EU byla nyní v jednom ohledu vynikající

Že to píšu zrovna já je divné, protože mám na EU jako Řekyně svůj negativní názor. Ovšem v době, kdy je stále na řecko-turecké hranici boj o to, aby neprošli tzv. migranty do EU, je uzavření vnějších hranic všem zemí EU spásou.

Vzhledem k pandemii jsme zapomněli na tak vážný problém, se kterým se Řecko na svých hranicích potýká dnes a denně. Obnovuje žiletkové ploty, které z druhé strany ničí imigranti, migranti či uprchlíci elektrickými nůžkami,kterými je vybavilo turecké vojsko. Těžko utíkali ze svých zemí s elektrickými nůžkami za svým snem do Evropy. Na bránu v Kastania nasadili Turci i tank, ale opětovně se ji nepodařilo zdolat.

Také jsem slyšela v řecké TV, že turecké ponorky byly ve výsostných vodách Řecka a dvě turecké stíhačky slétly tak nízko, aby spadl řecký vrtulník, který kontroloval řecké území na této komplikované hranici. Více se můžete dočíst v odkazu, kde se uvádí, že tisíce uprchlíků stále útočí na řeckou stranu, kam hází uprchlíci Molotovovy koktejly a slzný plyn. I řecké vojsko proti nim bojuje slzným plynem a vodními děly - viz první odkaz pod článkem.

K uzavření hranic s Tureckem Řecko přikročilo, když se přestala dodržovat dohoda EU o zadržování migrantů.Tak se i díky sedmadvacítce uzavřely vnější hranice kvůli pandemii, přestože se asi před týdnem tvrdilo, že je v Turecku asi 18 nakažených, nyní je nakažených v Turecku něco přes 140 lidí, jak uvádí zdroje, které se zabývají počtem nakažených v jednotlivých zemích.

Z odkazu dole dávám pouze jeden odstavec, abyste viděli na vlastní oči, co Sultán může a dělá:

" Turecko ve středu oznámilo, že zavřelo všech šest svých pozemních i námořních přechodů s Řeckem a Bulharskem, aby zabránilo šíření koronaviru, ale vysoký turecký představitel podle agentury Reuters uvedl, že ani toto opatření nic nezmění na tom, že Ankara nebude dál bránit migrantům, aby opustili Turecko." - viz druhý odkaz pod článkem.

Usmívám se tomu nízkému počtu ne kvůli tomu, že je v Turecku, ale kvůli tomu, že je tam tolik lidí z Iranu a koronavirus mohli krásně a velkoryse přenést na ostatní tzv. imigranty, migranty nebo uprchlíky. 

Usmívám se i zprávám z Číny, že už nemají žádné nové nakažené. Nevěřím tomu z jediného důvodu.

Kde vládne diktatura, tak jsou diktátoři schopni sdělit cokoliv, jen aby byli ti nejlepší z nejlepších.

A to je vše - EU a její vnější hranice nás nyní ochránila od velké katastrofy. Bohužel, se obávám, že se jedná o stav dočasný, protože Ankara nebude bránit migrantům ke vstupu do EU, zboření brány v Kastanie, šíření koronaviru, prostě Sultán si bude dělat, co chce.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/dalsi-nasili-na-recko-turecke-hranici-migranti-se-znovu-pokusili-projit-40316395

Takže je situace stále stejná a stále nebezpečná.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/turecko-uzavira-hranice-s-reckem-i-bulharskem-migrantu-se-to-netyka-40317278

Autor: Katerina Kaltsogianni | neděle 22.3.2020 10:05 | karma článku: 26,88 | přečteno: 881x