Nekuřácká hospoda

Tak dnes poslanci zas zaperlili - schválili zákon, že si majitel hospody může sám určit, jestli bude ne/kuřácká. My provozujeme nekuřáckou hospůdku už 3. rokem a baví to i naše hosty.

Hospudka u splavu Dyjewww.vnorovice.cz

Máme útulnou Hospůdku u splavu v jižních Čechách, kousek od Dačic na krásném místě přímo u Moravské Dyje (viz foto u článku). Od začátku jsme ji zavedli jako nekuřáckou - a světe div se, zatím se nenašel jediný host, který by s tím měl problém!

Naopak: naši hosté to berou jako fajn zpestření svého "pobytu" a v pravidelných intervalech vybíhají před hospůdku. Tam, s kouzelným výhledem na splav, se nejen oddávají své kuřácké vášni, ale debatují s ostatními stejně "postiženými" a navazují i nová přátelství :o)

Ještě nikdo si nikdy nestěžoval, nemračil ani neprudil. Stálí hosté (ač sami kuřáci) dokonce bedlivě hlídají "cizí" příchozí, když se jim náhodou podaří ceduli se škrtnutou cigaretou přehlédnout (nejčastěji, když pod ní přímo sedí :o) a pokoušejí se zapálit. Hned je s úsměvem a vtipným pokřikem ženou ven. Obvykle jdou rovnou s nimi a společně poklábosí.

Dáváme si záležet na tom, že u nás panuje domácká atmosféra. Díky naší Hospůdce jsme dokonce našli i nové přátele. Jedna rodina už se sama i obslouží (když je fofr), při odchodu si spočítá účet, zaplatí a nechá dýško :o)) Její členové nám chodí vypomáhat, když je třeba sraz motorkářů či jiná hromadnější akce. Prostě je u nás fajn. Už se těším na blížící se víkend (přes týden máme otevřeno jen v létě, přece jen, jsme na konci světa).

PS: nejsem militantní nepřítel cigaret, ale bývalý kuřák (už asi 6 let). Je moc fajn přijít z hospody domů a nesmrdět na sto honů jako přeplněný popelník. Ostatně onen puch, sálající ze mě=kuřáka, byl jedním z hlavních důvodů mého někdejšího rozhodnutí s tím seknout. A jsem ráda, že se mi to povedlo.

Přeju všem - kuřákům i nekuřákům - pěkný den :o)

Autor: Kateřina Kašparová | středa 10.6.2009 14:38 | karma článku: 27,99 | přečteno: 2988x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27