"Rudoarmějci zemřeli při osvobozování Československa na otravu alkoholem"

To vyznělo včera z úst primátora Hřiba a já se nestačila divit, kde se bere ta hloupost a dejme tomu zášť. Ať už je to cokoliv, tak šlo o ukončení druhé světové války a je jedno, která noha vstoupila první do Plzně nebo do Prahy.

Urážky, které křičel Novotný - starosta Řeporyjí - by se hodily do bohnického pavilónu. Ne kvůli těm slovům, ale kvůli tomu vzrůstajícímu vzteku a opakování, kdy byl požádán, ať tímto způsobem nemluví. A on jako naschvál znovu a znovu urážel kromě p. Hřiba všechny. A to je podle mě nezvladatelný vztek, který rozhodně nepatří ani do politiky, do politického života vůbec, možná, že ani nepatří na veřejnost, protože potkat se s takovým člověkem je docela nebezpečné. 

Podívala jsem se znovu na program, jestli nesleduji nějaké show, přeci jenom synek Novotný je potomkem "komika" Novotného, který mě osobně nikdy nerozesmál, protože mi jeho humor je velmi cizí a nemilý. Ne, ne, dívala jsem se správně na Arénu Jaromíra Soukupa a musím konstatovat, že přes veškeré výhrady k J. Soukupovi jsem mu včera složila poklonu jednak za to, jaké lidi do té debaty sehnal, za druhé, jak to ustál, protože to vypadalo na rvačku. Není to protimluv, že vybral lidi takové, které nyní mají svojí ochranku a i přesto si dovolují to, co je jim dovoleno. Je to tak, je jim to dovoleno, protože jinde v civilizovaném státě by jim takové chování nemohlo projít, konkrétně chování starosty Řeporyjí. A já doufám, že neprojde, protože urážet někoho a označovat ho koštětem je docela nedůstojné.

Letité spory o tom, kdo osvobodil Československo začínají být trapné, protože podle mého si zaslouží pochvalu jak sovětská armáda, tak i Američané, ale především samotní čeští a slovenští bojovníci , protože ukončit tak hrůznou válku, při které zahynuli milióny lidí, je pádný důvod k oslavě a ne k hnusným a neslušným hádkám, které urážejí celé osvobození 2. světové války ve všech zemích, jenž okupoval Hitler.

Shrnu-li včerejší kousek pořadu, protože jsem se na něj nemohla dívat, tak primátor Hřib nás informoval, že sovětští vojáci zemřeli spíše na otravu alkoholem, nežli na bojišti, a starosta Novotný zřejmě postaví pomník Vlasovcům, jejichž činnost odsoudil i Norimberský proces.

Rozhodně bych doporučovala psychotesty pro všechny politiky, protože po tom včerejším extenpore Novotného jde o to, abychom si byli jisti, že volíme alespoň duševně normální lidi, když už nejsou politici dávno tím, čím by měli být.

 

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | čtvrtek 7.5.2020 9:19 | karma článku: 42,66 | přečteno: 2133x