Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

tanker d

17. 4. 2012 21:09
Tesat do kamene!

"promarněné roky a chvíle jsou ty, kdy sedím v práci nad zbytečnou analýzou... zatímco děti si hrají s cizí paní. Jediná opravdu užitečná a smysluplná práce je ta, kterou děláme pro sebe, pro děti a rodinu. Ne pro nějakou firmu, ... odkud nás propustí, jakmile bude chtít nový manažer ve vedení uspořit náklady"R^

I když je fakt, že většina z nás nejspíš nemá na výběr a musí vzít to, co jim život naservíruje, takže některé z nás prostě práci nedostanou a jiné do ní musí, aby nechcíply i s dětmi hlady.

2 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

17. 4. 2012 22:03
Re: Tesat do kamene!

Hm.....děti vyrostou a matka si bude muset najít i jiný smysl života

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

17. 4. 2012 15:39
Pro Pani Topinkovou

Pani Topinkova, myslela jsem si, ze byste mela znat i muj nazor, te "vydrzovane slepice", jak me vlastne nazyvate. Jste o hodne starsi nez ja, tak mate jiste vice zkusenosti ze zivota, ale v nekterych tematech nemate ani potuchu. Mozna to bude tim, ze neznate zadnou zenu v domacnosti osobne a mozna take tim, ze az moc ctete ONA DNES. Budete asi prekvapena, ale me, ani manzela by nikdy nenapadlo, ze jsem vydrzovana. Penize jsou nase, stejne jako deti jsou nase. Napadlo Vas nekdy, ze ty "vydrzovane slepice" nesedi jen doma nebo, ze se netresou, jak jim manzel jednou zdrhne (coz Vy rada neustale opakujete). Asi jste neslysela o tzv. dobrovolne a neplacene praci?? Ono mozna, az budete jednou sedet v domove duchodcu a jedna z tech slepic (dobrovolniku) budou ti, kteri za Vama skoci na kafe, vezmou Vas k doktorovi, protoze nemate vlastni rodinu a muzu pokracovat atd atd.

3 0
možnosti
G

Gwendolyn!

17. 4. 2012 15:47
Re: Pro Pani Topinkovou

Svetacka prece pise pro Cosmopolitan, tudiz zna svet lepe nez vy!!!  Ji nevadi, jak si to kdo usporada, ale je primo alergicka na vydrzovane pipinky. A coz teprve ty parazitujici zeny. Mate deti ve skole? Jste lina, nebavi vas prace, jinak byste nemohla sedet doma... vsadim se, ze jste nebyla v jeslich a nenaucila se pit z hrnicku, chybela vam vzdelavaci a socializujici instituce, tudiz nemate ani poneti o realnem zivote!

Slovo NASE je pojem, ktery unika spouste lidi, mam hypoteku a prece ji nebudu hazet na partnera, kdyz jsme manzele.. ano, rozdelene ucty, rozdelene zivoty a spolecny rozvod.

2 0
možnosti
DM

Aretta

16. 4. 2012 22:27
No... brutální téma:-)

Jen hlásím prezenci a pročítám :-)

0 0
možnosti

Bára33

16. 4. 2012 19:20
je i třetí cesta,

která se mi zdá být nejlepší...skutečně skloubit mateřství a práci (schválně neříkám kariéru - i když i to jde). Dělat práci na částečný úvazek, neztrácet kontakt ani na mateřské - třeba formou občasné práce na dohodu, pak vzít takovou funkci, u které není zas tak obrovský problém, když dítě ráno dostane horečku. A ve volném čase se opravdu věnovat dítěti. Znám několik takových matek - a věřte mi, že jejich děti na tom jsou daleko líp než dítě s mámou na mateřské,

která dopoledne prokecá s kamarádkami u kafíčka (děti si hrají v pokojíčku, matky zasahují, jen když se spustí řev) a na druhou půlku dne vypustí na dětské hřiště, kde si popovídá s další partou mamin.

3 0
možnosti
G

Gwendolyn!

16. 4. 2012 19:46
Re: je i třetí cesta,

No jiste, kdyz tam date primer matka na polovicnim uvazku a flakajici se husicka, ktera se s detmi nudi a ktera nechape nic, jen to, ze je desne unavena a prozvani  vetsinu dne na netu nebo s kamaradkama na kaficku, tak vyhrava ta pracujici. Jenze....

1 0
možnosti

Bára33

16. 4. 2012 19:14
je i třetí cesta,

0 0
možnosti
E

Egerie

16. 4. 2012 18:08
Samozřejmě souhlas s hlavní myšlenkou,

jeslím nefandím, školce ale ano :-).

Ovšem jinak mi přijde, že bojujete proti smyšlenému nepříteli ;-), to opravdu NENÍ většinový model, aby matka po porodu spěchala za kariérou a měla chůvu... Většina žen je na rodičovské a dítě jde až do školky, posléze pracují oba rodiče, přičemž hodně žen vítá, když si PO rodičovské může dovolit luxus zkráceného úvazku.

Píšete "...moderní doba ženy přesvědčuje, aby se vzdaly mateřské péče" - o tom teda FAKT nic nevím! ;-D Prostě ty časáky, z kterých jste získala mylný dojem jakže to chodí v reálu, tolik nehltejte ;-)...

4 0
možnosti
L

littlemisssunshine

16. 4. 2012 18:04
Zajimavy clanek

Hodne zalezi na financni situaci. Znam spoustu maminek, ktere by rady byly doma, ale kvuli financim do prace bohuzel musi. Tem i treba rada pomuzu se jim sem tam dite vyzvednu ze skoly/skolky a pohlidam, kdyz je treba a nevadi mi to. Ja jsem doma a vyhovuje mi to.  Ty maminky, co do prace musi kvuli financim, ty zaslouzi obdiv. Musi to byt hodne drsne. Naopak mi vadi ty, ktere do prace jdou, protoze s doma "silene nudi", "nevi co delat s detma cely den" - ty by se ji nemely porizovat - tot muj nazor :-P

3 0
možnosti
E

Egerie

16. 4. 2012 18:16
Re: Zajimavy clanek

Mně zas vadí ty (a ti), kteří radí druhým, aby si nepořizovaly děti, kupř. ;-) Anebo znají recept na... jediný správný model :-)... (i když souhlas, matky co se... šíleně s dětmi nudí a nevědí, co s nima dělat, jak píšete, taky moc nechápu. Akorát, že v REÁLU ;-D žádnou takovou neznám ;-))

2 0
možnosti
JG

jihada

16. 4. 2012 15:05
Obojí je špatně

At´ čtu všechny příspěvky zprav i zleva,všechny se mýlí a všechny mají pravdu. Děti jsou na prvním místě ne žen a matek,ale hlavně rodiny,pokud rodina neklape,je tím bito dítě. s prvními dvěmi dětmi jsem byla doma téměrř šest let a do práce jsem zpátky už nemohla,vývoj postoupil a navíc,kdo by chodil pro děti do školky...šla jsem za almužnu na poštu,aby měl muž klid a doma měla druhou směnu,aby měl co jíst....hlavně co nejsložitější jídla. Po deseti letech psychického teroru se mne me malé dcery zeptaly,proč s ním ještě jsem. Z manželství jsem si odnesla jen to nejdůležitější,děti. Po letech druhý rozjezd,nový muž,hypoteka,další dítě,ale jiný scénář. Ano,musela jsem dát dítě do jesliček a k babičce na hlídání,ale cela rodina drží při sobě,je spokojená.Muž se vším pomáhá,nevyžaduje full servis.Děti jsou štastné,byt´poznamenané první špatnou volbou. Mimochodem,kdo myslíte,že platí alimenty nebo dárky k narozeninam či Vánocům.????!!!

1 0
možnosti
W

Wesloun

16. 4. 2012 15:11
Re: Obojí je špatně

v těchto případech si vždy říkám, jakto, že negativní vlastnosti muže jedna nejsou rozpoznatelné dopředu.

0 0
možnosti
JM

Jana11

16. 4. 2012 14:44
Porodnost?

Milé ženy, pokud nechcete obětovat kariéru, nepořizujte si děti. Vaše místo ochotně nahradí Číňanky či Afričanky. Je to dobrý boj proti přelidnění planety. A hlavně jsou tamní děti velmi pracovité neboť od malička musí pomáhat rodičům uživit rodinu.

Naše "evropská" civilizace je holt odsouzená k vymření z důvodu pohodlnosti a lenosti - než bychom pracovali s dětmi a ukazovali jim dobré vzory, tak je nosíme na rukou do pozdního věku a pak se divíme, že nic neumí.

5 0
možnosti
B

boooom

16. 4. 2012 13:54
souhlas

Plně souhlasím. Mít dítě totiž znamená zodpovědnost a rozhodnutí, že od té chvíle bude dítě na prvním místě. I za cenu toho, že nenastoupíte ihned do práce a své dosavadní místo budete muset opustit.

1 0
možnosti
BT

barbora_topinkova

16. 4. 2012 14:09
Re: souhlas

Znám několik žen, pro které bylo dítě na prvním místě a pak dlouho nic...a pak teprve manžel, práce, koníčky a vlastní osoba té ženy. Potkávám je zanedbané, v teplákách, bezcílně bloudící vlastním životem, mnohdy partnerem opuštěné...dítě na prvním místě je pěkný ideál, ovšem nesvědčící matce ani dítěti...nejlepší je dítě na prvním místě - spolu s manželem a ženinou seberalizací, ať už je v práci, koníčku či mateřství jako takovém. 

Odsudky pracujících žen stran starších matek nebo žen, které zcela rezignovaly na jakýkoliv posun a vývoj ve vlastním životě, zavání kyselými hrozny. Nekolegiální kvokání, které nikomu nepomůže.

5 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3290x
Matka, manželka, dcera, sestra, teta, švagrová, snacha, kamarádka, kolegyně, čtenářka, sousedka, …

Seznam rubrik