Karel Gott se s námi rozloučil tak famózně, že i státní pocty jsou málo

Jela jsem z Prahy domů a pozorovalla, kolik aut jede do Prahy. Provoz se mi zdál normální. Vzpomněla jsem si, že Karel Gott nazpíval svoji poslední píseň s dcerou Charlottou. Pustila jsem si ji a zthuhla jsem nad jeho velikostí.

Karel Gott je Mistr? Ano, kromě toho, že byl Mistrem ve svém zpěvu, tak on je - ano - je - a už zůstane stále Mistrem života. Několikrát jsem se dívala na video, skoro jsem nedýchala, poslouchala jsem slova, dívala jsem se mu do očí. Ty pocity jsou moje, a proto jsou nesdělitelné. Pro mě tam byla jedna významná věc - poznatek, že člověk nesmí žít marně, že se smrti může někdo i usmát a nazpívat se svojí vlastní dcerou rozloučení, které je nepřekonatelné.

https://www.youtube.com/watch?v=BibNLUQG_-4

Jak Karel Gott, tak i jeho teprve třináctiletá dcera vědí, že písní  "Srdce nehasnou" se Karel Gott loučí. Poslouchám ji dokola, v té písni je celý jeho život, jeho naděje pro dceru, určitě pro všechny dcery, ale je tam i vzkaz pro nás, ať už jsme byli či nebyli jeho fanoušky. Všichni víme, že Mistr Karel Gott byl osobnost, vše už bylo napsáno. Víme, že lidé jeli z dálky se dnes poklonit před jeho rakví, že zítra bude pohřeb, samý smutek. A Mistr s jeho dcerou se ve své poslední písni na nás usmívá, protože ví, že se rozloučil s úsměvem na rtech.

Napsala jsem, že Karel Gott je i Mistrem života, protože jeho květnové loučení je tak velkorysé, tak lidské právě díky písni "Srdce nehasnou," která zastínila vše. Píseň nemohou překonat žádné státní pocty, ani fronty lidí, kteří se mu chtějí z úcty poklonit, ani tuny květin, ani milióny svíček, snad jenom smutek v srdcích je silnější, nežli nádherná slova písně.

Prosím, tady ji předávám všem, kdo tuto píseň neslyšeli. Ale i ti, kteří ji možná zaslechli, zapouslouchejte se znovu. Možná ucítíte to, co já. Na jednu stranu hluboký smutek, na stranu druhou tu hlubokou úctu, tu pokoru, ten neuvěřitelný nadhled, ten elán, tu lásku, prostě nemám slov. To vše nám předal Mistr života KAREL GOTT. Tak ještě jednou - ta stejná píseň. A je slušné sdělit, že text písně napsal skvělý Richard Krajčo.

https://www.youtube.com/watch?v=BibNLUQG_-4

Karle, měj se krásně, zpívej, uč nás, protože je jedno, kde jsi, Ty už tady s námi zůstaneš napořád.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | pátek 11.10.2019 18:50 | karma článku: 46,48 | přečteno: 11093x