Otužilí čeští ministři skočí i do ledové Vltavy

Jedno, zda vstoupí do řeky muž nebo žena, hlavně, aby uměli skočit ze svého ministerského křesla nad zákony, o to vždy šlo, ať už byly důvody jakékoliv. Nebo ne? Ale ano, jen si vzpomeňte. Jenom ty šílené amnestie ty tedy byly.

Poprvé jsem se na Václava Havla naštvala, když propustil přes 22 tis. vězňů a jeden z nich znásilnil šestiměsíční holčičku. Havel prostě otevřel světu hranice, ale zapomněl změnit zákony. Vlítli sem mafiáni z jižní Evropy, z Ruska, prostě byl tu ráj, kde se kriminalita přehlížela. Také mi stále vrtala v hlavě otázka, jak je možné, že měl tak luxusní vězení za komunistického režimu? Jenomže jsem znala ještě jednu pravdu, která byla taková, že nechtěl zůstávat vůbec sám, prostě i to luxusní vězení na něm zanechalo následky. Ale proč se neptáme dál?

Druhý prezident Václav Klaus se choval opatrně. Neukazoval ani svého syna, až nyní, kdy jsem někde četla, že jestli ho předseda ODS Fiala bude štvát, tak se vrátí V. K. do politiky. Navíc jako správný ekonom si uměl všechno spočítat, přednášel za peníze a nikdy nikomu nepomohl. Nikdo neví, jak bydlí, čím jezdí, prostě V. K. je opatrný, nedráždí lidi svým majetkem, sem tam dráždil Livii, ale ta mu vypálila rybník, když se stala velvyslankyní na Slovensku. Předtím ovšem přišla ta jeho šílená amnestie, na kterou doplatili obyčejní lidé, kteří přišli v H – Systému – o svoje těžce vydělané a naspořené peníze. Viz odkaz.

https://www.lidovky.cz/domov/amnestie-pro-tri-exmanazery-h-systemu-plati-potvrdil-nejvyssi soud.A130925_092706_ln_domov_vsv 

To všechno je vám známé, tak proč jsme na to zapomněli například na toto – viz odkaz pod citací, který je tak starý jako nová ČR. Škoda, mohl to být skvělý stát, protože je ČR krásná země.

 „Mezitím Václav Klaus objížděl okresy a vysvětloval placeným "manažerům", jak dobře na tom budou, až on udělá z OF pevnou stranu.

Byli to najmutí nevolení lidé, ale okresy je v rozporu se stanovami posílaly na Sněmy do Prahy jako delegáty, protože Sněmy byly časté (více než jeden za měsíc) a volené, normálně zaměstnané zástupce okresů ježdění unavovalo.

Tak se stalo, že byl překvapivě předsedou OF zvolen Klaus a okamžitě přikročil k jeho likvidaci. Skoncoval s demokracií i Stanovami, zmocnil se aparátu i majetku OF a měl hotovou ODS.

Marně jsme zorganizovali Černošickou výzvu za zachování OF. Klaus ovládl Havla a Rychetského a z lánských jednání vyloučili delegaci Výzvy, podporovanou 21 poslanci ČNR.

Tím bylo zahubeno původní lidové OF a z OF "elit" se stala klasická strana ODS, disidentskou "elitou" požadovaný mocenský nástroj. Již tenkrát se media hned postavila za vítěze a tak se lidé ani nedozvěděli, co vlastně se stalo. Skončily naděje a začal se naplňovat neblahý osud republiky.“

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%8Dansk%C3%A9_f%C3%B3rum

Třetí prezident má prostě rád A. Babiše. Nikdo jeho postoj nechápe, protože je nelogický, spíše je neprezidentský. Vzpomínám, jak V. K. hodnotil Miloše Zemana slovy „Zeman převyšuje všechny politiky o dvě třídy výš, ten má přehled.“ No jo, ale uplynulo pár let a přehledy se změnily nejen u Miloše Zemana, ale i u mnoha dalších. Vážně je prezidentův postoj nelogický, ale je velmi stabilní, jako kdyby složil nějakou přísahu, že Babiše nikdy nepodrazí. Tak se to tváří navenek. A to si myslím, že by prezident neměl dělat, protože by měl reprezentovat stát a ne premiéra, ne každého politika, který je s ním zadobře.

Jenomže to dělali, dělají a budou dělat všichni prezidenti, kteří mají tu moc ovládnout nějaké dění, přimhouřit oči nad tolika „čapími hnízdy,“ které se mohly jmenovat třeba i Tunel Blanka nebo H-Systém.

Nebudu se šťourat v tom, kdo byl ministrem nebo ministryní, ale ať už to byl jakýkoliv prezident, tak do toho křesla se volili ti, kteří jim šli na ruku. A je jedno, jestli se jmenovali Vašek nebo Miloš, ale je pravda, že tady nenaplnilo přísloví „dvakrát do jedné řeky nevstoupíš.“ Vstoupila do ní opět Marie Benešová, i když je Vltava ještě ledová. A vstoupí do ní další, protože moc je tak mocný prostředek, že o ni nikdo nechce přijít, jakoby nevěděli, že jejich ministerské posty mají jepičí život.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_ministr%C5%AF_spravedlnosti_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky#%C4%8Casov%C3%A9_osy

A na závěr jedna důležitá věc. V Řecku se říká „nenafukuj mi střeva,“ a je to pravda. I prezidenti chodí na toaletu a mají radost, když se jim nenadýmají střeva. I oni si rádi pšouknou, protože jsou to jenom lidi, pokud tuto činnost neudělají na národ.

Autor: Katerina Kaltsogianni | čtvrtek 2.5.2019 13:36 | karma článku: 14,10 | přečteno: 397x