Mozkový trust

„I při překročení národních hranic by mohl být jednoho dne vyžadován detailní scan mozku za účelem zjištění bezpečnostního rizika dané osoby.“ Klaus Schwab v knize Utváření budoucnosti čtvrté průmyslové revoluce (1).

Společnost je potřeba neustále rozdělovat. V rámci tohoto cíle se nám vynořila jakási teze, která uvádí, že lidé s vyšším vzděláním a dobrým ekonomickým zázemím hodlají dlouhodobě podporovat všemi prostředky Ukrajinu a utečence u nás.
To je od nich pěkné. Ještě lepší by možná bylo, kdyby si lidé s vyšším vzděláním a dobrým ekonomickým zázemím uvědomili, že přehnaná solidarita (vyvěšování ukrajinských vlajek všude možně, přejmenovávání ulic) povede k tomu, že se jí veřejnost přesytí.
V tom lepším případě.
Kromě vzdělaných a bohatých se nám také o slovo hlásí staří dobří aktivisté. Ti naši. Čeští. Přes svůj odpor ke všemu, co jen trochu zavánělo vlastenectvím, se najednou stali zapřisáhlými vlastenci. Žel ne českými.
A pak tu máme ty druhé. Méně vzdělané. Méně bohaté. Většina z nich sice také odsuzuje válku na Ukrajině, nejsou ani proti pomoci uprchlíkům, ale činí tak nesprávným způsobem. Dodávají totiž ono podezřelé slovíčko „ALE“.
Podporovat a odsuzovat se musí bez výhrad a pochybností.

Totéž jsme slyšeli u řinčení zbraní ohledně covidu-19. Jednostranným zpravodajstvím se od začátku pandemie šířila panika, na kterou přistoupila část veřejnosti, která pak následně byla povýšena do stavu vzdělaných a (pro změnu) zodpovědných. Jejich zásluha spočívala v tom, že otrocky přijímali všechno, s čím farmaceutický průmysl vyrukoval. Odborníky s jiným názorem označovali za dezinformátory a všem ostatním, kteří s jakýchkoliv důvodů odmítali vakcíny, přáli dlouhou bolestivou smrt a útrapy všeho druhu.
Inu lepší lidi. Mozkový trust.
Když se s odstupem času ukázalo, že proklínaní odborníci (například profesor Beran, abych upřesnil, které odborníky mám na mysli) měli v mnohém pravdu, oni dál trvali na svém.
Nedávno ministr vnitra Rakušan v parlamentu dokladoval, jak vypadá dezinformace. Přidal příklad z doby koronavirové. Prý se šířila zaručená zpráva, že vypití litru saponátu zabrání onemocnění covidem-19. Nevím, jestli vůbec někdo bral tento nesmysl vážně. Zdá se, že pan ministr ano. Doufejme, že tuto léčebnou kúru nepodstoupil.

Jestli jsem to dobře pochopil, tak přijímání všeho, s čím vyleze kdosi, komu není radno odporovat, je znamením osvícenosti a vzdělanosti…
Oproti tomu ti, kteří kladou nepříjemné otázky a mají jisté pochybnosti, jsou automaticky zařazeni na nižší vývojový a vzdělanostní stupeň. Případně se stávají ruskými trolly.

Pokud se sny Klause Schwaba naplní, scannary nám budou svištět nad hlavou. Bezvýhradní vyznavači jediné oficiální pravdy projdou bez problémů.
Ale co se stane s námi pochybovači, až scan zjistí, co se nám táhne hlavou?
Ovšem třeba pan Schvab tentokrát zamířil do žánru SCI-FI, a všichni můžeme zůstat v klidu.
A dál se vesele vzájemně urážet, protože mít jiný názor je zločin.
 

 

1.Klaus Schwab: „Great Reset“ wird zur Verschmelzung unserer physischen, digitalen und biologischen Identität führen (deutsche-wirtschafts-nachrichten.de)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Kašpárek | sobota 21.5.2022 13:10 | karma článku: 0 | přečteno: 86x
  • Další články autora

František Kašpárek

Oči doširoka zavřené

24.2.2024 v 13:10 | Karma: 27,33

František Kašpárek

Určený přeživší

10.2.2024 v 13:10 | Karma: 16,12

František Kašpárek

Zločin a trest

27.1.2024 v 13:10 | Karma: 27,05

František Kašpárek

Mandžurský kandidát

14.1.2024 v 13:10 | Karma: 11,72