Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

majnun

16. 4. 2010 12:01
co je to za blabol?

Pouzivat statistiku na hodnoceni dobrych a spatnych doktoru? A kdo hodnoti co je to spatny a co je to dobry doktor? To jako vy? Na jake skale jste to meril, podle jakych kriterii uspesnosti? Neco jineho by to bylo, kdybyste bral nejaky konkretni udaj ci vlastnost: napriklad jako kriterium pocet komplikaci po operacich, nebo spokojenost pacientu s pristupem lekare, nebo pocet kreditu ziskanych v dalsim vzdelavani atd. Jeden lekar muze byt v jednom kriteriu dobry, v jinem spatny a ve tretim prumerny. To pak chcete stanovit nejake metaskore vypocitane ze vsech kriterii a na nej aplikovat normalni rozdeleni? A ze za komunistu vystudoval medicinu kazdy? No to je pekny blabol. Mozna urcita cast prominentu tam byla, ale rozhodne mensina. Ta skola je dost tezka a zadarmo to nedavali. A ze bude o studium mediciny vzdy zajem? Asi nemate prehled o situaci v USA a zapadni Evrope, kdy kazdym rokem ubyva zajemcu o studium mediciny, ze?

0 0
možnosti
M

majnun

16. 4. 2010 12:03
Re: co je to za blabol?

A obhajovat lecitele a proutkare? Je videt, ze postradate jasne kriticko-logicke mysleni zalozene na overenych dukazech, stejne jako vedecky prirodovedny obraz sveta, ktery by vam branil verit na tajemne energie, ktere jsou senzibilove schopni vnimat.

0 0
možnosti
C

Charlin

16. 4. 2010 11:35
Musím jedině souhlasit

Dobrý den,

jako pracovnice ve zdravotnictví musím s vaším názorem jenom souhlasit. Normální rozděleni sedí perfektně. Je samozřejmě kruté narazit na tu první menšinu.

Vliv léčitelů na léčeni je těžké posoudit, vzhledem k tomu, že většina lidí nepřizná, že se léčí zároveň i jinak než klasickou léčbou. No většina lékařů na tento fakt reaguje velmi negativně, přitom efekt kombinované léčby může být velký.

Velký vliv na to má samozřejmě i výuka na školách pro lékaře, kde je učí až k nadlidské :-) sebedůvěře a důvěře v techniku moderní doby a nějak zapomněli, že většina léků má prvotní základ v přírodě odkud pochází i sám člověk.

Děkuji za pěkný a inspirativní článek

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 4. 2010 11:27
ajtak, ale příčina může být i jinde

V jednom dnešním blogu co se týkal plzeňských práv, byly napsány 2 věci. První, že e bychom se snad nedali vyšetřovat či operovat lékařem, který by "vystudoval" podobně jako prominenti na plzeňských právech, a pak to, že jen otázka času, kdy podobné poměry prasknou i na dalších vysokých školách.

Neboli, oněch 15,7% špatných doktorů  prostě něměli těžkou medicínu dostudovat ,a pokud i zázrakem ano, tak by neudělali další požadované atestace aby mohli vůbec ve zdravotnictví pracovat. Že tomu tak bylo, a (nejen) Občanské judo může přinášet další informace o chybách lekařů, ukazuje, že plzeňská práva zase nejsou tak ojedinělá, jak by se mohlo zdát...

0 0
možnosti