Haló, Andreji Babiši, chybí tady ještě nějaké zákazy a nějaké závazky vůči seniorům

200 nakažených a 3 tis. lidí prošlo testem. I přesto jsou přijata opatření, která by měla zamezit šíření koronaviru, ale rozhodně nezamezuje šíření paniky, která startuje u mnohých fobie, strach a nakonec i deprese. A co vítr?

Asi jako každý rozumný člověk souhlasím se všemi opatřeními, která byla provedena, aby se koronavirus nešířil. Navíc si člověk v klidu může rozmyslet spousty věcí, podívat se na resty, podívat se na svůj život a položit si otázky, na které nebyl čas. 

Jenomže mě schází pravdivá informovanost a rozhodně mi není vůbec milé, že má dle slov premiéra Babiše Hamáček skvělé vztahy s Čínou, takže zjistí, kde jsou zaplacené, ale nedodané respirátory. Kdo vnímá, tak mi tato sdělení připomínají nějaká horor, nějaký blud. No jo, tak Hamáček má dobré vztahy s Čínou, možná budou respirátory. 

Chtěla bych zatleskat PPF za to, že jako bohatá firma,která vydělala na obyčejných lidech neuvěřitelné peníze, přispěla a nakoupila také respirátory. Bože, je to ostudné. PPF měla nakoupit po celém světě respirátory pro všechny obyvatele této republiky, protože všichni čeští obyvatele přispěli ke zbohatnutí této firmy, že?

Počkám si, až přijde někdo na to, že si kýchne někdo daleko ode mě, bude vítr a já krásně chytím koronavirus, protože se šíří vzduchem. Takže, milá vládo, vydejte zákaz vycházení při větru, jinak vám budou narůstat nakažení tak rychle, jak rychlý je vítr, leda, že budeme mít doma několik respirátorů od PPF a od Hamáčka.

Někdo se tomuto mému vzkazu usměje, někdo se zamyslí, ale je to pravda. Virus kašle na to, jestli je vítr nebo ne, krásně se nese do jiného obyvatele, kterého bude okupovat. 

Naprosto vážně si myslím, že zprávy v podobě neúplných informací, neznalost složení koronaviru, lživé zprávy o tom, že v Číně ubývají nemocní a jinde přibývají nadměrnou rychlostí, vylidněné silnice, zavřené obchody a dobrovolné respektování všech zákazů, lze sdělovat jinou formou, protože mezi námi žijí lidé, kteří mají křehkou psychiku, nenakoupili si zásoby domů, jsou osamělí, je tu velká skupina seniorů, které nikdo nepustí dopředu ve frontě, to všechno jsou důvody, aby na mnohé skočila deprese a naprostá beznaděj.

Shrnu-li to, kdybych byla Babiš, tak bych udělala ještě tato opatření:

- zlikvidovat zákaz chození za seniory - ležáky   pro jejich rodiny, které by naopak měly mít možnost chodit do domovů důchodců a na LDN, kde mají svoje babičky a dědečky, aby je nakrmili - nikdo je tam nebude dokrmovat, na to nemají pečovatelky či sestřičky čas - lze vyřešit i mediky, protože to budou první mrtví, kteří umřou hlady a žízní a hlavně osamoceni,

- kupte a vyrobte respirátory z vlastních zdrojů, to nemůže být žádný problém pro nějakého podnikatele, každý takovou práci rád udělá,

- přestaňte létat do Číny a vozit sem koronavirus, to by už stačilo,

- zakažte chodit ve větru ven nebo pravdivě o tomto informujete,

- vydejte nařízení, aby senioři nečekali ve frontách, aby měli přednost, to samé těhotné ženy či invalidé,

- opatřete si hodně prášků na deprese a zřiďte linky pro lidi, kteří už depresi mají a nesmírně se bojí a jsou touto situací paralyzování, aby je někdo uklidnil, jinak nebudou pohřební služby stíhat.

A tentokrát si nedělám ani trochu legraci.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | neděle 15.3.2020 8:44 | karma článku: 19,47 | přečteno: 835x