Drahé hypotéky a nájmy jsou v naprostém pořádku

Čtete dobře, nehorázné nájmy, které spolknou mnohým dvě třetiny platu, jsou asi velmi lidské, protože vláda a stát zřejmě dělají vše pro zvýšení porodnosti, aby se rodilo více Čechů, nežli imigrantů a cizinců. Hmm, zajímavé?

Ještě se nabízí také teorie, abychom se přiblížili migrantům ze zaostalých zemí, tak bychom se měli naučit žít jako oni, měli bychom začít jíst netopýry a hady jako Číňané, protože jsou nám předhazováni téměř tak, že by se Evropan mohl jít zahrabat do písku.

Tyto předražené nájmy, především v Praze, by mohly vést k tomu, že se bydlení bude řešit jako v nějaké rozvojové zemi, kde se v jedné místnosti těsní třeba patnáct lidí. Občas spí na sobě, aby se vešli. A když už spí na sobě, tak je velká pravděpodobnost, že se budou rodit děti. Docela si dovedu představit, že místo rozvoje společnosti jdeme do minulosti nebo do japonského vzoru a za chvíli díky nájmům a hypotékám mohou spát celé rodiny zavěšené v sítích, aby ušetřily prostor, kde budou mít na zemi polštáře místo sedačky a uprostřed místnosti nějaké ohniště, kde si v kotlíku uvaří polívku z akce na maso, přidají předraženou nahnilou zeleninu, které velké řetězce ráno pokropí. To je tedy pokrok!

Hypotéky, na které téměř nikdo nedosáhne, jsou opravdu velkým oříškem. Kdo zaručí těm, co pracují a vydělávají slušné peníze, aby hypotéku dostali, že je nikdo z práce nevyhodí? Těžko bude někdo platit hypotéku z příspěvků z Úřadu práce nebo, nedej bože, z příspěvku na hmotnou nouzi. 

Všimla jsem si, jako ostatně asi všichni, nehorázných cen bytů v Praze. Takové 1 + kk stojí kolem 3,5 mio Kč a 2 + kk klidně už kolem 5 mio Kč. Normálně veliký byt, např. 70 m2 pro rodinu s dětmi stojí kolem 10 mio Kč. Je lepší se odstěhovat za Prahu a dojíždět do práce, což také mnozí dělají, protože ceny jak nových, tak starších bytů letí nahoru kosmickou rychlostí a hypotéky jsou téměř nedostupné,

Nemám ráda v obchodech akce u zboží, jako je např. maso, masné výrobky, sýry apod., mám jakýsi strach, že je toto zboží docela už načaté. Až teď mi dochází, že se lidem nedivím, že lze ušetřit na jídle tím, že kupují buď potraviny v akci, ale také potraviny,o kterých se dlouhodobě ví, že nejsou v pořádku -např. polská masa, kuřata apod.  

Stát dělá, že je nevidomý, že trpí zřejmě provozní slepotou a apeluje na lidi, aby zdravě žili. S touto politikou bych souhlasila, pokud by měli občané této země ke zdravému způsobu života dostupné podmínky pro všechny lidi, kteří díky slabým sociálním podmínkám nemají na kvalitní jídlo peníze.

Možná, že se díky této politice, kterou uměle vytváří developeři za dohledu "nezkorumpovaných státních úředníků," vede k tomu, že s nostalgií vzpomenou mnozí na totalitní systém, kdy se lidé nebáli se o ztrátu zaměstnání nebo neschopnost platit hypotéku. Nebáli se onemocnět a nebáli se vyhození z práce. A my jsme neměli stres ze změn maturit nebo výmyslů MŠ ČR, které jsou někdy k pláči a někdy vtipné, většinou praštěné, kdy si ťukám na čelo a vlastně si dělám trochu masáž obličeje.I tyto nesmyslné změny MŠ ČR vypadají, že jsou zpracovány pro rozvojové země. Fakt, tomu nerozumím.

Když už jsme se dopracovali k demokracii a Česko je vnímáno spíše vyspěle,nežli rozvojově, bylo by skvělé, aby to tak zůstalo.

Chtěla bych tím vším říct, že nežijeme v Africe, ani v obdivované Číně, že tady nemůžeme chodit nazí a spát na zemi, jíst hady a netopýry, protože je tu prostě KORONAVIRUS už dávno, jenom zmutoval stejně, jako zmutovala pšenice a jiné potraviny či hlavy těch, co o všem rozhodují.

 

 

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | středa 12.2.2020 18:45 | karma článku: 27,10 | přečteno: 1154x