Na bránu v Kastanies nasadil Turek i obrněný vůz

Zatím se nepodařilo bránu, která je vstupem do Řecka, shodit ani obrněnému vozu, který tuto tahal za ocelové lano. Zároveň je v TV vidět, jak jsou uprchlíci vybaveni elektrickými darovanými nůžkami, jimiž stříhají plot. 

Erdogan lže do tureckého davu, že Řekové rozpárali bárky, které pluly po Egejském moři k ostrovu Lesbos a Samos. Křičí, že do Řecka prorazí. Je mu úplně jedno, že porušuje svrchovanost Řecka, že jeho konání je protiprávní a nelidské, že vyvolává válku.

Řecký reportér mluví s uprchlíky, kteří se houfně stěhují naproti bráně v Kastanies - nová metoda Erdogana, kde řadí Turci do první řady ženy a děti. 

Děsí mě pohled na uprchlíky, kteří si myslí, že do Řecka mají právo vstoupit a pak jít dále do Evropy. Propaganda,která se mezi ně rozhodila je tak nebezpečná, že tito uprchlíci skutečně Erdoganovi slouží jako štít, což oni netuší. Jejich agresivita je velká, zrovna tak jako agresivita elitních tureckých policistů,kteří je srocují kolem sebe a navigují, co mají dělat, aby došli ke svému vysněnému cíli. 

Opět můžete vidět elitní turecké policisty, jak kropí vším možným řecké vojsko a křičící uprchlíky "Alláh je velký," pak také slyšíte vyvolávání jména "Erdogan." Uprchlíci hází kamením na řecké vojsko.

Erdoganův plán přesunu desítky tisíc  uprchlíků naproti strategickému místu Kastanies je uskutečňován z důvodu, aby uprchlíci útočili na bránu, kterou se nepodařilo shodit ani obrněnému vozu. Pak opravdu nevím, jak se Řekové mírumilovnou cestou ubrání. Je na čase, aby Řecko požádalo EU o vojenskou pomoc, jinak nás tady čeká všechny peklo. 

Řecký reportér hledá mezi uprchlíky Sýřany, ale ti tam nejsou.

A já hledám odpověď, co všechno ještě bude Erdoganovi prominuto? A také se ptám, proč mu svět dovolí třískat do všech národů, které se mu nepodvolí?

Pusťte si včerejší večerní zprávy tak od 17. minuty a sami uvidíte. Mně došla slova. 

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/ta-nea-tou-ska-stis-2000/2020-03-08-19

foto z počítače

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | pondělí 9.3.2020 8:17 | karma článku: 37,97 | přečteno: 1489x