Měli byste se stydět!

V rubrice „zaujalo nás,“ se objevil článek s nadpisem „Umře někdy prezident Zeman?“ Autor asi neví, že se slovy se nehazarduje. V pořádku. A co admini? Neměli by se stydět tento článek dát do rubriky, která každého práskne do očí?

Hned na začátku upozorňuji, že by mi vadilo, i kdyby tam bylo i jiné jméno "kdy umře nějaký Zemák, Burák?" kdokoliv. Nejde o to, že píši tento článek jako obhajobu prezidenta Zemana, nejsem jeho fanynkou.

A co kdyby se někdo zeptal, nedej bože, kdy umře nějaký nemocný admin? Jak by se vám toto, vážení admini, líbilo? Vyhodili byste právem takový článek, přišel by e-mail, že vyhodíte celý blog, protože jsme porušili nějaký kodex, který by měl být pro všechny stejný, ovšem není, jak lze vyčíst z mnoha diskuzí, kde se toto např. řešilo včera. Navíc nám vidíte do naší administrace, což mnoho blogerů možná ani netuší.

Je tu pár lidí, kteří píší o svých onkologických dg. A co kdyby se jich někdo zeptal, kdy umřou??? Co vy na to? Tušíte možná dobře, co taková hnusná otázka s takovým člověkem může udělat, protože všichni víme, jak je naše psychika křehká a proč vznikají nemoci. Víte to, že ano? Nebo to nevíte?

Nestuduji tady, jestli Jiří Turner nějak porušil kodex blogera, ani mně to nepřísluší, dokonce mě to ani nezajímá. Článek jsem nedočetla. Jsem znechucena jako žena, jako člověk, který ví, co je to nemoc, co je to boj o život, co je to hazardování se slovy.

Včera jsem napsala článek „Zůstat nad věcí,“ ale teď právě nechci zůstat nad věcí. Nechci už číst celé blogy, jak jeden pomlouvá druhého, jak je možné, že se pouští jednostranné pomluvy o blogerech, když nemůžeme znát názory druhé strany. U těchto článků se buď nediskutuje nebo jsou diskuze mazány.

Mluvím za sebe, možná i za některé lidi, kterým se tento název nelíbí. Ale já tady nechci číst přání, hypotézy a hnusné otázky, kdo a kdy umře? Nechci, a proto jsem se rozhodla, že chci, aby se admini zamysleli, zda udělali správnou věc? Buďte velcí, když už máte to právo nás kontrolovat, tak buďte velcí, jinak bychom na blogu museli vyřadit slovo „demokracie.“

Máme stejná práva jako všichni, co píší. Admini jsou tu od toho, aby nám tato práva hlídali, ne aby zvýhodňovali jednoho a druhého potápěli. Nejsou tu od toho, co se líbí jim, ale od toho, co je přijatelné a co už je za hranicí lidskosti a slušnosti. Věřím, že mi admini tento článek nevyhodí, protože není cíleně psán proti nim. Nemám k tomu důvod. Tento článek jenom apeluje na lidskost a zase na lidskost.

Blog IDnes není právě jednoduchý. Je tu mnoho kvalitních blogerů, dozvěděla jsem se i velmi zajímavé věci. Píší tu hodně citliví lidé, tak prosím, nechte to tak, neptejte se KDO KDY UMŘE? 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | pondělí 25.3.2019 21:53 | karma článku: 39,42 | přečteno: 1535x