Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

...hezké čtení ale vysvětlujte" slepému" jak nádhernou krajinu zrovna vidíte..

1 0
možnosti
Foto

R^Pane Novosade, Váš koment je super. Díky.

0 0
možnosti
Foto

Tohle je moc zajímavé, netušila jsem nic o životě Cikánů v Řecku. tvoje blogy o Řecku se čtou jedním dechemR^

3 0
možnosti
Foto

Milá Zuzko, když já mám tolik příběhů, nevím, co z nich dříve psát. Pokusím se. Moc Ti děkuji.R^

0 0
možnosti
Foto

R^jednou jsme se stavili v nějakém francouzském městečku a zatímco všechny restaurace měl zavřeno kvůli odpolednímu klid jediné občerstvení kde jsme dostali něco k jídlu patřilo romskému podnikateli-takže jí nesoudím lidi podle etnika ale podle toho jací jsou-vím karma Kataríno a těším se na příští blog:-)

1 0
možnosti
Foto

Je historicky dokázáno, že Cikáni při své pouti z Indie se nejdelší dobu - než nakonec došli až na území, které se dnes nazývá Evropa - zdrželi právě v Řecku a zapustili tam hluboké kořeny. Za zajímavý článek dávám autorce karmu. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Petře, děkuji nejen za karmu, ale za návštěvu mého článku.:-)R^

0 0
možnosti
EH

Podle mě záleží na tom, jaké má kdo osobní zkušenosti. Nevěřím, že by sociální stát Řecko nevyplácel nikomu dávky v nouzi. Akorát tam asi chybí neziskovky, které by Romy učily, jak co nejvíce podojit stát.

Komunisté se jim snažili pomocí peněz pomoct překlenout šok z toho, že už nebudou kočovat a dneska to došlo do stavu, že oběť je každý člen nějaké minoritní skupinky, která byla nebo mohla být v minulosti utlačována.

0 0
možnosti
Foto

Paní Hasníková, s tím, že nevěříte, já nic neudělám. Vyplatit příspěvek velmi těžce nemocnému člověku nebo retardovanému, to ano, ale je to velmi málo, věřte mi, kolem 150 EUR. Proč bych lhala? Oni především žádný šok nemají, dovedou žít podle sebe, oni - cikáni jsou náhodou velmi soběstační.

0 0
možnosti
HT

Díky za hezký článek,který mi připomněl,že jsem za svoje 40 leté práce s lidmi jsem se s cikány setkala mnohokrát a taky mám mezi nimi dost přátel, rozlišuju to ano protože už mi také vyhrožovali a práce nebo děti byla záminka mít větší přídavky na děti a ti,kteří žili skromně a vážili si toho,že mohou pracovat a svoje děti milovat. Mají jinou kulturu než než češi,podle mne je to normální, jen mě vždy fascinovalo,jakou sílu dokáží vyvinout na obranu své rodiny.Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Helouši, díky za objektivní reakci.R^

0 0
možnosti
LO

Já mám informace od známých (lékaře či učitelky), kteří popisují u německých Turků pododné rysy chování jako mají naši Romové - neustálé zdůrazňování, na co všechno mají právo, pohrdání těmi, kdo jim podle nich mají sloužit neochota jakkoliv se samostatně přičinit.

Pokud jde o komplexnější informace, myslím, že např. Heinz Buschkowsky, bývalý starosta berlínské čtvrti Neukölln své zkušenosti pěkně popsal.

2 0
možnosti
Foto

Paní Olšánkové, jde o něco jiného - o víru.

0 0
možnosti
Foto

Velice zajímavý článek. A pro Vás karma, KateřinoR^:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik