Erdoganovi to tentokrát neprošlo a ČT stále mlží

Včera byla Merkelová pěkně rozzuřena, což si můžete, kdo umí německy, poslechnout v odkaze dole. Erdogan byl v Bruselu a Mitsotakis byl u Merkelové, která pokládá Erdoganovo chování za nepřijatelné a nehorázné díky použití těžké

techniky na proražení brány do Řecka, ale i díky útokům na řecké vojsko s tím, že uprchlíci - imigranti - slouží Erdoganovi jako štít. Také se vyjádřila, že nyní není v EU už místo pro uprchlíky, chcete-li imigranty, že se musí upravit smlouva z roku 2016, aby již uprchlíci - imigranti - nečekali na to, že je někdo přijme.

Pouštím ČT, ale tam je polemika kolem koronavirusu a ukázka všech možných bezkontaktních teploměrů, kterými měří řidiče. Konečně se dočkávám ukázky, ale jedná se o velmi malou zmínku  o turecko - řeckém konfliktu na hranicích, kde kromě elitní turecké policie stále doráží na řecké hranice desítky tisíc uprchlíků z Afganistánu, Maroka, Bangladéše a jiných afrických států, ovšem Čt nepokládá tuto krizovou situaci za vhodnou, aby nás informovala.

Merkelová, ale i Brusel odsoudil tento organizovaný útok,na který byl použit panceřovaný vůz, aby strhl bránu v Kastania a zpřístupnil Řecko a EU rozvášněným uprchlíkům.

Také vidíme ukázku z ostrova Lesbos a Samos, kde žijí uprchlíci buď na lodi, takže mají vidinu, že odplují, ale asi nevědí, že je pošlou zpět do jejich země, i když předsedkyně EU sděluje, že je nutné, aby měl každý imigrant - uprchlík nebo obráceně nárok na to vyjádřit proč žádá o azyl. Ostrovy s imigranty jsou totiž jako časovaná bomba.

Erdogan žádá peníze, protože má údajně nyní v Turecku 9 miliónů uprchlíků - imigrantů, což je opravdu velké číslo oproti původním 2 miliónům, o kterých se vědělo. Erdogan tedy položil svoje požadavky na stůl a pokladnu EU jako na pravém tureckém bazaru. I tento fakt je důvodem k tomu, aby se smlouva z roku 2016 v některých bodech změnila.

Mitsotakis vzazuje Erdoganovi, aby uprchlíky nenátlakovou cestou vrátil do svých zemí, aby ustoupil ze svých nátlakových metod, které ubližují celé EU, ale i Turecku samotnému - kousek překladu.

Merkelová i předsedkyně EU sděluje, že peníze dostanou obě strany na vyřešení situace mírumilovnou cestou. Nutno podotknout, že Angela Merkelová nesouhlasí s tím,co Turci konají a na jejich adresu používá ostrá slova, má zvýšený hlas, což je u ní vidět poprvé, co je funkci - od 2 minuty si ji můžete poslechnout.

Závěrem sděluji, že EU byla ve všech bodech na straně Řecka.

A já držím palce Řekům, aby bránu ubránili.

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/ta-nea-tou-ska-stis-2000/2020-03-09-19

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | úterý 10.3.2020 8:07 | karma článku: 42,62 | přečteno: 2840x