Nemáš koronavirus a miliónové dluhy? Pak umři a zkrachuj.

Můj název se týká těch lidí, kteří nemohou jít k lékaři, kteří mají závažné onemocnění, ale nesmí do nemocnice, takže zatnou zuby a svoji dg. si vyslechnou pár dní nebo týdnů před smrtí. Ti šťastnější se dočkají smrti doma bez dg.

Zajímavé je, že se snížil počet infarktů díky povinné karanténě či nouzovému stavu. Lidé nemusí a nesmí jít do práce, odpadlo jim mnoho stresů, byť žehrají nad tím, jak by potřebovali svůj stres a svůj plat. Na druhou stranu stouplo asi o o jednu třetinu pacientů s prasklým slepým střevem, protože se báli jít do nemocnice, mnohdy byli i odmítnuti. Kolik lidí umřelo na prasklé slepé střevo se nikde neuvádí.

Asi to bude pravda, protože v naší okresní nemocnici zrušili několik oddělení s nemocničními lůžky, aby tato připravila pro pacienty s koronavirem. Jestli je to dobře nebo špatně nyní nikdo neposoudí i s ohledem na to, co o COVID-19 víme. A opravdu víme? Tím si nejsem tak jista, protože mnohé lékařské osobnosti v pandemii nevidí pandemii, protože na chřipku umírá stále více lidí. Je to takový začarovaný kruh, ve kterém se nevyznáme.

Kromě diagnostikovaných onkologických pacientů nemají druzí moc nárok, protože média umí udělat takovou paniku, takové drama, že se nemocný člověk doma stydí zvednout telefon a objednat se k lékaři.

Pak jsou tu nediagnostikováni onkologičtí pacienti, kteří nemají potuchu, že co nejrychlejší zásah je může zachránit, zrovna tak jako u ostatních, kteří svoje potíže přecházejí, a to stále ze stejného důvodu, jak nám sdělují média. Projednávat diagnózu a vážný stav po telefonu je hloupé a nezodpovědné. 

I lékaři jsou jenom lidé, takže telefonická konzultace, aby nepřišli případně s nakaženým člověkem do styku, je pro ně lepší. Ale to jsou ti, kteří nebojují v první linii, to jsou ti praktičtí a tzv. obvoďáci, kteří by pacienty mohli a měli prohlédnout. 

S ohledem na to, že v kolébce EU, tj. v Belgii už zemřelo několik tisíc lidí, v dalších velmi vyspělých státech, především severských, kde se k problematice koronaviru postavili tak, že ho nechají řádit mezi lidmi, je však evidentní, že Česko si poradilo s pandémií nebo epidemií  zatím dobře. Musím napsat slovíčko "zatím," protože naprosto nic nevíme na 100 %.

To by se museli sečíst všichni zemřelí na různé dg., a pak by se možná ukázalo, který stát k pandemii přistoupil správně. Kolébka EU a další země nevyřadily ze hry firmy, ani malé, ani velké, takže tady jasně ekonomicky vedou nad námi, co jsme zastavili život pro ŽIVOT.

A jdeme se trochu podívat na krachující firmy, které mají plno úvěrů a nejsou schopny splácet. Zatím se jedná asi tak o měsíc a půl, kdy jim COVID-19 ochromil příjmy, ale už nyní se díky médiím ví, kolik strategických firem zkrachuje.

Až toto období pomine, tak se vrhnou politici a ekonomové na operaci a diagnózy ekonomických systémů a zkrachovalých firem, na které už nyní čekají vlčáci s milióny v kapse, aby je levně koupili. A místo lékařů v první linii nastoupí politici v první linii, kteří nechají ty další z druhé linie, aby si také něco díky krachujícím firmám koupili. A to teprve začne být hodně zajímavé, protože už nebudeme moci zavolat nikam, nikde si postěžovat, i kdyby nám stát dal povinné desátky.

Tady to tak bude, protože historie se opakuje, takže se nám zrodí staronová mafie, která skoupí vše bez zardění, protože mají příklady z první linie, která se rvala za to, abychom se nenakazili a to za každou cenu, tj. i předraženou cenu v domnění, že se jim tyto přehmaty prominou, protože zachraňovali svůj národ. 

A protože jsou už zkušení, tak udělají opatření a pomohou tzv. strategicky důležitým firmám, které se tvářily jako ty nejbohatší. Během jednoho měsíce se z nich stali žebrající firmy, které nás straší krachem. 

Koupí je stát nebo někdo, kdo tento stát řídí? Co myslíte?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | neděle 19.4.2020 11:19 | karma článku: 24,43 | přečteno: 1059x