Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Ta situace s kilometrovou frontou krásně popisuje proč je Řecko jako celek tam kde je. Hlavně klídek a kašlat na nějaká pravidla (igelitky, dluhy,megapodvody s meganásledky...):-P

0 0
možnosti
MS

Na tom, že v Řecku nechtějí za igelitky žádné peníze, není nic ke chlubení. Svádí to k tomu, brát si je někdy zbytečně a přispívat tak k zaplavování životního prostředí plasty.:-P

2 0
možnosti
BH

A kdo se s tím chlubí?8-o

0 0
možnosti
JF

J72i16ř41í 90F77o46g77e12l

12. 6. 2019 11:13

Ještě je třeba pohanit české vepřo knedlo, teplé pivo a ponožky v sandálech.

Naopak je třeba pochválit řeckou ekonomiku, finance, které se prolhaly k euru, úředníky co konají dle Gogolových mrtvých duší....

Někdy si myslím, že jste opravdu divná.

5 0
možnosti

No...divná?! Spíš neomalená a netaktní.

1 0
možnosti
VF

Psávala jste dobře, než jste napsala "Tahle země není pro lidi".

Tenkrát jsem se tak rozzlobila, že mně z toho článku bylo opravdu špatně. Ten následující článek měl proškrtanou diskusi. Proč asi ? Pak jsem četla i další, abych pochopila, jestli to byl jenom úlet, nebo jestli jste tak nadřazená, nebo nemoudrá. Sprdunk nesprdunk, teď můžete nás a naši zemi velebit, vychvalovat, ale to už nepomůže. Jste jaká jste, to se nezmění.

6 0
možnosti
Foto

Paní Foltýnová, myslíte že autorka nemá ve vámi zmíněném článku pravdu? Má. A všichni v Česku to vědí, jen se snaží dělat "zagorku" a tvářit se že nic takového se neděje. Jenže když si budeme respektive budete takhle lhát sami sobě do kapsy, tak se nikdy nic nezmění.

0 6
možnosti
Foto

Myslím že jsem vás pochopil, raději to ale nebudu rozvádět, protože bych byl opraven že jsem nepochopil nic a že vše je jinak. Krásný pobyt přeji.

2 0
možnosti
MK

To řecké příjmení nebude asi moc řecké. Řekové, kteří přišli sem, se tu jmenovali Kalcojani nebo Kalcojanis. A jmenují se tak dodnes, Kaltsogianni je asi nějaký novotvar, aby to lépe znělo.

0 0
možnosti
Foto

Paní Kloučková, Vy jste tedy "vědec." Jaký novotvar. Jenom pro Vaši info - písmeno "c" se píše v řečtině jako "ts" - písmeno "j" se píše jako "gi" napři. Agios Theologos, což je svatý Theolog. Myslím, že jsem Vám to vysvětlila dostatečně a nemusela jsem. Bože, novotvar!

0 0
možnosti
IL

I55v31a15n35a 72L11a76n47c24e

11. 6. 2019 22:47

Preji ti krasny denR^R^R^

0 0
možnosti
Foto

:-) Paní Katerino, zdravím Vás do Řecka. Nedá mi to. Fakt si někdo myslí, že chceme, abyste kritizovala Řeky...? Já tomu nevěřím.

Měla jsem jako dítě soukromou učitelku angličtiny, která věřila, že lidi by si měli říkat příjemné věci. Neváhala volat na neznámé lidi přes plot, že mají hezkou zahrádku. Čím jsem starší, tím moudřejší mi její přístup připadá.

A tak mě moc potěšilo, že jste tady na blogu. Že mám konečně komu pochválit řecký med, řeckou hudbu, jídlo, retsinu, přírodu, způsob relaxace... i jinak než zvednutým palcem, protože se na místě nedomluvím. Nezapomenutelné dovolené, které už asi nezažiju. I přes pár bolestivějších momentů... o kterých Vy jste ten poslední, komu bych psala. Proč? Protože je nevztahuji na národ - všichni jsme jen lidi a občas ujedeme. Proč byste za ně měla cítit odpovědnost? Nechci, aby Vám to bylo líto.

Jsem individualista, a asi i tady v diskuzích. Snažím se stavět na tom, co je pozitivní. Konstruktivní kritika žádá diplomacii, jinak se lidi jen hádají a propasti mezi nimi rostou. A Vy jste zajímavá - Vaše rodina má zajímavou minulost spojenou s námi, umíte to podat, Váš pravopis Vám může leckterý bloger závidět. Máte co říct, to je taková šance... a tak mi prostě přijde škoda, že to občas padá na paušalizacích, které mohou Čechy zraňovat. Je to k úvaze. Já Vám fandím. :-)R^

1 1
možnosti
Foto

Milá Michelo, asi tuším, co Vám tady ublížilo, ale to je život. Víte, kdybych neměla to řecké příjmení, tak se nic moc neděje. A pak tady mám pár sledovatelek - viz níže, které čekají jako mouchy, aby si mohly sednout na můj článek a kálet svoje negativa. Ale to mě vůbec nemůže už rozházet. Proč byste nejela na dovolenou, když to tady máte ráda? Je tu úžasně, ale to Vy všechno znáte. Klidně mi o těch bolestivějších momentech můžete napsat, jsem na to zvyklá, rozumím bolesti více, nežli si kdo dovede představit. Tak jestli budete číst moji odpověď, budete-li chtít, tak Vám napíši mail, abyste mi mohla napsat mimo tuto diskuzi, kterou si všichni mohou číst. Přeji Vám krásné dny, krásné léto, krásné lidi. A moc děkuji, jste skvělý tvor.:-)R^V

1 0
možnosti
JK

Slovy zapáleného esoterika: Těžká negativní energie se z vás line... :-)

3 0
možnosti
Foto

ale vůbec, jsem v totální pohodě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik