kterou Soukup prezentoval před diváky u něho ve studiu, ale i těmi, co se na něho dívají ze svých domovů o něčem, co se zatím neví, jestli to je nebo není pravda. Proč si bere do úst tu Petru?

„No, a Paroubek si myslí, že ho nezvolili, protože jsem to zavinil já,“ pokračuje v jakémsi vtipném duchu Soukup a ukazuje nějaké popsané papíry publiku, které se skládá z podivných lidí, ovšem smějí se, jsou za to určitě i placeni, aby se smáli.

Pečlivě učesaný Soukup mi připomíná účesem Hitlera. Ne tím sestřihem, ale tou pečlivostí, aby byl každý vlásek na jeho hlavě na svém místě. Vedle sebe má něco jako krabici, kde je napsáno „detektor lži,“ která vydá zvuk, když jakoby lže. Tedy ta krabice, pokud by byla pravá, by musela troubit stále na znamení, že Soukup lže, ale to nejde, protože pořad moderuje a režíruje Soukup sám.

„No, a Paroubek už na mě poslal pět žalob,“ povídá Soukup s úsměvem a divné publikum se opět s ním trapně směje.

Jednou v životě jsem přišla za Paroubkem do Lidového domu. Byla jsem tak naivní, myslela jsem si, že jako premiér pomůže nemocným dětem. Prošla jsem několika sekretariáty, nežli jsem si sedla do krásné kožené klubovky. Hned jsem na něho spustila žádost o to, aby nebyly zrušeny dětské ozdravné pobyty.

„Ale já zdravotnictví vůbec nerozumím,“ řekl premiér Paroubek a já se dívala na jeho velkou pihu, kterou bych mu nejraději propíchla.

Zvedla jsem se, chytla jsem přehozený kabát stejné hnědé barvy, jako bylo to křeslo. Nemělo to cenu. Naproti mně seděl tehdy sexy mozek, který kašlal na důležitý obor – zdravotnictví. Paroubek byl tím, který udělal tečku za mým snažením. Odcházela jsem a prohlížela jsem si zadlužený a honosný Lidový dům. Tehdy jsem nechápala tu Petru, proč si bere takového člověka, protože ač jsem se dívala zblízka, tak jsem žádný náznak sexy mozku neviděla, ba naopak.

A teď nechápu Soukupa, který této ženě těmi jeho mediálními projevy možná ubližuje. Vůbec se nebojí, že by jí mohl způsobit nějaký hodně nebezpečný zdravotní problém. Soukup se prostě chová tak, jak je mu dovoleno. Zatím je mu to dovoleno.

Zhnuseně jsem se zvedla a odcházela nahoru, kde nebyla TV zapnuta. Sedla jsem si a přemýšlela jsem nad ubohostí některých lidí a nad tím, čím se Soukup živí, že má tolik energie, tolik drzosti, tolik dluhů, tolik ubohosti, kterou lidé sledují? Jaké vitamíny do sebe láduje? 

Odpověď je jednoduchá, ale o to více alarmující. Soukup je pro mě hraniční osobnost, která však nezná hranic. Nakonec musím surfovat na internetu, abych se podívala na to, co jsem nevěděla. A já se nestačím opět divit.

Tak za takový projev by Soukupu v Řecku vyštípali, přímo by ho vypískali, protože jeho rádobyvtipné kauzy jsou proti novinářské etice. Jestli i proti lidské? No, to už si posuďte sami.

Hezký víkend všem i přes ty ošklivosti, které se propírají na veřejnosti a stejně zapadnou tak jako ostatní.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-sejfu-meli-pet-milionu-korun-petra-je-odnesla-nechala-tam-jej-padesatikorunu-uvedl-paroubek-55269

Autor: Katerina Kaltsogianni | sobota 30.3.2019 14:01 | karma článku: 32,46 | přečteno: 1568x