Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Mama Kami

2. 9. 2011 20:37
Vivat!

No to je paráda! Kéž by tento zákon platil už loni, taťka se mohl ožrat a nejít do práce hnedle druhý den... vlastně - co to melu! Jaký taťka! Bývalý manžel spadající do termínu v rámci domněnky otcovství!

V případech jako je ten můj, kdy "drahoušek" je nezvěstný budou maminy nadále nuceny falšovat podpis "drahého" či ex-drahého, aby dítě vůbec dostalo rodný list, což se děje prý zcela běžně, přestože je to v rozporu se zákonem a vystavují se tím nebezpečí trestního postihu.

Co na tom? Co na tom, že v západní Evropě je běžné, když žena uvede, že její manžel či exmanžel není otcem a není žádný problém! Co na tom, že kvůli takovému zákonu musí matka absolvovat kolečko u soudu - žádost o popření otcovství, žádost o zproštění soudního poplatku (jaktože na tuto záležitost se nevztahuje automatické zproštění stejně jako v případě žádosti o výživné?) - však co to je osmnáct stovek, má přece mateřskou, a že ji ta TOPka taky hezky vymyslela!

Ať žije den volna pro zákonem uznané čerstvé otce!

0 0
možnosti

petr66

2. 9. 2011 18:49
Skutečně

To je to nejdůležitější, co lidé potřebují. Prostě je poznat, že na lidi skutečně myslíte. Člověk snad nemůže nikoho jiného ani volit..Rv

0 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

2. 9. 2011 18:35
Země na spadnutí

lidé se bojí chodit ulicemi, a řeší se takové marginálie. Jdu na cígo.

2 0
možnosti
PH

petrph

2. 9. 2011 18:25
jen aby

dle jiného návrhu téhle vlády nemusel tatínek  rukovat. To by mu musel soudruh velitel dát mimořádnej opušťák...:-)

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

2. 9. 2011 18:17
Pokud to bude paní Jana Kaslová

doplácet zaměstnavatelům tatínků ze svého, včetně všech přímých a nepřímých nákladů, nevidím v tom problém.

Ovšem nevím, proč bychom pak k tomu potřebovali zákon. Stačí když paní Jana zveřejní kontakt, kde se budou peníze vyplácet a je to hotovo. Proč tím obtěžuje parlament ?

Nebo si snad paní Jana představuje, že za ten její nápad bude platit někdo třetí ? To ne, to určitě ne. Tak to asi paní Jana určitě nemůže myslet. Určitě to chce platit sama !!

1 0
možnosti
JS

jan_bivoj

2. 9. 2011 18:52
Re: Pokud to bude paní Jana Kaslová

Myslím, že většina zaměstnavatelů na otcovství svých zaměstnanců jen vydělá: rázem se stanou odpovědnějšími a loyálnějšími, protože otec s dětmi si nemůže dovolit takové vylomeniny jako svobodný. Takže jeden proplacený den volna je proti tomu naprosto zanedbatelný.

Stejně, jako je zanedbatelný oproti všem ostatním daním, které zaměstnavatelé v téhle zemi musí platit, a proti všemu ostatnímu volnu, které zaměstnavatelé musejí ze zákona dávat a proplácet (zejména na návštěvu lékaře).

A, pokud mohu mluvit za sebe, tak jsem byl den po narození svého zatím jediného dítěte stejně pracovně úplně nepoužitelný, protože jsem byl u porodu a tím pádem jsem celou noc nespal.

0 0
možnosti
PK

repanak

2. 9. 2011 17:56
Tento "problém" se mě už netýká, ale

- myslím si, že "pravicová TOP" nemá k dalším volbám co nabídnout a tak servíruje tento "pokrm", který ji nic

nestojí a zaplatí to jiní

- což takhle vzít si den dovolené?

- za mého mládí bylo dovolené podstatně méně a děti se rodily (většinou, abych byl korektní) a nemusela se pracovní

síla dovážet.

1 0
možnosti
D

dolfík

2. 9. 2011 17:37
Volný den po dni

narození dítěte?To aby mohl vystřízlivět za peníze zaměstnavatele?Nebylo by lepší aby měl nárok na určitý počet dnů MD nebo RD aniž by matka musela tu svojí přerušit?

0 0
možnosti
IX

IfčaX

2. 9. 2011 18:46
Re: Volný den po dni

Pokud se RD týká, tak ten nárok má, pokud vím.

0 0
možnosti