Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin V2

8. 9. 2011 7:10
Pro všechny, co hledají proč to nejde

Doporučuji pohled na stránky PPL, kteráo platbu dobírky kartou umožňuje a při cenách za poštovné srovnatelnými s Českou poštou. A zjevně se jim to vyplatí.:-)

Když se nechce, tak je to horší, než když to nejde...;-D

0 0
možnosti
FH

Bouše

8. 9. 2011 7:56
Re: Pro všechny, co hledají proč to nejde

Nehledě k tomu, že mobilní čtečka karet, kterou používá PPL, bude nejspíš náročnější, než případná stacionární za přepážkou pošty. R^

0 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

7. 9. 2011 15:34
Reklama

Poštovní banka se chlubí, že má pobočku na všech poštách, ale pokud si potřebujete zařídit něco "poštovně-bankovního" na poště to nevyřídite a musíte sypat na skutečnou pobočku a těch je zoufale málo. Přesto by mělo spíše bankovní dohled zajímat tato skutečnost, že banka neakceptuje jiné platební karty než svoje. Poplatky za poštovní služby jsou vysoké, takže by pošta z nich mohla utáhnout i vysoké bankovní poplatky, ostatně ERA je inkasuje taky;-D

0 0
možnosti
R

roman36c

7. 9. 2011 14:42
A ještě by bylo dobré ze zákona zavést

placené volno všem, co si jdou na poštu zaplatit SIPO. Když si tak čtu váš blog, tak bych si mohl myslet že ČR nemá žádné problémy. A nebo vy jste naprosto odtržená od reality. To spíš. Pokud pošta něco takového zavede, tak to bude důvod ke zdražování. Jenže né té hrstky lidí, kteří nedokážou platit přes internetbanking, sběrný box, mobil, bankomat a přesto chtějí na poště platit kartou. Mám dotaz. Proč do háje v tý vaší sněmovně nemyslíte alespoň někdy na lidi? Proč vymejšlíte krávoviny které nikdo nepotřebuje?

0 0
možnosti
DP

dp11

7. 9. 2011 15:27
Re: A ještě by bylo dobré ze zákona zavést

A jak asi zaplatím balík na dobírku ? To přes internetbanking dost dobře nejde 6e ? V některých případech - např. pokud jde o neznámou firmu nechcete riskovat platbu předem. Myslím, že v tomto případě útočíte zbytečně. Výjimečně s paní Kaslovou souhlasím.

0 0
možnosti
FH

Bouše

7. 9. 2011 14:10
Mluvíte mi z duše.

Dost často nakupuji na internetu a docela by se mi hodilo platit dobírky kartou. Jinak Česká pošta je i v jiných směrech dost zkostnatělá. Dlouhá léta jsem si platil P.O.BOX a za celou dobu se mi nepodařilo docílit toho, abych "přihradečné" mohl platit bankovním převodem. Jednou za čtvrt roku jsem si musel vždycky odstát frontu u přepážky, abych si tuto službu zaplatil v hotovosti. :-/ Rv

 

Možná byste se taky mohla poptat u větších peněžních ústavů (např. u České spořitelny), co je se slibovaným programem tzv. "elektronických peněženek", což měly být karty, které si mohl člověk u bankomatu dobít určitou částkou ze svého běžného účtu a pak s nimi kartami normálně platit. Nějak to všechno, nevím proč, usnulo.

0 0
možnosti
H

hugomárapokutář

7. 9. 2011 14:21
Re: Mluvíte mi z duše.

Není náhodou každá platební karta elektronická paněženka dobíjená přímo bankou?;-)

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

7. 9. 2011 14:01
No jo

Ale milá paní (slečno), Českou poštu vůbec nezajímá, co by zákazníkům přišlo vhod. Česká pošta si ještě nestačila všimnout, že Marie Terezie už umřela a C&K mocnářství se rozpadlo.

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

7. 9. 2011 14:05
Re: No jo

... bohužel už si všimli. Za C&K mocnářství pošta ještě fugovaly jak měly.

0 0
možnosti
LN

Lukas1000

7. 9. 2011 13:47
Mno

A mila pani, vite co prijimani platby kartou pro takoveho obchodnika znamena? Jsou to poplatky 2-4%  plus to, ze penize dostane az treba za 2-10 dni ... problem neni se zavedenim plateb kartou, ale jak to ufinancovat.

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

7. 9. 2011 14:01
Re: Mno

píšete nesmysly. Většina soukromníků platbu kartou nabízi. Pošta je státní podnik, za své služby si nechá pohádkově zaplatit,  tak že v tomhle problém rozhodně není. Tady je spíš vidět že co je v rukách státu tak to prostě nefunguje.

1 0
možnosti
IR

IBM R.I.P.

7. 9. 2011 13:39
... aneb drbání pravou rukou za levým uchem

Když mám kartu, mám ji pravděpodobně k nějakému účtu. Určitě poletím na poštu se složenkou, když můžu zaplatit online a většinou zdarma. Starosti poslanců na naše hlavy...

3 0
možnosti
LS

stejzy

7. 9. 2011 13:42
Re: ... aneb drbání pravou rukou za levým uchem

Taky sem nepochopil proč bych měl platit složenku kartou :D Od toho je internetové bankovnictví!

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1382x
Působím jako poslankyně TOP 09 za Hlavní město Praha. Vzděláním jsem právnička, v současnosti zastávám pozici místopředsedkyně Ústavně právního a Mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny. Jsem vdaná, mám malého syna Kubíka a na cestě další miminko.

Seznam rubrik