Kdybych byla chlap....

Hned bych věděla, že můžu psát jinak, protože muži mají tzv. falešné kamarádství. Kdybych byla chlap, tak budu brutální, budu sprostá a budu čekat, že mě za to budete obdivovat. Kdybych byla chlap, tak chodím na WC sama.
Sama doma v noční košili právě teď.

Abyste pochopili krásně rozdíl mezi ženským a mužským uvažováním, tak byste měli jít na divadelní představení "Caveman.“ Skvělá hra, která velmi jednoduchým způsobem ukazuje rozdíl v uvažování žen a mužů, o kterém si myslíme, že ho známe. Jasně, že ho známe, ale někdy je fajn vidět, jak to doopravdy je. Jak je v celé té složitosti mužského a ženského uvažování tak prostá jednoduchost. 

Takže kdybych byla chlap, dám si černé brýle, cigáro do koutku úst a budu brutální a nebudu nikomu říkat, že má hezkou novou ofinu nebo skvělé šaty, protože to my ženy chceme slyšet. Neříkala bych žádné ženě, jestli se chce jít také vyčůrat, jak to obvykle máme ve zvyku, ale dělala bych, že jdu, protože tam dole v tom velkém zakončení mužství mě to už tlačí. A kdybych tam dole byla malá, tak to samozřejmě nepřiznám.

Aha, a mám to, proto muži nechodí společně čůrat, aby neviděl jeden druhého. Tak tady je ten zakopaný pes? To je úžasné poznání. 

Najednou se usmívám a jsem ráda, že nejsem chlap, že mi nehrozí mechanické selhání toho zakončení, protože jsem žena. Nemusím machrovat, nemusím si hrát na chytrolína, nemusím nic. Nemusím být frajer za každou cenu, nemusím se bát, kdy TO přijde. Můžu zůstat v noční košili, narazit si letní klobouk a být happy, že se nemusím bát toho selhání.

Jak to říct? U předchozího myslím jen na pár mužských jedinců, kteří si plácají po zádech za to, že použijí slovo "smrt," kterou dokonce někomu přejí. No jo, ale po zádech si také plácaly dvě ženy, dál už jsem to raději nesledovala. Takže to není o mužích a o ženách, ale o lidech jako takových. Jenom chlap může vstát a klidně někomu jednu vrazit a bude to normální, to žena nemůže udělat. A proč by nemohla?

A to by dnes stačilo. Protože jsem chtěla napsat, kdybych byla chlap, tak to tady rozbalím, že by se za ta slova nemusel stydět ani brutální vězeň, který bude držet basu v base jenom proto, že je to chlap.Tímto odpouštím všem mužům, kteří jsou opravdovými chlapi, ať mohou či nemohou, protože to je život a příroda, která z některých mužů udělá i to, že nemají o chlapství ani ponětí. 

Někdy napíšu, jak je to se ženami, jak to je s těmi, co si také nevěří, co za každou cenu přikyvují a hrají si na chlapy, aniž by měly potuchy o tom, že muž miluje u žen právě tu ženskost i bez sexuálního podtextu. 

P. S.

Uznávám, že je mnoho žen, se kterými bych nikdy nešla čůrat ani za křoví, že jsou ti muži k sobě více otevření, prostě více spolu drží. 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | úterý 26.3.2019 16:58 | karma článku: 19,28 | přečteno: 918x