Bůh na mě neměl čas, držel ruku nad USA a Čínou

Prostě jsem nemohla usnout, tak jsem si naivně pustila na Čt24 americké volby, abych pochopila, co a jak mají dělat státy a státníci, když je USA nejmocnějším státem a jeho prezident nejmocnějším mužem. A bylo to, už jsem neusnula

Americké volby a vyhrožování Trumpa nejvyšším americkým soudem mě probraly doslova a do písmene. Pustila jsem si je, aby se mi dobře usínalo, protože jsem se těšila na výjimečné osobnosti. Opak se stal pravdou. To, co říkal současný prezident Trump, který byl špatně napudrovaný nebo spálený ze solárka jsem nechápala.

"Tak tohle je nejmocnější muž planety?" ptala jsem se dokola a oči jsem měla jako tenisáky a měla jsem ze sebe radost, že jsem tento pocit, že by byl americký prezident nejmocnější muž planety, jak mě přesvědčovali mnozí, vůbec nikdy necítila, alespoň ne v posledních letech.

Nemohla jsem si na tuto otázku odpovědět. Pak jsem chtěla pozorovat nového kandidáta na prezidenta Bidena, ale fakt nevím, co si o něm mám myslet. Je to i přes jeho věk zdatný výkon, kdy běhá po schodech do letadla jako mladík, pro mě takový bezpohlavní starší muž, který je možná zdravý fyzicky, ale jak je evidentní, tak jeho mentální potřeba být prezidentem USA je pro mě matná, ale pro Bidena je to zřejmě životní sen, což se dá pochopit, když pracoval tolik let vedle Obamy. Můj pocit je určitě umocněn i tím, že je proti Trumpovi slušnější ve svých projevech, nosí jak respirátor, tak i roušku, prostě jde příkladem Američanům. Covid je pro něho hnací síla.

Co mě probralo úplně, kdy jsem si chtěla trochu schrupnout po nočním televizním maratónu byla informace, že Trump jmenoval novou soudkyni amerického nejvyššího soudu, která přísahala za potutelného úsměvu prezidenta věrnost Americe a ústavě, prostě všemu americkému, aby tímto jmenováním pomohla absurdním žalobám na zastavení sčítání volebních hlasů

Aha, tak tady je evidentní, co si nejmocnější muž planety může dovolit v den voleb. Můj rozum to nechápe, ale přiznávám se, že jsem přes tato politická extempore úplný analfabet. Začínám však chápat změny v justici tady v Česku, změny ministrů, např. ve zdravotnictví, chápu už všechno, co je nepochopitelné, protože boj o moc je fakt hnusná a neseriózní hra "kdo z koho."

Ať už dopadnou volby v USA tak nebo onak, nastoupí Čína a začne ten pravý mocenský boj, protože současná situace v USA a právě díky volbám je pro Čínu velká výzva, která čeká na svoji mocenskou pozici mnoho let, takže i pandemie získává jasné obrysy.

Zastaralý a prapodivný systém voleb v USA světu ukázal pravou tvář nejmocnějšího státu světa a zatím jeho nejmocnějšího muže. To jako fakt?

Nezlobím se na moje nespaní, bojím se podívat na zprávy, nepodívám se, ani co se píše o průběhu amerických voleb, kteří mnozí pokládají za světovou událost. Já bych řekla, že je to největší světové show v přímém přenosu. 

Osobně si přeji, aby vyhrál ten kandidát, který nepovolí čipování lidí, když to bude Trump, pak by to bylo docela zábavné, protože on bude proti této metodě bojovat. Když to bude Biden, tak se bojím, že on si nechá píchnout první vakcínu a možná si sám dobrovolně ten avízovaný čip píchne kamkoliv. Zatím je čipování konspirativní teorie, ovšem kdoví?

Na dnešek jsem spala, nedalo mi to, tak jsem nakoukla, kdo vede v těchto volbách, ale to si můžete přečíst sami, protože oba kandidáti jsou pro nástup Činy jako světové velmoci vhodní, což je hodně špatně,

Kolik takový přímý přenos, který trvá dlouhé hodiny může ČT 1 stát? Vlastně, kolik to stojí nás - poplatníky? Kdyby se tyto finanční prostředky raději daly na distanční výuku dětí, která je tak nedostačující, pak bych vůbec nelitovala ještě něco této TV přihodit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | čtvrtek 5.11.2020 8:05 | karma článku: 21,80 | přečteno: 750x