Já vím koho miluje Ovčáček

Jiří Ovčáček miluje bezmezně Čínu, což jsem včera cítila celou dobu v pořadu "Máte slovo," s M. Jílkovou. Dozvěděla jsem se od poslance KSČM Daniela Pawlase, že vypovězní smlouvy je akt hulvátství proti Číně. Jsme ještě v Česku?

Při představování hostů je vlevo na obrazovce sdělení, co si o vypovězení smlouvy myslí všichni pozvaní. Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta - cituji: "Prezident republiky brání dosavadní pověst České republiky. Politický postoj Prahy je v zásadě extrémní a nepatří do slušné mezinárodní politiky." viz video. Dost mě zarazil poslanec KSČM Daniel Pawlas, že pokládá toto vypovězení za akt hulvátství. Já si myslím, že hulvát je ten, kdo nebrání svoji zemi. Dá se pochopit, že komunistům prostě ten socialistický režim vážně chybí.

Informace o Číně a Thaiwanu byly pro mě včera zajímavé, ani jsem netušila, jak to doopravdy je. Tentokrát se mi zdáli diskutující a pozvaní v souladu. Jediný Ovčáček se rozčiloval a poukazoval na to, že Merkelová byla v Číně už 9 x , že do Číny jezdí francouzský prezident atd., prostě sděloval do etéru naprosto nezajímavé argumenty, proč by ČR mělo dolejzat za Čínou.

Jiří Ovčáček byl roztomilý, jak bojoval za Čínu tím, že vůbec nebyl schopen reagovat adekvátně na žádné argumenty o vypovězení smlouvy, o zrušení mnoha koncertů, ale naopak Čínu bránil jako vlastní zemi, jako svoji největší lásku. Usmívala jsem se, protože proti němu stála pozvaná diskutující žena za Sinopsis Kateřina Procházková, která se v čínské problematice skvěle vyznala a házela jedním argumentem za druhým. Nezdála se mi agresivní, možná trochu rozčilená, protože slyšela dezinformace nebo špatné informace.

Ovčáček byl rozzuřen, několikrát na ni zaútočil, aby nebyla agresivní, aby se usmívala, aby se chovala slušně. Skákal jí do řeči a v podstatě jí chtěl překřičet zvláštními argumenty, které nebyly pravdivé i pro ty, co se touto problematikou nezabývají. Ona se pokoušela usmívat, žádala ho, aby se choval jako gentleman, ale to nešlo. Docela mě to bavilo, protože jsem se toho za:

1. hodně dozvěděla o celé problematice s vypovězenou sesterskou smlouvou s Pekingem,

2. už vím, že Taiwan zaměstnává v ČR kolem 18 tisíc českých lidí a Čína pouhých 1 tis.,

3. nabyla jsem dojmu, že J. Ovčáček prostě nemá rád ženské,

4. že je Čína pro ČR něčím, co se musí obnovit, hájit a respektovat,

5. Home credit, že je holandská firma, ale Ovčáček tvrdil, že je česká,

6. Michaela Jílková asi nepůsobí jako žena, protože se Ovčáček k ní choval slušně,

7. "Máte slovo," bude možná humoristická reality show,

8. Nevím, proč je to sesterská smlouva? Aha TA ČÍNA, ta láska.

No a to je všechno. TV jsem vypnula, takže nevím, jestli se Ovčáček Číně veřejně omluvil, protože byl fakt vytočený, Kateřina Procházková byla super, primátor Prahy tentokrát mluvil celkem fundovaně a nakonec analytik F. Vrabel oponoval Ovčáčkovi a všechny informace negoval, protože tento analytik je znám svým odporem k Rusku a k Číně. Naopak, kdyby byla řeč o USA, tak by byl analytik možná milý. Tento pořad se podařil, je v něm humor, lež i pravda. 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/

Autor: Katerina Kaltsogianni | pátek 25.10.2019 16:17 | karma článku: 27,66 | přečteno: 1186x