Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

Mě by spíše zajímalo co je s tendrem na Dukovany, a potažmo i Temelín.

Již je nějakou dobu "ticho po pěšině", i když by to mělo kvaltovat.

3 0
možnosti
Foto

Úkolem vlády je zajistit, aby případný investor měl záruku, že mu ji nikdo svévolně nezavře po dobu 20 let. Investor si půjčí nebo emituje akcie a postaví to dle platných norem, které mu během stavby stát nezmění. Peníze jsou, ale jasná strategie státu chybí.

0 0
možnosti
Foto

Od 1. ledna 2023 vláda zákonem nařídí prodávat elektrickou energií přímo státu.Vláda zatíží mimořádnou daní banky, elektrárny, petrochemii. Z těchto peněz bude dotovat energie po dobu dvou let a to od 1. listopadu 2022. Elektrrárnám zákonem nařídí prodávat elektrickou energii státu. Jednání o těchto věcech probíhala od března. Snaha byla dohodnout se z EU. Jenže k dohodě nedošlo a ceny energií v srpnu vylétly nad únosnou mez a tak vláda se rozhodla jednat sama. Protože dotování se týká i firem a živnostníků jednala i s nimi a dohodla cenu pro ně přijatelnou pokud budou s energiemi šetřit. Pokud lidi se i přes dotovanou enrgií budou ve stavu nouze je vláda rozhodnuta i jim pomoc

0 0
možnosti
Foto

Co takhle udělat změnu v emisních povolenkách? Peníze odpovídající výrobě s nejvyššími emisemi by putovaly do rozpočtu státu, ve kterém vznikly.

0 0
možnosti
Foto

Cenu elektřiny tvoří dvě velké části – neregulovaná složka (cena za silovou elektřinu) a regulovaná složka, jejíž cenu určuje Energetický regulační úřad. Ta obsahuje různé poplatky spojené s procesem výroby a distribuce elektřiny od elektrárny až do vaší zásuvky. Regulovaná složka přitom tvoří více než polovinu celkové ceny za MWh elektrické energie. Distribuční poplatky – největší část regulovatelné složky tvoří poplatky distributorům elektřiny. Distribuční poplatky mohou být podle oblastí a distributorů různé a jsou jednou z příčin, proč se cena elektřiny v různých regionech mírně odlišuje.

0 0
možnosti
LJ

Odstavení zbylých uhelných a jaderných elektráren bylo dlouhodobě plánováno. Neprováděly se již některé údržbářské práce. pracovníci dostali výpovědi a našli si jiná místa, nejsou zajištěny dodávky paliva. Je to všechno řešitelné, čím dříve padne rozhodnutí, tím lépe. Nikomu se však nechce říci rozhodné slovo.

Zajímalo by mne, kolik oxidu uhličitého a jiných ještě škodlivějších plynů vzniká během války na Ukrajině. Troufl si to někdo odhadnout? Není to náhodou větší množství, než my tady ušetříme?

0 0
možnosti
AM

A29d87a47m 87M85a74l40ý

13. 9. 2022 7:19

Na můj dotaz na ministerstvo jak je to elektrickou energii vyrobenou v Česku jsem nedostal z ministerstva odpověď.

Zdroj: https://karst.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791787

Možná nepochopili otázku. Já taky ne :-/

2 0
možnosti
JK

V Německu si minulý týden odhlasovali další pomocný balík za 66 milard eur, speciální slevy dostanou senioři, studenti nebo rodiny s dětmi, všechny čeká zvýhodněné jízdné na celou zemi, domácnosti dostanou zvýhodněnou elektřinu, upraveny budou dávky pomoci na bydlení aby na ně dosáhlo víc lidí, od nového roku se v Německu zvednou přídavky na děti, změní se podpora v nezaměstnanosti a sníží se zdanění práce nízkopříjmových, navíc tam mají oproti ČR poloviční inflaci.

No my v ČR padnem na hubu. Ten rozdíl totiž není v Green Dealu, ale v tom, jak se u nás v ČR vládne. Tak.

2 0
možnosti
PV

R^ ano, s Okamurou anebo s Grebeníčkem ve vládě bychom se tu už dávno měli tak dobře jak v Německu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 14,28
  • Průměrná čtenost 1159x
Jeden z těch, kteří si vývoj po roce 1989 představovali jinak.

Seznam rubrik