Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)   Zažil jsem to úplně stejně, akorát, že jsme neměli vybudovanou zemljanku. Ale ve 44. jsme se učili v hospodě, do naší jednotřídky se nastěhovali Nemci .  Pak jely kolony Rusů směrem na Vídeň,(bydlel jsem u silnice Jihlava Vídeň), vítali jsme je květinami. Těch několik hlupáků, kteří tu na netu exibují a mají pro zedřené a utrápené vojáky i když někdy proti nám s jinou mentalitou jen slova odsouzení, považuji za necitlivé cyniky. 

     Kdyby toho nebylo, skončili bychom podle plánů Hitlera na Sibiři a Ti pisálci by se ani nenarodili.  R^R^R^

1 0
možnosti

J32a26r92a 79R51a14n75k

1. 4. 2015 8:07

Pane Novaku, kazda rodina to prozivala jinak, od prarodicu vim, ze drzeli moji matku, ktere bylo necelych 18 roku schovanou v kulne pod a za drevem. Kdyz se v 48. pokusila o prechod pres hranice, nekdo ctizadostivy ji udal a pak byla zavrena na Borech, divite se, ze v 68. po dalsim "osvobozeni" rekla, ja uz na treti nechci cekat a mela recht, do roku 89 to bylo prilis dlouho a navic ani nikdo neveril, ze se rezim zmeni. Mrzi me pouze, ze se mi prarodicove nedozili dnesni jizdy "Dragoons".....

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 395x
Jsem hoch jehož životem prošli všichni prezidenti tohoto státu. Tím pádem nemusím blíže uvádět svůj věk, Sudičky mně do života vložily optimismus, chuť k psaní a cestování. Všech tří darů jsem využil a využívám dosud. A tak se batoh se vzpomínkami naplnil vrchovatě a když se do něj sáhne, je tu článek pro blog coby dup. Tak občas zkuste otevřít můj blog.

Seznam rubrik