Blbá věta Trumpa a Putinovo vítězství?

„Brutální zabiják, který způsobil tolik neštěstí, byl násilně eliminován. Dnešek je velkým dnem pro Ameriku. Bagdádí chcípl jako pes, jako zbabělec,” prohlásil Trump - viz odkaz pod článkem.

Hraný nezájem ze strany Trumpa o problém, kdy napadlo Turecko Sýrii, vyhodil Putina na první příčku, protože změnil geopolitickou situaci arabských států ležérně a nenápadně tak, že povolil Turkům něco a zároveň pomohl Asadovi. A pak řekl tu větu, totálně blbou větu, která se nehodí do úst státníka.

Je evidentní, že Trump nerozumí arabské nátuře a celé té problematice, která je složitá. Falešný nezájem o okupování Sýrie Erdoganem byla fatální chyba Trumpa. V ten moment nastoupil Putin, který vyjednal úplně jiné podmínky pro Erdogana, pomohl Asadovi, což dělá historicky, protože se velmi dobře vyzná v arabské problematice. Útoky na okolní státy kolem Turecka trvají stovky let. Jak Erdogan, tak i Asad byli spokojeni a Putin si mohl začít mnout ruce. 

Nadiktoval všem podmínky a uzavřel dohody, čímž získal Putin nadvládu v novém geopolitickém uspořádání arabských států, kde jsou ropná pole. kde je černé zlato, které páchne, kvůli kterému se zabíjí civilisté, kvůli kterému je válka. USA se nebude moci již k těmto ropným dolům jen tak dostat, protože patří nyní tomu, kdo pomohl. A tím byl Putin.

A tady to začne být velmi zajímavé, protože Putin svým vstupem neuvěřitelně šikovného diplomata, utáhl Američanům uzdu kolem krku. Putin bude mít dosah i na ropná pole, nadiktuje podmínky, které se budou týkat ropy, uzavře další dohody, přes které nepojede vlak. 

Asad přijme všechny Kurdy do svojí armády a tím jim umožní, aby se cítili, že mají svůj domov, že mohou bojovat proti Erdoganovi. Tento Putinův tah byl opět neuvěřitelně chytrý. Zavřel tím najednou několik problémů a zároveň otevřel pro Asada větší svobodu, protože Kurdové v syrské armádě nebudou žádní miláčkové, bojují skutečně za svoji identitu a za svoji svobodu. 

I když je evidentní změna geopolitického pole, hodně politiků si uvědomilo, že nebýt Putina a jeho neuvěřitelných schopností, kdy umí propojit věci, které vypadají, a jsou skutečně složité, tak nikdo nevěděl, jak by tento konflik dopadl. Putin se chopil příležitosti, na kterou tak dlouho čekal, aniž by tušil, že Trump vypustí větu, která může spustit vlnů teroristických útoků.

Tuto příležitost mu dodal samotný Trump, protože neumí domýšlet konce, ani začátky a nevyzná se v arabské problematice, jinak by si dal pozor na to, co sděluje do světa. Jeho hloupá a naprosto nekultivovaná věta o smrti Bagdadího se sděluje z pozice hlavy státu jinou formou. Trump je daleko od Evropy, je daleko od arabských zemí, zapomněl na newyorská dvojčata, zapomněl na to, že je prezident, který by měl volit slova. Hergot.

Mezi Trumpem a Putinem je propastný rozdíl. Putin si to všechno uvědomil, a také se podle toho zachoval. Trump ujel nejen s jeho trapným nezájmem o vpád Turecka do Sýrie, ale i s prohlášením, které nikdy neměl vyslovit v tomto podání, protože utáhl smyčku možná mnoha i lidem ve vlastní zemi. Myslím si, že Trumpova věta spustí další vlnu zabíjení, protože arabský svět nám ukáže, kdo je tady špinavý pes. 

 - https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/bagdadi-chcipl-jako-pes-potvrdil-smrt-sefa-islamskeho-statu-trump-40301424

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | pondělí 28.10.2019 8:26 | karma článku: 23,64 | přečteno: 673x