Bacha, aby nás jednou nezavřeli

Díky dokumentu z Estonska a Litvy, kde je velký vliv ruských médií, jsem se dozvěděla, že investigativní novináři jsou trestáni a vězněni. A to nyní, v této době, nepíši o komunismu. Kdyby věznili novináře, ale vězní i blogery.

Tak jsem se zamyslela, že Rusko je fakt velmocí dezinformací, aniž bych si dělala naděje, že USA je lepší. Ovšem zavírání investigativních novinářů a blogerů je už dost silné kafe, které se aplikuje v Rusku, zde bych USA vynechala.

Zároveň probíhá velká kauza na Slovensku, kdy se Slováci odhodlali, možná jen tak ukázkově, díky smrti novináře Kuciaka a jeho snoubenky, ukázat světu, že spravedlnost existuje. Kéž by byly všechny procesy v každé zemi tak rychlé a tak sledované. Bohužel, budu se opakovat, ale je tolik kauz, které se neřeší, že Slováci tentokrát předhodili velké sousto, se kterým zachází skvěle. Nejsem si jista, že předhodí další sousta, aby bylo učiněno spravedlnosti zadost.

A nyní k blogerům. Je tu vážně dost blogerů, kteří se často věnují politickým tématům, jsou tu i takoví, kteří často řeší izraelské konflikty nebo situace, jakoby nebylo dost těch českých, ale budiž, i já píšu o Řecku, ovšem snažím se psát o této zemi jako o celku. Samozřejmě má každý právo si psát, co chce, což také činí.

Naprosto na hlavu postavený mi přijde fakt, že píšeme do blogu, který patří Andreji Babišovi, čímž mu předkládáme svoje názory, které mohou být v mnohých kauzách použitelné. Jednou jsem napsala s nadsázkou, že jsme jeho "bonzáci." Ale ona je to prostě pravda.

Všichni původní investigativní novináři, kteří pracovali v MF Dnes jsou dávno pryč, odešli nebo byli odejíti. Tito do tohoto blogu nepíší, vybrali si jiný blog, což má logiku.

Mnozí z blogerů se naváží velmi tvrdě do prezidenta republiky, do A. Babiše či do osob kolem premiéra. Asi není od věci si oddychnout, že nejsme v Rusku, kde by nás možná zavřeli. 

Nebo je to zase jenom dezinformace?

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3042807-pobalti-versus-ruska-propaganda-estonsko-zakrocilo-proti-redakci-sputniku-litva-omezuje

 

 

 

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | neděle 16.2.2020 8:45 | karma článku: 18,07 | přečteno: 634x