Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

Definice presidenta jaký je rozdíl mezi erudovaným ekologem a zeleným kverulantem- teroristou byla jednoduchá a exaktní.

Paní jau,jau Jacques musela opravdu zezelenat ...

0 1
možnosti
TT

Píšete to jako obdivovatel Juliuse Bindera, vodní nádrže Gabčíkovo nebo antizelený fanatik?

1) Gabčíkovo snížilo nebezpečí povodní a vyrobí spoustu elektřiny, proti tomu nelze nic namítnout.

2) Podunajské ekosystémy nepoškodilo, ty rovnou zlikvidovalo a naprosto změnilo podmínky v okolí. Stějně tak zlikvidovalo turistický ruch v okolí a ne že mu pomohlo, jak píšete

Prostě oslava budovatelského komunismu v praxi, jestli je po zvážení všech pro a proti přínosem, to je pořád velmi sporné.

Julius Binder (bývalý poslanec HZDS) si ve vedení Vodohospodářských staveb, s.p. počínal tak, že Bém a jeho parta se ukazují jako kluci z nedělní školy (zkuste připojit třeba něco o firmě Inpos, když se z panem Binderem znáte). V roce 2002 (po povodních, kdy vlastně volby prohrát ani nemohl, protože Gabčíkovo opravdu fungovalo tak, jak mělo) mu voliči spočítali jeho dosavadní činnost a příchylnost ke všem režimům.

Otázka, na kterou od vás pravděpodobně dostanu odpověď je proč nestojí Nagymáros, když je to tak jednoznačně výhodné?

1 0
možnosti
Foto

K44a88r49e70l 14M17á68d62l96e

29. 10. 2015 10:59

Nejsem odborník na lužní lesy, jen si vzpomínám na to, jak se tehdy mluvilo o důvodech nerealizace Nagymárose. My jsme se tenkrát plácali někde mezi normalizací a perestrojkou, zatímco Maďaři už byli ve fázi mezi perestrojkou a kapitalismem. A v této fázi jednoznačně odmítli Nagymaros jako megalomanský bolševický projekt, aniž by k tomu u nich proběhla nějaká odborná debata.

1 0
možnosti

Fascinuje mne to autorovo jednoznačně přesvědčení, že cenné a celkově již ve středoevropské krajině prakticky se nevyskytující lužní lesy můžeme snadno odpískat, protože "vliv na životní prostředí je minimální".

0 0
možnosti