Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

ftdolton

5. 10. 2011 12:17
Mnoooo,

zdá se mi, že jste se nad tím, jako první, zamyslela tak nějak normálně. I já jsem asi před 10 lety napsal na sociálce do dotazníku, že mám 24 let starou Š120. Naštěstí mi, trochu známá, úřednice poradila, abych to celé vyplnil znovu.

Njn, prostě jsem mimo, na přelomu tisíciletí mě opravdu nenapadlo, že takovou popelnici budou považovat za majetek.

O možnostech dopravy při hledání práce se zde zmínilo již mnoho diskutujících ...

0 0
možnosti
PR

pá_ja

5. 10. 2011 9:52
Miluju

nářky o tom, jak si někdo pořídí dítě a žije potom v nouzi!

1 0
možnosti
JZ

qqx

5. 10. 2011 1:06
..

V Chomutově se nezabavovala auta žadatelům o sociální dávky, ale dlužníkům města a zneužívačům sociálních dávek. A to mi přijde jako velký rozdíl. Jde vlastně o exekuci na majetku jako u jakékoliv jiné exekuce. A proč by měl občan bez nároku na dávku v hmotné nouzi být povinen platit své závazky a přijemce sociálních dávek ne ?  Pravidla platí pro všechny (nebo by to tak mělo být).

1 0
možnosti
MV

marka40

5. 10. 2011 7:03
Re: ..

Přesně. R^

0 0
možnosti
SP

Sisoj Psojič

4. 10. 2011 22:23
Stát není zaopatřovací ústav. Já nejsem ochotný přispívat

ze svých daní na ty, co natahují chtivé ručky. Pomoci se má nemocným, nemohoucím a opuštěným zvířatům. Když má někdo auto a zařízený byt, není v nouzi. Odebírání dávek nemakačenkům a profesionálním invalidům jen tleskám R^

2 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 10. 2011 23:57
Re: Stát není zaopatřovací ústav. Já nejsem ochotný přispívat

Jasně, lepší je přispívat na korupci.

Podle ust. § 11 odst. 6 zák č. 111/2006 Sb.  ........ Možnost využití prodeje nebo jiného využití

movitého majetku pro zvýšení příjmu vlastním přičiněním se posuzuje,

není-li dále stanoveno jinak, až po uplynutí 6 měsíců, za které byla

vyplacena dávka, pokud nárok na tuto dávku trvá. Takže nejspíš po 1/2 roce, chytrolíne :-P

0 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 10. 2011 22:11
To znám,

v roce 2002 jsme byli s manželkou bez příjmu. Žádost o dávky hmotné nouze nám byla zamítnuta s tím, že "vlastníme" družstevní byt (družstevní byt je majetkem družstva) a auto zahraniční výroby (17 let staré). Proběhlo neúspěšné odvolací řízení, po němž jsme podali správní žalobu. Soud ve věci dosud nerozhodl. Za těch deset let už máme vážně hlad. :-(

Tak nevím, tomu se asi říká odložená spotřeba.

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 10. 2011 22:08
Zaujímavý detail

To, že v ČR je možné odobrať deti do decáku kvoli ekonomickej situacii rodiny je samozrejme problém. Ibaže štátu. No a myslím, že po žalobe na medzinarodný súd by bolo jasné, že takéto niečo pokiaľ je krajina v EU neobstojí.

0 0
možnosti
H

hňup

4. 10. 2011 22:43
Re: Zaujímavý detail

když někdo není schopnej ty děti uživit, tak je že  dostávají ty děti najíst v ústavu, kde je jistota, že se to dětem dostane a ne že to rodiče či matka samoživitelka proleje hrdlem či protlačí automatem v herně...

0 0
možnosti
JE

trol

4. 10. 2011 21:08
Ne sociálním dávkám

V první řadě bych autorce článku položil základní otázku. Proč si pořizuje dítě, pokud ho s manželem nedokáže uživit a potřebuje k tomu nějaké peníze od státu?

A lidé, kteří trvale žijí na různých sociálních dávkách, tím nemyslím lidi kteří jsou dočasně bez práce a skutečně se snaží nějakou sehnat a ty invalidní, kteří jsou skutečně invalidní,  mají mít skutečně dávky je na nejnutnější  živobytí. Za to lze považovat jídlo, holobyt  a  obnošené oblečení z nějaké charity. Pokud chtějí více, nezbyde jim, než začít pracovat

5 0
možnosti
MK

Mama Kami

4. 10. 2011 21:23
Re: Ne sociálním dávkám

Ono to je tak, že jakmile si dnes člověk - i ten s průměrným platem - pořídí dítě, prakticky se z něj stává "socka".

A lepší to nebude. Odpozorováno. Kdyby měli lidi čekat, až "bude líp", tak potenciální rodičky absolvují v poklidu bezdětné klimakterium a nic. Jak už jsem řekla, děti se rodily i za války. To nemá s tím, jak je na tom dotyčný po finanční stránce, nic společného. Děti jsou smyslem života.

Nesnáším tu poslední době nechvalně slavnou zpěvačku Ivetu. Ale vím, že se narodila na Čeladné a část svého dětství prožila v domku bez elektřiny. Dnes by skončila v děcáku. Stejně jako ty děti z jedné rodiny, kterým domek vyplavila povodeň. Tedy, chce-li po mně stát, abych měla pro své děti určité hmotné zázemí, třeba zrovna onu elektřinu, jakožto A, musí říci i B - zajistit, aby pro mne byla dostupná, je jedno jak. Není-li povinností státu zajišťovat mi bydlení a elektřinu, nemá zároveň právo kecat mi do toho, jak bydlím. To je onen úhelný kámen. Ale málokdo toto vidí do důslekdku.

2 0
možnosti
RK

semelik

4. 10. 2011 21:07
ve Vítkovicích Vás lituju, ale přesto - zkuste si ten článek

na který reagujete, přece jenom přečíst celý. Zjistíte, že auta byla zabavena lidem, kteří neplatili své dluhy, ne plošně těm, kteří přišli pro sociální dávky.

I když jsem už viděl přijet pro soc.dávky "mladíka" v posledním modelu BMW - úžasný vůz, kávová metalýza, MPZ "GB".

0 0
možnosti
L8

Livrak 8

4. 10. 2011 20:34
Neni těžký psát pro zaujetí redakce.

A redakci to opět zaujalo. ))))

4 0
možnosti
MK

Mama Kami

4. 10. 2011 21:30
Re: Neni těžký psát pro zaujetí redakce.

Samotnou mě to překvapilo. Je to divné. A jestli mi do konce roku nesmáznou aspoň jeden článek, začne mi to být krajně podezřelé. ;-)

0 0
možnosti
D

dolfík

4. 10. 2011 20:28
Zvláštní je,že

lidé se sociálníma příplatkama,hmotnou nouzí apod. nemusí přiznávat majetek.My jsme kdysi chtěli žádat o peníze na koupi auta a dostali jsme 5 A4 papíru kde byla kolonka i na obrazy,šperky a povinně se přikládalo 5 výpisů z banky....

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2315x
Jinak. Stručně. STRAŠNÁ ŽENSKÁ!

Seznam rubrik