Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

22. 2. 2011 15:02
podivné je

Že se požadavek na pohovor ohledně morálních pohnutek a vciťování se do stavu pacientů, ozývá zrovna teď, když se mají zvyšovat platy doktorům v nemocnicích  z peněz zdravotních pojišťoven.

Když se před lety zaváděla Julínkova reforma a lidi začali povinně cvakat doktorům tu 30 tu 60, tu 90Kč rovnou do ruky,tak se takové úvahy neobjevily.Ani proti těm doktorům co si u ty peníze nahlas řekli (i když třeba nemuseli), ani na podporu těch doktorů, co se opravdu dokázali do pocitu pacienta dokázali vcítit, ale zákon jim nakazoval si o ty peníze říct taky....

0 0
možnosti
LI

Lino Inventura

22. 2. 2011 7:28
Kdo si chtěl za minulého režimu vydělat peníze

rozhodně nechodil studovat medicinu:-) protože běžný průměrný dělnický plat byl vyšší než ten doktorský. Ono to bylo trošku jinak- jeden můj spolužák se mě kdysi během studia ptal, proč studuju medicinu. Protože mě to baví, odpověděl jsem, a ty? Kvůli prachům, řekl on, protože hned jak dostuduju zdrhnu do Rakouska nebo Německa a konečně budu mít slušnej příjem:-) A po skončení studia z mého ročníku "zdrhla" třetina- takže i s tím kádrováním bych to bral s rezervou:-)

0 0
možnosti
N

Nero

22. 2. 2011 13:34
Re: Kdo si chtěl za minulého režimu vydělat peníze

Na lékařskou fakultu se chodilo za úplatky veřejně.Kdo jako Vava neměl na úplatek, musel na chemickou.(byl by z něj spolehlivý lékař)

Nevím kdy se shrabal v tom našem nepřetržitelném provozu na auto,(je to už dlouho)ale vím,že nejlepší auta stávala u nemocnic.(Dovnitř směli jen primáři se svými super auty.Dnes tam mohou i méně postavení,ale za to mají svá vyhrazená místa s jmenovkou.Já si musel z dětské nemocnice v Brně odnést svého 24 kg vnoučka na rukách jak prkno neb měl obě nožky v sádře až po kuličky až do 400m vzdálené ho volného místa.Dovnitř mne ostraha nepustila kvůli prázdným parkovacím místům se zadanými čísly.)

Generace Kubek,Rath či Engel šla za penězi už na začátku kariéry.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

22. 2. 2011 7:11
Za minulého režimu bylo nutno především něco umět

, jinak se člověk na medicímu nedostal. Situace v souřasné době již taková není - míst je mnohem více a uchazečů méně

0 0
možnosti
JV

jafava

22. 2. 2011 5:59
Kádrovaní uchazečů o vysokoškolské studium bylo

především u atraktivních oborů jako byla medicína, práva, veškeré obory na filosofických fakultách, dokonce i některé obory technické a pochopitelně veškerá pedagogika; pravda, v průběhu doby se tvrdost kádrování měnila, ale byla vždy.

Že by měli uchazeči o studium medicíny procházet ještě přísnějším výběrem, nemůže být pochyb. Zda to má být zaměřeno na vlastnosti senzibilů? Jistě se takové vlastnosti lékaři hodí, stejně jako mnoho dalších.

0 0
možnosti
F

ferdos

21. 2. 2011 23:03
Generační obměna

Jen pro pořádek: řekl bych, že většina protestujících lékařů  jsou "polistopadoví". Jejich předchůdci už mají smlouvy s pojišťovnami a živí je privátní praxe.

Ale jinak souhlasím, že generace těch, co vyrostli v nesvobodě v pokřiveném prostředí reálného socialismu, představuje pro tuto společnost velký problém: jejich většina je buď preventivně "předposraná", nebo jde často o bezskrupulosní gaunery čerpající z normalizačních zkušeností.

0 0
možnosti
M

mikilucas

21. 2. 2011 21:38
vy boží prostoto!

Pokud by součásti přijímacích pohovoru byly i talentové zkoušky na vlastnosti senzibilů, ubylo by chyb lidského faktoru. Ušetřilo by se na zbytečné léky, při léčení špatných diagnóz. Ušetřilo by se na odškodňování zmetků nemocnic-viz citace,která hovoří za vše. Vy radši se špitálům vyhíbejte na 1000n!!

0 0
možnosti