Jak se krade území a vila na Bertramce

Bože, ty to vidíš! Turecko napadlo Sýrii, chce ji ukrást území, což je naprosto šílené. To nestačí, takže Karlu Gottovi chce někdo ukrást vilu, protože umřel a nějaký poblázněný pseudozpěvák si dělá nárok na jeho majetek.

V jakém to žijeme světě? Asi bych si měla zvyknout, ale na určité věci se zvyknout nedá. Turecký neoprávněný zásah do Sýrie mi připomněl oslavy v Řecku, které jsou velkolepé, protože se slaví konec turecké nadvlády, která trvala 400 let, což je 10 x více, nežli trvala sovětská okupace v ČSSR. Osmanům se nepodařilo pokořit řecký lid, ani změnit náboženství, ale jejich agresivita jim zůstala.

Jenomže turecká invaze do Sýrie není žádný žhavý drb, ale holá a nebezpečná skutečnost, co všechno si Erdogan ještě může dovolit. Nedbá na protesty celého světa. Samozřejmě jako Řekyně vím, že je Řecko na nohou, kdyby náhodou Erdogan dostal chuť i na Kypr. 

Z lidského hlediska mě zasáhla další zpráva, která nevypadá tak důležitě jako turecký válečný konflikt, který ničí už tak zničenou Sýrii, ale týká se nějakého tlustého manžela nejstarší dcery Karla Gotta, Fina, s podivným jménem, který chce jenom 2 milióny Eur nebo vilu na Bertramce, která patřila legendárnímu zpěvákovi Karlu Gottovi.

Myslela jsem si, že už mě mnoho věcí nemůže překvapit, ale obě dvě spolu nesouvisející věci mě překvapily, a to docela hodně, vlastně mě překvapily moc, nejvíc, i když se snažím je nebrat osobně. Jako člověk bych se naprosto styděla po nedávném pohřbu Karla Gotta mluvit o majetku, dávat zprávy na portály nebo novinářům o nějakém neoprávněném nárokování, které je prostě ostudné a neetické. Všichni tušíme, že je to možná přehnaná zpráva nějakého vyšinutého Fina, který žije mezi komáry a v depresi, ale na "každém šprochu pravdy trochu."

Erdogan nemá právo okupovat Sýrii a přivlastnit si kus této malé země zrovna tak, jako nemá právo žádný Fin na majetek zesnulého Mistra Karla Gott, byť se jedná o odlišné problémy. Obojí je o lidech, o jejich nenažranosti, o tom, jak ukrást téměř mrtvé zemi to poslední a mrtvému zpěvákovi jeho celoživotní dílo.

Není co dodat.

https://www.extra.cz/dominika-gottova-bouchla-do-stolu-zadny-soud-ale-rozvod-s-timem-kvuli-bertramce

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | středa 16.10.2019 18:55 | karma článku: 35,58 | přečteno: 2748x