Přivítání v pekle.

Také jste se včera večer vydali na Dovolenou v Protektorátu a ocitli se spolu se soutěžící rodinou v onom slibovaném pekle. Měl bloger, který už včera před odvysíláním označil autorku scénáře jako "mladé jelito" pravdu?

   Co do pojmenování by ovšem tento bloger mohl být bratrem zmíněné autorky, musel by ale umět dát dohromady scénář na obdobný pořad. Nový titul mne zaujal ne proto, že se jedná o reallity show, které rozhodně nemusím, ale děj se odehrává na Valašsku, mém rodném kraji, zapadá do vzpomínek na konec války a mám už na křížku života už tolik let, že si dobu Protektorátu Böhmen und Mähren dobře pamatuji.

   

 Děj se odehrává tady někde kolem Starých Hamrů a chalupářská usedlost vítá příchozí rodinu do obvyklého prostředí oné doby. Rozhodně však ne v pekle. Dodnes najdeme v Beskydech podobné usedlosti, ovšem s jiným vybavením. Odvíjející příběh je teprve v začátku a nelze posoudit, jak dalece bude odpovídat skutečnosti. Dvě návštěvy z "dědiny", starosta a prodavač, by v té době určitě mluvily nářečím, což by zpestřilo dialogy a přidalo trochu "šťávy".

No počkejme. co se bude dít dál. Rozhodně se příště podívám na další díl a doufám, že ona reality show nepřeválcuje skutečnosti, které se v době Protektorátu odehrávaly. A ono "blogerské jelito" ať se nedívá. 

   

 

 

Autor: Jaroslav Kašíkjaroslav | neděle 24.5.2015 7:20 | karma článku: 7,28 | přečteno: 653x