Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

7. 2. 2008 15:21
a navíc

to, že se dějí horší věci tak bagatelizovat třeba ty zvířátka....dějí se, mluví se o nich, ale zákon na ně pamatuje, tak ty tresty za ně jsou.Neříkám, že mi přijdou adekvátní, já bych dala přednost doživotí a ne nějakým pár letům, které se za doživotí vydávají, ale jsou. Takže ty dva vrazi malého Honzíka dostanou určitě plnou horní sazbu. Jenže na ty zviřátka halt slavní politici nemyslí, ač se to diskutuje už přes deset let.

0 0
možnosti

anti zeleny

7. 2. 2008 15:59
Re: a navíc

V současnosti výzkum spousty léků vázne jen na tom, že zelení talibani dělají hysterické scény kvůli pokusům na myších, že vědci snažící se o takový výzkum mají tak svázané ruce, že hledají všemožné jiné, samozřejmě dražší a pomalejší cesty. Nejde patnáctý lék na rýmu, jde o léky na smrtelné zatím neléčitelné choroby jako třeba cystická fibroza, svalové dystrofie, marfanův syndrom, ... Takovýchto lidí jsou jen v ČR tisíce a umírají zbytečně, často ještě v dětském věku.

Zelení talibáni bránící pokusům na zvířatech jsou jeden z faktorů, který výrazně zpomaluje výzkum, proto je považuji za škodnou, která se záměrně, vědomě podílí na zabití jiných lidí. Podle toho by se s nimi mělo i nakládat !

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 2. 2008 15:18
všechno je to o nastavení

v zákonech a jejich vymahatelnosti a pak ve fešákých kriminálech. V zákonech je zvíře věc, takže už sami zákonodárci dávají světu vědět, kde jsou ty priority.Tresty jsou směšné (teď pominu skutečnost nefunkční a nespravedlivé justice, která je dikataturou vlastní moci) a když už nejdejbože někdo vyfasuje trest, tak jsou kriminály tak fešácký, že tedy neuchápu ten nápravný moment. Tkaže za svévolné zabití a utýrání zvířete v zákoně napařit alespoň 5 let, když už nic jiného.A doufám, že se najde někdo, kdo každýmu z nich rozbije hubu, když to doma s výchovou nezvládli. A prozatím doporučuju zveřejňovat obličeje takových lidí všude, však on si je už někdo pozná. V takovém turecku nejsou sprejeři např. proč ? protože je tam za poškození majetku 8 let na tvrdo a ve vězení, které je luxusní tak možná proti thajsku, ale evropana je to noční můra.

0 0
možnosti
CC

cinik

7. 2. 2008 12:34
A co koser porazka

doplnte si troch vzdelani a najdete si na internetu japonsky lov velryb nebo koser porazku - to jsou veci ktere se deji dnes a denne v masovem meritku...(Y)

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

7. 2. 2008 11:28
Jsem proti myslivcům. Nejsou lepší

Myslivci také vraždí jen tak z plezíru. A dokonce si pak ještě části mrtvol vystavují na zdi. Třeba ti mladí sadisté byli myslivci junioři.

0 0
možnosti

orca1

7. 2. 2008 11:27
tak nevím

Asi bych doporučil zrušit jatka , rybáře, myslivce lovce a kdo ví koho ještě.

Dokonce bych navrhl převýchovný program pro šelmy aby jim zachutnala sláma atd ...

Sice to bagatelizuji ale je až z podivem jak jedna pitomá chcíplá kočka dokáže rozvášnit dav a desítky utýraných dětí vcelku nechávají klidné ...

Tak nevím je člověk víc něž zvíře nebo není ?? My pyšní evropané jsme domácí zvířata povýšili často nad člověka a polde toho se chováme ... ubohost...

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

7. 2. 2008 11:34
Re: tak nevím

Lidé uctívali a uctívají zvířata odpradávna, často z iracionálních důvodů.

0 0
možnosti

Kalorka

7. 2. 2008 9:41
Drobné (?) rozdíly.

Autorka píše o záměrném ubližování bezbranným. Někteří disktující do toho vstupují s argumenací, která je asi záměrně mimo mísu (vegetariánství atd.).

Zabíjet, týrat zvíře nebo člověka jen tak z rozmaru, z rozkoše, nesouvisí přece s potřebami uspokojit hlad, obstarat si teplý oděv, nebo ochránit život vlastní. Je to forma hry, která se se vymkla kontrole, ve své podstatě a zrůdnosti podobná motivům puberťáka, který vezme rychlopalnou zbraň a pokusí se vystřílet nahodilou sešlost návštěvníků nějaké kavárny, aby se potěšil strachem a panikou prchajích lidí.

Možná ty děti nikdo nepoučil, co je ještě přijatelné, co mohou a co nesmí, co je ještě dobré a co už špatné. Možná by to pochopili, kdyby někdo před nimi začal týrat  jejich psa, jejich kamaráda, jejich lásky. 

Příroda sama je krutá (pokud do toho vnesu antropomorfismus), ale musí být člověk kvůli tomu kruté hovado?

0 0
možnosti

hexx

7. 2. 2008 9:56
Re: Drobné (?) rozdíly.

Vegetarianstvi orece vubec neni mimo misu. Copak vrazdeni zvirat v modernich koncentracnich taborech neni ublizovani? Je to ublizovani a o to hur, ze je LEGALNI. kdyz uz jsme u toho uspokojeni hladu: on by Vam ten biftek na taliri asi pekne zhorkl, kdybyste na vlastni oci videla, co vse tomu predchazelo a mozna byste zjistila, ze uspokojeni hladu lze resit i jinak...zkuste to, je to zdrave a hlavne budete mit ciste svedomi :-)

0 0
možnosti
DN

DEINONYCHUS

7. 2. 2008 9:05
Jíný pohled

Mám rád zvířata, Na baráku jsem vždy měl psa, doma rybičky, dcera andulku, křečka.  Vždy mají podmínky lepší než mnoho lidí. Ale zde s vámi nesouhlasím. Pokud ta kočka nebyla někoho cizího, je podle zákona věc a jako na takovou je potřeba pohlížet. Je to brutální, ale přirozené a v přírodě běžné. Kdybych byl u ohně, asi, tedy určitě, bych zasáhnul, ale nějaké pálení čarodějnic ex post mi připadá mimo mísu. Lidi si dělají horší věci a to se zdaleka tak nemedializuje. Takže ano, řekněme si, že to bylo hnusné, neměli by zabíjet jenom pro potěšení, ale jak pak budete pohlížet na myslivce, kteří střílejí trofejní kusy? Pomíjím brutalitu průmyslu zpracovávajícího koňské maso a trasy Polsko- Itálie, Španělsko. A obecně jakákoliv jatka. Když prase umírá, tak se pomočí a posere. Ty poslední škuby, rychlé vykrvení a přitom vepřová pečínka je tak dobrá ale záběry ze smrti pašíka by v televizi taky hodně lidí pobouřili.

0 0
možnosti
XR

Katka BK.

7. 2. 2008 9:22
Re: Jíný pohled

S tímhle názorem nemůžu souhlasit. Pokud si řejneme "nojo, děje se to, ale co já s tím uděláme", tak se opravdu nestane nic. Znáte starodávné židovské úsloví "Kdo zachránil jeden život, zachránil svět"? V ně to je obsaženo, netřeba více rozpitvávat. Pokud vy pomůžete jedinému zvířeti a stejně to udělá tisíc lidí... spočtěte ti to sám. Začít musí právě každý od sebe.

K jatkám- ano, člověk se chová odporně i tam, kde by to jistě zařídit slušněji. My na vsi (napůl žijku v Praze a v Jižních Čechách) když zabíjíme prase (já tedy ne, na to nemám), tak vězte, že umírá pokojně, bez stresu a i to maso je pak podstatně lepší, než když končí život v příšerném vystresování na hromadných jatkách.

0 0
možnosti

Glock

7. 2. 2008 8:20
malá technická poznámečka

P.S. = post scriptum

pořadí

1/ P.S.

2/ P.P.S.

3/ P.P.P.S.

0 0
možnosti
XR

Katka BK.

7. 2. 2008 9:22
Re: malá technická poznámečka

já vím;-) ale já radši čísluji

0 0
možnosti

BH

7. 2. 2008 8:18
pro vegetariány a jiné co jsou mimo mísu

Máte rádi taková ta krásná, téměř blýskající je jablíčka? A víte, kolik živočichů je doslova umučeno pomalou chemickou smrtí než se jedno takové jablíčko dostane do prodejny zeleniny? Hádejte, kolik postřiků za jednu sezónu provede takový pěstitel jablek. Napovím vám - je to víc než 10.

Máte rádi cereálie? A byli jste někdy přitom když se v obilním sile (takové to veliké betonové monstrum) provádí tzv. "plynování"? Dávka jedovatého plynu se určuje tak, aby byla co nejmenší, ale zároveň aby zahubila pilouse a jiné živočichy. Výsledkem je, že tito živočichové umírají velmi pomalou chemickou smrtí.

Tak dál - co švábi, kdysy, mravenci. Proč nevyjdete do ulic a neprotestujete proti nelidskému mučení hlodavců pomocí deratizace? Popíšu vám, jak působí deratizační návnada poté, co ji sežere potkan nebo krysa. Tato deratizační návnada způsobí rozklad trávicího traktu (především střev) v těle ještě živého zvířete, které pomalu umírá v obrovských bolestech několik hodin, nebo i dní.

Co vy na to?

0 0
možnosti

Glock

7. 2. 2008 8:21
Re: pro vegetariány a jiné co jsou mimo mísu

;-DR^

0 0
možnosti

Pook

7. 2. 2008 6:02
Je to sice

smutné a odsouzeníhodné, ale jak píše hexx - co oči nevidí, to srdce nebolí. Podívejte se na http://www.meat.org/ a řekněme si zda také nejsme pokrytci co odsuzují jen to co se dostane na povrch... :-/

0 0
možnosti