Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rojack

12. 3. 2009 22:56
blog

o ničem. Zbytečné ministerstvo. Dobře. To všichni asi víme.

Jak píše pode mnou, vilu ve Španělsku si může z ČR skutečně koupit kdekdo. Stačí prodat barák nebo byt+chatu, chalupu či mercedesa, některým stačí použít úspory. (směnit eura není problém) Ale proč by to dělali?

Tak z nás zase nedělejte chudáky.

0 0
možnosti
W

Wolf778

12. 3. 2009 19:03
Nevím o co Vám přesně jde

Konvertibilní korunu bych z toho úplně vyřadil, protože ta nemá s rovnými šancemi co dělat. Mimochodem, na to abyste si koupil nemovitost ve Španělsku, vážně nemusíte patřit mezi horních 10 tisíc. Otázkou spíš zůstává, pro koho by to byla moudrá investice, a tady se obávám, že těch lidí by opravdu nebylo mnoho.

 

Rovná šance nepředpokládá rovné výchozí podmínky. Rovná šance znamená "já mám šanci, ty máš šanci a nikdo nám v tom nebude bránit" - jít na VŠ, koupit si byt, ucházet se o místo ředitele atd.; to že někdo je na VŠ hloupý, na byt nemá peníze a ředitele by mohl dělat leda u stolu v hospodě, to je už jiná věc. Ale nikdo mu nebude upírat VŠ, byt či místo ředitele např. pro kádrový profil, barvu kůže nebo třeba náboženské přesvědčení. To, že se nám boj za rovné šance ukrutně zvrhl, to je bohužel smutná pravda.

 

A to Vámi navrhované "ministerstvo, které by se staralo o to, aby lidský potenciál byl využíván ve prospěch společnosti" mi nepřipadá ani tak ze scifi, jako spíš z Orwella.

0 0
možnosti