Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Jen pro připomenutí: výrazy jako dědek a bába běžně používali už naši předkové a nevnímali to jako něco hanlivého. Dokládá to např. česká lidová píseň Stará bába jede, kterou proslavil Jaroslav Krček a jeho Chorea Bohemica.

Mimochodem tu písničku se před rokem 1989 učili žáci prvního stupně základní školy v hodinách hudební výchovy.

A začíná tak hezky: "Stará baba jede, stará bába jede s marcipánem, starý dědek za ní, starý dědek za ní s tulipánem..."

0 0
možnosti
PK

Pán Mádl a pani Geislerová další angažovaní umělci by si především měli uvědomit, že v demokratickém systému má každý hlas ve volbách stejnou hodnotu bez ohledu na stáří a duševní kvality voliče, s tím se prostě nehne a pokud jsem kdesi četl, tak chtějí jezdit po republice a školit seniory k lepšímu pochopení okolního světa, je to fajn záměr, doufám, že bude i studená mísa ...;-DR^

2 0
možnosti
LB

L71i31b52o19r 46B29í31l98e92k

21. 2. 2021 18:28

Takže blb Mádl s blbkou Geislerovou, už to umím napsat, chtějí školit starou školu, dobro došli, větší magory už nesehnali, já bych rád slyšel jejich školení, nevíte, kde se to bude konat, ten zážitek bude lepší, než drahé vystoupení italského tenora

2 1
možnosti
LB

L77i78b94o23r 17B30í53l95e22k

21. 2. 2021 18:04

Jo, hlásné trouby trubek bují v každém systému, historie před třiceti lety je chabá náplast, no ideologie prostě nestárne, pořád se obléká do jakoby nových kabátů, ale už takhle čpí naftalínem, dobrá práce, pane

0 0
možnosti
MV

"Lidi stárnou a blbnou. Vidím to sama na sobě. Někteří z nás starejch si to dokážou přiznat, jiní ale budou trvat na tom, že jim to pálí jako ve třiceti letech. Zijou v iluzi a nechtějí si přiznat, že jenom přirozeně zestarli." tolik volná citace z jednoho dialogu s mojí matkou (pár let přes sedmdesát)

5 0
možnosti
VV

A nekteri maji v petasedmdesati prostatu jak panic. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, karma. nejméně se demokratickými zásadami řídí ti, kteří se demokracií nejvíce ohánějí. Platí to zejména pro média, která dělají propagandu a netolerují odlišné názory.

3 0
možnosti
MB

Pojmosloví jsou zajímavá. Kdo, co je vlastně - "Umělec" ? Asi se přímo nabízí, že člověk, který něco dělá "Uměle" ? Slovník pak říká, že jde o člověka, který tvořivě něco provozuje a není to zcela běžné. Oblouk široký, od veršů, přes hudbu, herec, malíř. Nepochybně je osobitý, "svým způsobem vyšinutý", citlivý. Kdyby nebyl, stal by se řemeslníkem, řidičem, prodavačem. Mj., není pak zručný klempíř, právě tím umělcem skutečným ? Každopádně je potřebný - Obohacuje většinovost, zkulturňuje ji . Osobně odmítám názor, že kultury netřeba ...

Shrnuto celkem - Umělec je člověk, se vším všudy. Má své přednosti i vady. Je členem společnosti, platí daně - tedy je i voličem ! Volič je pak rovněž různorodý - Opět v oblouku. Zleva - doprava. Volebním programem ovšem nemůže být - Generační střet ! Program krátkozraký ! Mladý - bude starý ! Podobné kydy, mne vždy rozesmějí, že - "Umělec je hlasem a svědomím národa" ! Není - Je hlasem a svědomím svým, má 1 hlas ! Nicméně, za úplně nejhorší považuji, pokud se nějaký politik sám vyhlásí - Za umělce ! Hraje kus povedený - "S tebou mne baví svět" , díl druhý ! - Čau lidi ! Se mnou, vám bude lépe ... ! :-)

1 0
možnosti
PK

Ještě by nám něco mohla o starších lidech napsat vědma paní Čáková a zařadit se do řady s paní Geislerovou,panem Mádlem či Bárou Hrzánovou a dalšími mysliteli.

4 0
možnosti
Foto

Karma. I zde se to u některých blogerů projevuje.... Rv

4 0
možnosti
MB

Mirko (zdravím), neutrálně - Umělci jsme všichni, Vy i já ! Hrajeme každý svůj divadelní kus - život. Hrajeme jej poctivě, co nejlépe - i si o tom píšeme! Považuji za naprosto logické, že pak z "Názorů jsme různých" ! Pravdu máme všichni a nikdo ! Ten rozpor je právě tím sjednocujícím a krásným ! Svoboda projevu s dialogem ! I výhodu máme ! Nejsme ti viditelní "Umělci". Do těch se pak lépe trefuje ! H. Zagorová, taková hodná holka to byla ! A ti Jandové ! I. Csáková - Laura, nyní dobrá matka a zpěvačka ? - Hyena je to!:-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 25,44
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik