Diskuse

Strach a Hrůza

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U toho Irska jste neuvedl, kolik z pozitivně testovaných v Irsku bylo očkovaných a kolik neočkovaných. Asi by bylo vhodném, kdybyste toto opomenutí napravil a údaj doplnil.

Bez doplňujícího múdaje může Vámi prezentovaná informace vyznít asi obdobně realisticky, jako ve staré anekdorě. TASS Hlásí: Sovětský reprezentant doběhl na stříbrné pozici a Američan byl až předposlední. Nedodala že závodili jen ti dva.

Pokud se Vám to nechce hledat, doplním: Polovinu pozitivních případů v Irsku letos na podzim generují neočkovaní, polovinu očkovaní. (Je to jen přibližné - u 11% nezjistili stav očkování, zbytek byl skoro přesně na polovinu - očkovaní i neočkovaní necelých 45%) Pokud pouhých 10% nevakcinovaných obyvatel způsobí polovinu poziitivních případů i polovinu covidových úmrtí, tak tam asi nějaký rozdíl proti vakcinaci bude. Rozdíl skoro řádový.

0 0
možnosti

Stejně si myslím, že celá "koviďárna" je bouře ve sklenici vody - umírají a leží na JIP staří a churaví, jak se říkalo dříve. Když zemřou, je to smutné, ale lidi prostě umírají a tihle už se rozmnožili. Evoluce, soudruzi. Svět prostě blbne, i když ne všude. Víme něco o Asii, Africe, Latinské Americe???? Prakticky nic. Média jedou ČTK, která překládá anglické texty z Evropy a okolí. ;-) Je to prostě mediální pakárna. Média jsou fakt dobrá na vytváření mediálních pakáren. Kdyby bylo potřeba, klidně nás naženou do nějaké zbytečné války. :-):-)

0 0
možnosti

když se naočkuje devadesát procent obyvatel, tak kdo to bude šířit?

1 1
možnosti

Češi mají pověst lidí, kteří před nespravedlností spíše skloní hřbet. Zatímco v zemích kolem nás protestují proti porušování práv pod záminkou covid-19 - ve vysoké míře jde o slušné občany (nikoli extrémisty), u nás to Češi nechali právě jen na těch extrémistech. Ministr zdravotnictví se podle mne dopouští protiprávního jednání, když rozeštvává občany proti sobě, diskriminuje (i třeba slovně) část populace a dlouhodobě lidi straší (při nedostatečné informovanosti působí strach zvlášť špatně). Patrně si neuvědomuje, že nese odpovědnost i za psychické zdraví občanů, za prevenci jeho poškozování - ovšem na to ještě není vakcína, tak se o to nestará, to by ty hochy kolem byznysu nezajímalo.

6 1
možnosti

Já si nemyslím, že to Češi nechali na extrémistech, na fotkách a videích z protestů je vidět normální lidi z ulice. Ale v médiích je to prezentováno jako extremismus. Propast mezi skupinami lidí se tak zvětšuje. Otázka, jak to bude vypadat, až nastoupí nová vláda. Zatím se mi nejeví, že by se pan skoroministr zdravotnictví Válek choval o moc lépe než současný ministr

1 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 22,33
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik