Karel Gott umřel před 24 hodinami, tak mu dejte pokoj

Duše z člověka údajně odchází 24 hodin, tak se to říká. I proto v mnohých zemích ponechají zesnulého doma, aby jeho duše mohla v klidu odejít. Karel Gott odešel, ale jeho duše možná pláče nad některými zlými články a ironií.

Nechápu nic z toho, co tady u některých blogerů čtu. Kde se v těch lidech bere ta zloba, ta potřeba si přisadit něco velmi nevkusného a zlého, když jde o takového člověka, jakým byl Karel Gott? On nikoho svojí tvorbou nemohl urazit. Samozřejmě, že se nemusel jeho zpěv všem líbit, ale proč dávat průchod negativním pocitům právě dnes? Ani jeden z těch, co kritizují a zesměšňují Karla Gotta mu nesahá ani po podpatek na jeho botách. 

Všechno mi připadá tak studené,  když čtu některé zlé články a komentáře. Překvapil mě odjezd i jeho ženy Ivanky do zahraničí. Myslím si, že měla být v prostoru, kde umřel alespoň ten jeden celý den, aby ji duše jejího manžela vnímala. On tolik trpěl, jeho smrt musela být bolestná, takže únik do zahraničí před bolestí asi není ideální. Bolest v člověku stejně zůstane. Zřejmě nemá Ivanka sílu na nátlak médií, to se dá pochopit, když čtu některé šílenosti tady i na netu. Chrání svoje děti, ale ještě chvíli mohla chránit svého zesnulého manžela, jeho křehkou a uměleckou duši. Možná, že udělala to nejlepší, co mohla, protože smrt jejího manžela musí být pro ni a pro její děti velmi krutá.

Vracím se do blogu a čtu blogera, že mu Gott chybět nebude. V pořádku, tak proč o tom píše? Prostě národ Gotta miloval a Gott miloval český národ. Pak čtu dalšího blogera, který se podivuje nad tím, proč právě má mít Karel Gott státní pohřeb? A rozepisuje na svém blogu o nějakém vědci, kterého však národ neznal, bohužel, tak už to chodí, i když vědec dokázal určitě svojí prací udělat pro zdraví lidí hodně. Další podobné blogy číst nebudu, nejsem toho schopna.

Na ČT 1 byl pořad s Karlem Gottem, kdy se redaktor ptal Mistra, jak vnímal závistivce? Ten mu odpověděl velmi jemným způsobem, že kvůli pár idiotům si nikdy nechtěl zkazit vystoupení před lidmi, kteří zaplatili za jeho koncert. I to slovo "idioti" řekl s jeho nezaměnitelnou nonšalancí.

Původně jsem uvedla dvě jména blogerů, kteří nemají tu slušnost a z nějakého důvodu píší tak, aby byl jejich článek "bomba." Otvírám ráno počítač a vidím, že nás je hodně, kteří nesouhlasí s negativními články, které mají za cíl zneuctít smrt, ale i život Karla Gotta. Mažu ta dvě jména, protože použiji toho, co Karel Gott řekl. Kvůli pár idiotům nezkazíme jeho důstojný odchod, jeho poslední vystoupení..

Karel Gott si zaslouží nejen státní pohřeb, ale v těchto dnech rozhodně úctu k jeho památce. Byl to člověk, který nikdy nikoho neurazil, nikoho se nedotkl ani slovíčkem. Tak zkuste vy, kteří máte potřebu být zlí, na chvíli svůj vztek zadupat do země, protože on zpíval pro všechny lidi, úplně pro všechny, dokonce i pro vás, kteří ho tak nevkusně a závistivě kritizuje.. Karel Gott neměl tušení, komu z vás nebude chybět. 

Z důvodu, abych nečetla další zlé příspěvky, byť věřím, že většina by nic zlého nenapsla. uzavírám diskuzi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | středa 2.10.2019 23:34 | karma článku: 29,57 | přečteno: 929x