Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Mina Harker

13. 10. 2012 19:03
Zenske, ktere se neumeji zabavit, nevenuji se ani poradne

detem...kdyby se jim venovaly, nemely by cas na tu nudu. Jenze ty, co se nudi, casto splni jen zakladni povinnosti - prebalit, nakrmit, ubyt, uspat. Trend dnesni doby, tvrdit bud, ze je to nuda a ze to je o nicem nebo naopak predstiraji, ze maji straasne moc prace, paradox dnesni doby, delsi materska/rodicovska a vice technologie, nechodi do prace, nevyvari plinky, ale maji bud moc casu nebo malo..Diky bohu za vsechny normalni zenske, ktere chapou, jak je ta doba s ditetem prvni roky dulezita a ze ta doba se uz nikdy nevrati.

2 0
možnosti
VV

V.Woolfová

13. 10. 2012 18:18
Pro mě mateřská nebyla ani nuda ani

jsem nebyla ztrhaná..byly to nejkrásnější roky života.-)

1 0
možnosti
FH

Bouše

12. 10. 2012 22:59
To doufám nemyslíte vážně -

muž, který vyčítá manželce na mateřské, že ji musí živit, to je snad úplná spodina, kterou tady není nutno vůbec zmiňovat. :-P

3 0
možnosti
H

Harpagofyt

13. 10. 2012 14:47
Re: To doufám nemyslíte vážně -

Hluboce se mýlíte, pane inspektore. Takového jednání jsou schopni i muži, které bychom podle vystupování, titulů, majetku apod. označili za inteligentní, vzdělané a úspěšné. A nejhorší je, pokud mají z nějakého důvodu pocit, že dítě tak nějak nesplňuje jejich představy - nevyvíjí se dost rychle, není dost průbojné, dost krásné, neoslňuje návštěvy svou inteligencí nebo jinými výkony... pak je velmi snadné obvinit ženu, že je to její vina, nebo třeba že dítě není jeho (protože kdyby bylo po něm, tak by bylo.... viz výše). Pokud máte velkou fantazii, jistě dokážete domyslet, jakých mentálních výkonů je pak takový člověk schopen a jaké škody napáchá na dítěti i matce. Na rozdíl od takového mistra z fabriky, kterému obvykle jako odpověď na podobné výlevy stačí dítko na pár hodin pod nějakou záminkou (nejlépe návštěva lékaře) hodit na krk. Po návratu domů je obyčejně na dlouho klid, protože normální chlap pochopí (i když nepřizná), že mateřská není dovolená a ta ženská se doma fakt nefláká.

0 0
možnosti

vzdyt_to_rikam_02

12. 10. 2012 22:08
:)

Jsem na rodičáku a taky mi to přijde šílený:) Naprosto nejhorší byly první dva roky, teď už to jakžtakž jde. Budu upřímná - nevím, co na tom mám vidět tak fantastického, být doma s dítětem. Ano, dítě roste, vyvíjí se, jste u toho, jste jeho máme. OK. Ovšem je to dost ubíjející, neustále stejné dny, stejné práce dělané stejným pohybem, izolace hlavně sociální, já už se kamarádím se všema listonoškama, popelářema a chlapama, co roznášejí letáky. Ženská se tím, že se stane matkou, nestane zároveň hned nadšenou domácí puťkou bez vlastních tužeb a svého rozumu. Kromě toho jste ty roky víceméně bez peněz, rodičák odejde na běžné poplatky a vy jste pak zcela závislá na manželovi. To každá nemusí rozdejchat, když před tím brala 5x víc než je rodičák. A není každý takový mistr sebeovládání, aby si řekl OK, teď budu nadšená z toho, že žiju v nočníku, myčce a nádobí a nemůžu si koupit ani blbou šunku, protože na ni nemám. Já se moc těším na příští podzim, protože se vrátím do práce. Sorry.

1 0
možnosti

vzdyt_to_rikam_02

12. 10. 2012 22:11
Re: :)

Ano, mít dítě není povinnost. Dokud ho nemáte, tak ho chcete. Až pak můžete posoudit, co to vlastně znamená. Tlak na to, mít děti, je velký - jak to že furt nemáš dítě, co chceš v životě dělat, já chci vnoučata, potřebujeme daňové poplatníky, kdo bude dělat na naše důchody atd. atd. Mám dítě. Jedno. Ano, mám ho nade vše ráda. Ale další už nechci. Kdyby manžel chtěl, OK, budeme mít druhý, ale já už doma zavřená bejt odmítám. A on taky, takže další nebude.

1 0
možnosti
D

Dobrejvíkend

9. 10. 2012 11:09
Vás

tam teda je !

0 0
možnosti
JM

jamijam

9. 10. 2012 6:19
Vždyť ta mateřská dovolená není povinná

Nebo snad je? Pokud se některé matce na ní nelíbí, tak ať ji zruší a jde do práce!

Co ale s tím dítětem, že. To si ale měla rozmyslet dopředu...

0 0
možnosti
JK

J.K.S

9. 10. 2012 0:48
Všechny by měly být blondýny vysoké 173 cm

Možná by bylo dobré uvědomit si, že jsme různé jak vzhledem, tak povahou. Souhlasím, že období prvních pěti let je ve výchově dětí nezastupitelné a že se v nich formuje osobnost dítěte a vztah k rodičům, v našich poměrech spíš k matce, protože otcové jsou raději v práci než by se věnovali dětem (ne všichni, bohudík si už mnozí uvědomují, že děti jsou i jejich). Neodsuzovala bych ale ženy, které ve Vaařila myšička kašičku nenacházejí potěšení. Moralizováním jim ho nenaiplementujeme. Asi v tom nenacházely potěšení ani jejich matky. Nebo jsou prostě jen unavené a potřebovaly by týden dovolené bez dítěte a nejsou dost pozérky, aby se rozplývaly nad tím, že mohou být 7/24 v pohotovosti. ?

1 0
možnosti
A

Alfie

9. 10. 2012 5:25
Re: Všechny by měly být blondýny vysoké 173 cm

Myslím, že "být unavená" a "nudit se" jsou dost odlišné pojmy.

Jsou ženy, které nemají nikdy všechno hotové, protože cokoli udělají, není nikdy v jejich očích dost dokonalé. Ale některé děti holt dají natolik zabrat, že se péče o ně stává maratónem, ze kterého musí matku občas někdo na pár dní vysvobodit, jinak se zhroutí. Ale nudit se???

Jenomže obecně jsou lidé, kteří se budou nudit vždycky, když jim nebude zábavu poskytovat "někdo" zvenčí nebo když nebudou mít - takéž zvenčí - přidělenu konkrétní práci. A je-li to matka na mateřské, splní si své povinnosti kolem dítěte a domácnosti a pak se holt nudí. Že by se mohla dovzdělávat nebo si něco pěkného přečíst, vylepšovat byt, chodit s kočárkem na procházky, že by vůbec mohla dělat cokoli z vlastní iniciativy, to takovou povahu prostě nenapadne. Tak hledá viníky, no...

6 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3290x
Matka, manželka, dcera, sestra, teta, švagrová, snacha, kamarádka, kolegyně, čtenářka, sousedka, …

Seznam rubrik