Přestaňte se řídit pivem a becherovkou a začněte chránit svůj národ

Nemám ráda pivaře, už vůbec ne alkoholiky, ať pijí od becherovky cokoliv. Vláda ustupuje hospodským a pivařům, ale za jakou cenu? V ostatních zemích je nouzový stav do první půlky ledna, protože jejich vlády brání zdraví národa.

Prostě je pandemie a my si musíme na nově vzniklou situaci zvyknout, podřídit se některým pravidlům a neustupovat pivařům a dalším, kteří pláčou nad touto situací. 

Zmatená rozhodnutí vlády o zákazech a rozvolňování, vzápětí přiškrcování toho, co rozvolňují, vůbec nepomáhá psychickému stavu žádného člověka, ať už žije v jakékoliv civilizované zemi. Tato země nehledí na zdraví svého národa již dlouhou dobu, tudíž se dotknu jenom pár věcí, kde je evidentní, jak vláda nepřemýšlí nad tím, jak se tento národ, a hlavně děti, budou vyvíjet dál, kolik zbytečných sebevražd a depresí vznikne slepotou politiků nad vážnou situací:

Zamýšlím se i nad tím, jak jsou rychlotesty naprosto nepřesné, přesto nás média informují, že jsou vhodné. Ne, nejsou. Přemýšlím, jestli prezident bude prvním, kdo se nechá očkovat. Premiér to asi nebude, protože nemá dle jeho slov padesát let slezinu. Jasně, jde o jejich vlastní zdraví a oni se normálně bojí. 

Matky burcovaly, jak je to hrozné být s dětmi doma. Není to hrozné, je to normální, to měly vědět, že se o svoje děti budou muset v určitých situacích postarat. Raději je posílají do školy a nyní padá jedno dítě za druhým s onemocněním COVID, mnohdy s velmi vážným průběhem.

Nikdo z nás si asi nedovedl představit, že budeme žít v takové apokalypse, nikoho z nás nenapadlo, že některé katastrofické filmy budou proti současné realitě pohádkou. A když už se tak stalo, tak bychom si měli pomáhat, zamyslet se nad svým životem a řídit se i vlastním rozumem a nechodit naproti tomu, co nás kosí, tj. COVID-19.

Chápu, že je to pro mnohé velmi složité, ale konkrétně pivaři si mohou vypít pivo doma, učitelé dosáhli v této době skvělých platů, takže by mohli přestat naříkat a měli by být rádi, že mohou z klidu domova učit, což jim jejich zaměstnání, na rozdíl od ostatních profesí, umožňuje. Matky by si měly uvědomit, že jsou matkami, že trávit hodiny s malými dětmi není na hlavu, ale naopak, že je to dar.

Prezident by se měl postavit za svůj národ a jít příkladem, ale o tom silně pochybuji, že se tak stane, asi nemá žádný důvod, žádný motor. Kdyby měl, tak to víme a poznáme. A kromě prezidenta i ti další, co jsou tak nestálí v tom, co zakáží a vzápětí povolí. A někdo by nám měl vysvětlit, co ta vakcína obnáší, v čem nás může ochránit a v čem je pro nás nebezpečná.

S ohledem na všechna zmatená rozhodnutí se dostáváme zpět k nějakému číslu, lidé jsou smrtelně nemocní, někteří méně, ale jsou nemocní. Vakcína je něco, čeho se většina lidí obává a já se tomu vůbec nedivím. 

Viz výše popsané přispívá k velmi nedobrému psychickému stavu každého člověka, protože současná situace je opravdu zátěžová, ať už si někteří myslí, že jsou zákazy přehnané a druzí, že jich je málo. Navíc kromě zátěžové situace žijeme nyní i v zátěžových měsících.

Na každém z nás je zodpovědnost za vlastní zdraví, jak je dále evidentní, tak i za chod našich rodin, za to, co můžeme ovlivnit. Na to, co nemůžeme zatím ovlivnit si ještě počkáme, ale nemusíme čekat jako ovce na porážku, měli bychom chtít vědět, protože ten mizerný COVID-19 může vyskočit na každého z nás. Proč mu chodit naproti?

Nepodařilo se mi napsat ani logicky poskládaný článek, dnes ne, je ve mně příliš otázek, možná příliš strachu o svoje blízké, jsem z toho unavená zrovna tak, jako mnoho lidí po celém světě, byť vím, že moje imunita je dána mnou samotnou. Nemusím kvůli tomu pít pivo, ale posílit se, jak jen nejvíce to půjde. Prostě zůstat happy za každých okolností. 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | čtvrtek 10.12.2020 16:05 | karma článku: 29,87 | přečteno: 1508x