Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

matowy

7. 9. 2011 14:13
fandim vozikom a zdravemu rozumu

zdravim. autorke drzim palce, MOC MOC vam fandim, aby zvitazil hlavne zdravy rozum. komentare o bezpecnosti su totalna hlupost.

- kolko deti zahynulo v cyklovoziku za poslednych 5r. ? kolko deti zahynulo na prechodoch pre porovnanie ?

ze vozik nie je vidiet alebo tie halucinacie o vyfukoch mi pripadaju iba ako akutna potreba niektorych jedincov sa zviditelnit nezmyslami.

ci vozit dieta na bicykli na voziku alebo sedacke (prednej alebo zadnej) je vec rodicov, ti su v prvom rade zodpovedni za bezpecnost deti. pozrite sa do holandska alebo danska. tam je divny ten kto sa vozi v aute ! je to iba o vyspelosti naroda, tolerancii a demokracii.

CR napreduje vo vystavbe cyklochodnikov, investuje, propaguje cyklistiku ako alternativnu formu dopravy, aktivny zivot, turizmus a zakazovat cykloviziky mi pride krok spat. jednoducho tie voziky schvalte pre cyklochodniky a cesty 2 triedy tak ako vsade v europe, ci zasa potrebujete byt cosi extra ?

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

6. 9. 2011 13:02
Promiňte, autorko

Vy jste skutečně schopna posadit dítě na vozíček, zapřáhnout za kolo a vyrazit do provozu? Nebojíte se, že se Vám vozík převrátí, dítě vypadne, vrazí do něj auto a podobně?:-/

0 0
možnosti
SK

slava kunst

5. 9. 2011 15:06
častěji než s cyklistou se potkáte s cykloteroristou

poznáte ho podle absolutní ztráty pudu sebezáchovy a pokusy o pohrdání fyzikálními zákony. Takové jednání však vynahrazují arogancí, ignorováním zákonů i základní lidské slušnosti a znepřijemňováním života ostatním lidem.

V zásadě se vyskytují ve dvou druzích, první je cyklobusinessman napojený na státní penězovod, který se přiživuje či živí na podnikáni s cyklostezkami a cyklohumbukem. Druhý pak je aktivista - užitečný idiot /viz V.I. Lenin/. Výsledkem jejich společné činnosti, ve spolupráci s úředníky a politky, je nesmyslný boom cyklostezek nejlépe v místech, kde krajiný reliéf není používání jízdního kola přátelský.

Tito lidé prosazují své zájmy bez ohledu na spoluobčany, ať už chodec nebo automobilista musíte dávat pozor protže ONI jedou. A teď do toho zatáhnou i děti a budou hazardovat s jejich životy. Není to nic hezkého.

1 0
možnosti
S

Sudo

5. 9. 2011 15:04
Nechápu, jak může někdo dítě do takového vozíku posadit

Za prvé na něj nevidí  a za druhé dítě sedí ve stejné výšce jako jsou výfuky aut. Nedavno jsem viděla spící dítě v takovém vozíku (asi půl roční). Tatínek sjel z obrubníku, dítě nadskočilo a pak opět zapadlo do sedačky a začlo brečet .... úžasný, sportovní zážitek....

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

5. 9. 2011 15:19
Re: Nechápu, jak může někdo dítě do takového vozíku posadit

Víš vůbec, o čem je v člínku řeč? O cyklovozících na cyklostezkách... A už vůbec ne o ročním spícím dítěti, to tam může vozit jen prase.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

5. 9. 2011 13:53
chápu

Přívěsné vozíky jsou báječná věc. Posadím do něj jedno - dvě děti, za celou dobu jízdy na ně neuvidím, ani na ně nepromluvím. Navyknu je tak kázni - naučí se, že řevem nic nezískají. A pravidelnosti - nos se utírá toliko v pravidelných intervalech, když konečně už zastavím. To je třeba podporovat. Ne nějakými hloupými zákazy potlačovat. Fuj.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

7. 9. 2011 14:44
Re: chápu

Jasně. Pořádný rodič přece dítě uváže do autosedačky, kde je má během řízení neustále na očích a nos mu utře kdykoli podle potřeby, zatímco volant podrží koleny.

0 0
možnosti
R

roman36c

5. 9. 2011 13:44
Tak tohle mě dostalo

......česká města cyklistiku podporují a staví husté sítě cyklostezek;-D;-D;-D To teda nevím ve kterých českých městech se pohybujete, ale já jsem zatím nic podobného nezaznamenal. A když, tak jde spíš o bruslostezku na kterou může, díky bruslení bruslařů (což je pro ně přirozený pohyb) vjet leda kolař - sebevrah.

0 0
možnosti
A

AAA2

5. 9. 2011 13:37
Milá paní, Váš a páně Cempírkův návrh čpí populismem

na 100 honů. Prostě se blýsknout "vyřešením" problému, ale hlavně aby koza zůstala celá.

Ano, jde o návrh, že by vozíky nesměly na silnice nejen první, ale ani druhé třídy! S omezením na silnice první třídy by ještě souhlasila i většina jejich příznivců, ale zákaz i na silnice druhé třídy, to už je přehnané. Byť tedy každý hledá trasy s nejlépe žádným nebo aspoň minimálním provozem, takhle aby nejprve trávil hodinu nad autoatlasem aby zjistil kudy vlastně může jet a ještě aby měl navigaci aby náhodou na trase nezbloudil a nenajel na zakázanou silnici. Přitom s dětskou cyklosedačkou, ve které není dítě chráněno o nic lépe ("jen" mu hrozí zase trochu jiná rizika), může dnes i na nejfrekventovanější silnice třídy první.

1 0
možnosti
VJ

velký jarda

5. 9. 2011 13:21
nesmysl

není taková legislativa, která by vozíky zakazovala. Je to jen výmysl ministerstva dopravy, které tyto nesmysly rozšiřuje.

0 0
možnosti
JD

pedr64

5. 9. 2011 13:30
Re: nesmysl

přívěsný vozík se nesmí používat k přepravě osob, co je na tom za nesmysl?

0 0
možnosti
RH

spider999

5. 9. 2011 13:16
Jak moc je

pro ty děti zdravé, vozit je cca 20cm nad silnicí? Tedy na úrovni výfuku? Já bych do toho moje holky neposadil ani v sebeobraně!

1 0
možnosti
PT

ZeeZ1

5. 9. 2011 13:25
Re: Jak moc je

Zrejme si mylne predstavujete priklad, kdy nekdo vozi deti v cyklovoziku po magistrale. Tam byste vozik nepouzil ? Vase dite by tedy jelo na tyci nebo na sedacce ? Nebo na odrazecce ? Ma tohle neco spolecneho s voziky ?

0 0
možnosti
PJ

denver

5. 9. 2011 13:15
Neexistuje

legislativa ani žádný vozík, byť pancéřový, který by mě přiměl k tomu, abych si pověsil malé dítě za kolo a vyjel s ním do provozu, dokonce ani na cyklostezku. Kdo to dělá, je blázen a hazardér. Podle mě, teda.:-P

2 0
možnosti
JD

pedr64

5. 9. 2011 13:21
Re: Neexistuje

na cyklostezku ještě jo, do provozu ani náhodou

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1382x
Působím jako poslankyně TOP 09 za Hlavní město Praha. Vzděláním jsem právnička, v současnosti zastávám pozici místopředsedkyně Ústavně právního a Mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny. Jsem vdaná, mám malého syna Kubíka a na cestě další miminko.

Seznam rubrik