Kam se hrabou politici na řemeslníky, aneb Za pivo 5 tis. Kč

Až se podruhé narodím, tak se vykašlu na učení, nebudu studovat, ale budu posilovat, abych se například stala stěhovákem nebo čímkoliv, co je řemeslné. Budu mít klidnou hlavu, unavené tělo, hodně peněz a budu pořádně spát.

Včerejší řemeslníci, resp. stěhováci, byli horší, nežli politici. Použila jsem je již několikrát, jsou celkem šikovní, ale nenažraní jako politici. Slíbila jsem si, že je již neoslovím, protože při jednom vyklízení půdy se mi ztratila krásná skleněná plastika vysoké hodnoty.

Tehdy u toho byl jeden zlodějíček, který mi ještě stihl ukrást mojí pokladničku z kuchyňské poličky, šetřila jsem na zimní lyžování. K pokladničce se přiznal, ale bylo před vánocemi, takže ty peníze utratil. Navíc jsem nevěděla, že byl propuštěn z vězení za krádeže. V té době mi tady pomáhala s úklidem jeho ukrajinská manželka a žena, která mi tady ukradla další věci, o čemž jsem neměla čtyři roky potuchy.  

Ovšem stěhováci nebyli ve vězení, takže jsem je potom, tj. vloni, poslala do Řecka, aby mi přivezli v dodávce nábytek, který jsem chtěla mít tady. Účtovali mi benzín, jakoby tam jela limuzína. Pozdě, zaplatila jsem nehoráznou částku a znovu jsem měla na sebe vztek, že jsem tak pitomá.

Právě teď v domě předělávám jedno patro, takže je tu šíleně práce, protože je dům logicky rozbombardovaný celý, tj. tři podlaží jsou vzhůru nohama. Opět jsem zavolala milé stěhováky, aby mi vyndali a odvezli kuchyň do mojí garáže, která je od domu 50 m. Po zkušenosti s Řeckem jsem se hned zeptala, kolik to bude stát. A odpověď byla, že jim stačí na pivo.

Byla jsem nadšená, že to nebude předražená akce jako to Řecko, že mají nečisté svědomí, že jsou možná slušní. Měla jsem několik hodin radost. Před týdnem tudíž přijeli, zapomněli sebou vzít dodávku, takže milou kuchyň odmontovali a  složili pod střechu na zahradu. Přesně za týden, tj. včera, přijeli a naložili rozmontovanou kuchyň a převezli ji  těch pouhých 50 m do garáže. Z půdy nosili ještě nějké zbytky. Celkem jim celá práce za dva dny trvala 7 hodin i s odmontováním kuchyně. Hned jsem se zeptala, kolik je to na to pivo? Odpověď zněla, že je to 5 tis. Kč. Skoro jsem spadla vzteky, ztratila jsem slova. Dívala jsem se na toho kluka, co je tak drzý, a který si tedy účtoval přes 600 Kč za hodinu, vlastně 700 Kč. 

"To si děláš srandu, ne?" ohradila jsem se a fakt jsem byla naštvaná.

"Ne,  je to přesně tolik," trval na svém tento umělec, který mi udělal slevu 500 Kč.

Dala jsem mu 4,5 tis. Kč a rozloučila jsem se s ním navždy, chtěl mi vrátit ještě tu pětistovku, ale já zabouchla dveře. Nedá se nic dělat, napíšu mu mail, že chci fakturu na pivo za 5 tis. Kč a budu trvat na tom znění, vážně, budu ho tak dlouho otravovat, protože on mě otrávil už několikrát.

Ostatní slušní řemeslníci pracovali na bytě, byl tu malíř a elektřikář, tak jsem jim šla koupit chlebíčky a koláčky hned do cukrárny vedle mého domu. Podotýkám, že tato nesídlí v Pařížské ulici, dokonce není ani v Praze. Za 15 chlebíčků a 3 malé koláče jsem zaplatila 500,-- Kč a jen tak jsem prohodila, že by mi měly prodavačky dělat množstevní slevu, protože tam chodím nyní každý den, kdy se dům opravuje.

"Ani náhodou, my žádnou slevu dávat nebudeme, my máme hodně práce, my to nepotřebujeme," odpověděly a já jsem měla chuť jim ty chlebíčky hodit na hlavu.

Ještě mě dostala jedna věc. Kuchyň jsem si objednala v jednom kuchyňském studiu, které na mě použilo fintu, že mám 45 % slevu. Takže bez té slevy, které nevěřím ani za mák, jsem si mohla koupit asi auto nebo něco šíleně drahého. Cena se zvýšila o montáž kuchyně, kterou jsem musela zaplatit jejich montážnímu technikovi předem, aniž bych měla dodána alespoň jedna kuchyňská dvířka. Takže montáž stojí 17 tis. Kč. Ovšem vodu a vývod na elektřinu jsem musela platit dalším řemeslníkům.

No jo, to vše bez faktury, to je jasné. Proč je to jasné? Proč se stěhováci nezeptali, protože se neptám pořádně předem, protože jsem nevěděla, že pivo stojí 5 tis. Kč. Prostě bez faktury je to špatně.

Za chvíli přijdou parketáři a já už vím, že buď zkolabuji nebo, že zkolabují oni, protože chtějí za jeden m2 opravy parket - opakuji jako V. K. - opravy parket - 700 Kč, do prčic, to je šílené. Údajně je to cena pro mě, prostě je to super cena. Nevím.....A ještě přijde jedna paní, která tady bude umývat ten prach a špínu a tu vodu v kbelíku bude mít černou, já za ní budu lítat, aby si ji vyměnila za čistou.

Během psaní tohoto blogu právě přijeli a vzápětí odjeli parketáři, protože musí ještě někde něco dodělat, zapomněli mi to říct. Sdělila jsem změnu a pojedu si vybrat podlahu, kterou snad ten podlahář přiveze, jak mi slíbil, ale moc tomu nevěřím. Ještě prý mám koupit korek, protože on plovoucí podlahy dává na korek. Takže zase novinka a zase to bude drahé. A jak já mám koupit korek? Prý, když tady nebude, tak mám jet do Zgorzelce do Polska. Venku mrzne, tak se můžu jít ofico klouzat i s autem.

Dnes nevydržím žádné předražování, žádnou špinavou vodu, určitě  budu řádit jako řemeslníci, budu drzá, jelikož  jsem momentálně v takovém rozpoložení, že tvrdím to, že někteří z nich jsou horší, nežli politici.

Fakt být mladší a mít zdravá záda, tak se stanu prostě řemeslníkem, protože studovaní lidé nejsou vůbec chytřejší oproti těm, co používají selský rozum a umí dobře počítat, což mnohým pro život asi stačí

Autor: Katerina Kaltsogianni | pondělí 13.1.2020 8:19 | karma článku: 27,67 | přečteno: 1775x