Co je mi do USA a jejich volební kampaně na prezidenta?

Moc to nechápu. Za komunistů jsem se museli dívat na představitele Sovětského svazu, do nedávna byla pro nás diktátorská Čína vzorem, jak to dopadlo, víme všichni. Jak to dopade, neví nikdo z nás. Tak co je mi do voleb v USA? Nic.

Ono nestačí, že jsou tady lidi vystresovaní z toho, kdy přijdou o práci, kdy onemocní, ono nestačí, že Prymula dostal Řád bílého lva, ono nestačí, že česká vláda dala vyznamenání nějakému Číňanovi, vlastně to byl asi Vietnamec, který se staral o čínské roušky a jejich dovoz sem. Nic z toho nestačí. Dokonce se ani nedohledává, proč byly roušky od vyznamenaného Asiata tak předražené?

Co ještě musí přijít, aby se tato vláda, ale i český lid konečně semkl a nenechal si toto všechno líbit. Vládu z toho raději vynechám. Co by to mělo být? Vážně nevím, protože přijet do Prahy stávkovat s holými rukami, tak je pěkně policie osprchuje z vodních děl a lidé odjíždí umytí. Ostatní, kteří se vzdali i boje s holýma rukama mají dávno vymyté mozky nebo se vzdali, protože nedostanou ani klíčenku, natož vyznamenání za to, že jsou pokorní a klidní. Za to by měl být téměř každý v této zemi oceněn.

Nestačí ani mizerná e-rouška, která zkresluje čísla, jak mi sdělila ředitelka Hygienické stanice, protože je špatně nastavená a není možno trasovat tak velké množství lidí. Takže ani zřejmě zkreslená čísla, která do lidí vhání strach také nestačí. Co ještě by to mělo být?

Abychom na výše zapomněli, tak máme na ČT 1 televizní blok "Volby USA 2020," kde je trochu legrace, jak Amíci vystrkují ukazováčky s napnutými pažemi na znamení vítězství. Baví mě to, jak je tento národ vycvičen od nejvyšší po nejnižší vrstvy obyvatel. Jejich odporné kšiltovky, skákání a tleskání ručičkami a vysunuté ukazováčky mě nenaplňují, naopak ve mně vyvolávají odpor. Je to úplně stejně hloupé a pitomé jako líbání a objímání mezi komunisty.

Toto vše a ještě více věcí mě přesvědčuje, že COVID-19 existuje, ale že zmutoval, jak skáče z jednoho na druhého a přenáší do nás kromě hnusných příznaků také hloupost. Prostě toto už není švejkovství, ani český humor, toto je cesta k tomu, abychom se zase stali provincií nějakého velkého státu. A vypadá to, že asi amerického, když nás tolik vzrušují volby, které jsou trapné a nedůstojné.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | pátek 30.10.2020 10:28 | karma článku: 43,72 | přečteno: 8805x