Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Demokracii je treba budovat od spodu od lidi. Problem medii jakýchkoliv je zcela zasadni a to ze je to vzdy pohled nekoho jineho ... nejde o pravdu a lez zcela zasadne. Je treba vzdy cist mezi radky a z informace si udelat vlastni nazor. Timto zpusobem je mozne bojovat z dezinformační. Nevím jak daleko je tomuto vzdálená tato iniciativa EU. Protoze i z dezinformace respektovaneho casopisu si lze udelat nazor. :-) Je treba podporovat vytvareni si vlastniho nazoru.

0 0
možnosti
PB

P97e62t68r 36B46u57r40i41a76n

28. 12. 2020 20:45

Určovat lidem direktivně co je pravda a co lež, co je správný a co špatný názor, co mohou a nesmí říkat a poslouchat je zdaleka horší varianta, než nechat lži a zcestné názory být a nevšímat si jich.

Proboha, přestaňte nás už chránit! Toho jsme si užili za 40 let vlády komunistů až až!

10 0
možnosti

RvRvRv

Zdá se, že se bojíte Evropské unie. Škoda. Je to naše šance na přežití v globálním světě! Zdá se, jako byste se bál v souladu s desinformačními servery.

Ano, svoboda a demokracie se musí chránit. O totalitní systém je všude zájem.

Bez morálky a kvalitních svobodných vztahů demokracie nefunguje!

U nás trvá souboj mezi demokraty a antidemokraty podporovaný z ruské strany. A demokraté mohou zvítězit jen díky úctě k pravdě, úctě k druhému člověku a úctě k demokratické dělbě moci.

Ruští trollové nám imputují obavu z Evropské unie, že jde o novou totalitu! A důsledek? Naše necitlivost k zachovávání demokracie. V Polsku nevnímáme nepřípustnou ingerenci moci výkonné do moci soudní a v Maďarsku omezování svobody slova, které je nebezpečné pro naši demokracii, podobně jako omezování občanské společnosti.

To, co se děje v Evropské unii není omezování svobody slova! To je pouze omezování ruského trollingu, omezování falešných zpráv, fake news a hoaxů.

Podle autora tohoto článečku má být zachována možnost jakéhokoliv názoru, včetně lží a pomluv. Autor tvrdí, že každý občan je schopen rozeznat pravdu od lži. Není to pravda! Měl jsem pocit, že je to již třetina občanů, kteří těm lžím věří. Ale v poctivých médiích se tvrdí, že jde jen o desetinu občanů. Tak snad ano.

:-)

1 13
možnosti
PC

Hlavně že pan Šimek ví, kdo je demokrat, kdo antidemokrat, kdo mluví pravdu a kdo lže. To ostatně vždycky přesně a vždy neomylně věděli všichni totalitáři...Rv

10 1
možnosti
Foto

EU se nám víc a víc fašizuje, stejně jako jednotlivé státy.

2 1
možnosti

RvRvRv Fašismus v Německu podporuje akorát Václav Klaus! :-)

0 2
možnosti
Foto

Současní odborníci na pravdu si myslí, že lidé nepoznají propagandu a nemají vlastní názor na vnucovaná moudra? Jména se mění a podstata zůstává. Jaký je rozdíl mezi "štvavou vysílačkou" a "fake news"? Třicet let?

17 0
možnosti

Ano, ale za komunistů to šlo od západu a nyní to jde od východu! :-)

0 2
možnosti
Foto

Kdyby zdravý úsudek byl tak mocný a odolný, pak by všichni autoři fejků, desinformátoři a manipulátoři měli už dávno jiná povolání, nebyla by 2. světová válka (a mnohé jiné války) a vnoučata Josefa Goebbelse by s Vámi mohla diskutovat pod Vaším článkem.

3 2
možnosti
Foto

Jako, že lidé šli a rozpoutali II. sv. válku? Války zahajují a vedou státy, lidé musí jen poslouchat.

3 0
možnosti
JR

J20a45n 96R73á28ž

28. 12. 2020 14:47

KARMA!

Jakákoliv kontrola a bránění šíření názorů, jejichž šíření není přímo zakázáno zákonem, cenzurou jen nezavání, ale přímo cenzurou je. Což je přímém rozporu s Ústavou a principy na kterých je demokratická společnost založena.

" Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací hromadnými sdělovacími prostředky, veřejnými proslovy, dopisy a podobně. Může být prováděna státem nebo jinými subjekty. Zejména slouží k prosazování společenských, stranických či jiných skupinových zájmů. Cenzura se obvykle týká veřejně sdělovaných názorů, ale s nástupem nesvobody je cenzurováno i soukromé sdělování názorů" Tolik WIKIPEDIA

Aktuální otázkou pro hodnocení činnosti Evropské komise a na ní navázaných unijních orgánů tak je, zda vůbec chtějí ve své praxi dodržovat elementární demokratické zásady, zejména neomezovat svobodu projevu a na ní navazující svobodu informace a myšlenky přijímat, vyhledávat a rozšiřovat jakýmkoli způsobem, bez ohledu na použité prostředky

10 1
možnosti

Svoboda sdělovat své názory není svoboda lhát a pomlouvat! Taková svoboda připravuje totalitu! :-)

0 4
možnosti
Foto

J54o46s18e36f 39B72á62r84t60a

28. 12. 2020 14:02

Tvrdá cenzura je v současné době na Novinkách. Normálně se se maže za vulgarity, ale tam se cenzuruje za názor. Zaujal mě jeden příspěvek: Dávám této diskuzi tak max. 1 hodinu.

4 0
možnosti
ZZ

I špatný vlastní názor může mít nedozírné následky a novinky dbají, aby k těmto nedozírným následkům nedocházelo !!!

;-D;-D;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 23,55
  • Průměrná čtenost 846x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik