Prezident Zeman si nesmí pšouknout

Zachytila jsem zprávičku, že prezident Zeman zašeptal do ucha srbskému prezidentovi, že nesouhlasí s tím, co se stalo s Kosovem. Tleskám, aniž bych sledovala cestu prezidenta Zemana do Srbska, protože jestli toto zašeptal

tak je to málo. Prezident Zeman měl vzít mikrofon a zařvat skutečnost, kterou si myslí o Kosovu do celého světa. Nikdo neměl právo bombardovat Kosovo a toto území sebrat Srbům. A hlavně na to neměl žádné právo Václav Havel. Z mého pohledu, kdy jsem tohoto prezidenta znala, věděla jsem o jeho křehké duši, tak momentem odsouhlasení bombardování Kosova a vyhnání Srbů z tohoto území, u mě jeho křehkost skončila. Díky Kosovu jsem přestala V. Havla brát vážně, resp. jsem si ho naprosto přestala vážit, protože zasahování do jiného státu mu rozhodně nepříslušelo.

Znovu opakuji, že jsem naprosto v současně době nezkažená a nezasažená žádnými zprávami, protože jsem si dala pohov, nechci nic číst, nechci analyzovat, prostě nechci přemýšlet nad něčím, co nikdo do dnešní doby neovlivnil. Během prázdnin jsem postřehla, že byla stávka proti Babišovi, pak že by měl být obviněn, pak že jsou všechna stíhání pozastavena. Ale více toho nevím. Vrátím se k Zemanovi, který je tolik zatracován či jinými chráněn. Celkem se dá říct, že se jedná o standardní situaci, někdo ho prostě může a někdo ho nemůže.

Vnímám i to, že prezident Zeman není zdráv, ale jeho mozek funguje, že bychom mu všichni jeho paměť mohli závidět. Jeho bonmoty mi také mnohdy vadí, ale kdo z těch prezidentů neměl chybu? Klaus se několikrát vždy opakoval, aby dodal důraz kdečemu, co sdělil. Havel byl dramatický, dle mého se brzy oženil a nastala trapná situace - nedodržel ani rok smutku po vzácné Olze Havlové, což bylo z mého úhlu pohledu nemorální.

Z pláže jsem si šla zaplavat a poté jsem zašla do plážové restaurace na salát, kde seděli dva moji čeští přátelé. Ptám se jich, jestli je to pravda, že Zeman zašeptal to, že nesouhlasí, co se stalo s Kosovem? 

"Ne, on to řekl nahlas," odpověděl mi nejopálenější český turista a já byla ráda, že prezident konečně dal Srbům naději, že český národ s takovým útokem na Kosovo nejspíše nesouhlasí.

Myslím, že to Srbům všechny státy, které souhlasily s bombardováním, dluží. Jasně, dluží jim omluvu. 

Prostě je to jednoduché. Zeman si nesmí ani pšouknout, protože z toho udělají všichni, že má hrozný průjem nebo dokonce, že je na plenách. 

A tak jsem na pláži s bolavým zubem marně přemýšlela, kdo by byl dobrým prezidentem po Zemanovi, ať už se mi líbí nebo ne? Kdo je takový, aby nekradl propisky nebo se nevměšoval do cizího státu, kde přišlo o život tisíce lidí? Z mého úhlu pohledu bych si nevybrala ze současných politiků ani jednoho.

Autor: Katerina Kaltsogianni | čtvrtek 12.9.2019 14:04 | karma článku: 40,74 | přečteno: 2164x