Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Kdyby použili formulaci, že EU k 70 letem míru přispěla, nikdo by se nad tím nepozastavil. Méně je někdy více.

2 0
možnosti
AR

Rv Tak to bylo čteníčko;-D;-D

2 1
možnosti
VV

Kdyz tak ctu vas clanek a diskusni prispevky vasich obdivovatelu neverim vlastnim ocim.

3 1
možnosti
Foto

Vaše názory jsou vaše. Hloupý je patrně pan Potr. A samozřejmě, že s vámi souhlasím. Mediální masáž nabývá na intenzitě, zaznamenávám to všude, dokonce i v ČRo. Ale byla i horší období v našich dějinách. Třeba husitské války nebo protektorát. Tedy - protektorát Třetí říše.

1 0
možnosti
JP

J96o94s83e30f 75P34o96t16r

2. 5. 2019 18:29

Vaše názory jsou hloupé. Samozřejmě ti politici měli pravdu !

2 8
možnosti
Foto

Zejména s těmi sedmdesátiletými zásluhami EU.

3 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že válkám ala 20. století odzvonilo. Vyspělé státy se dostanou k lizu v méně vyspělých zemích sofistikovaným způsobem. Tributy jim proudí do kas rok co rok, aniž by musely zem vojensky a politicky obsadit.

2 1
možnosti
Foto

EU existuje 26 let a tak ji nelze přičítat 70 leté zásluhy.

8 0
možnosti
VV

A to pred tim, co byste porad misto dnesni EU chteli se nepocita?

1 1
možnosti
Foto

Mír v Evropě v době studené války zajistila autorita Spojených států amerických a kolektivní obranná spolupráce v NATO. Jedinou fungující zárukou naší bezpečnosti je spolupráce v NATO. Spolupráce je založena na principu konsensu a na identifikaci rizik a zájmů. Společná rizika se vyplatí řešit společnými silami. NATO představuje také platformu, která řeší bezpečnostní problémy v duchu vlastní filozofie. Dokonce se dá říci, že nejdůležitější v NATO je způsob řešení problémů na základě dialogu, analýzy rizik a konsensu.

6 2
možnosti
DR

Správně. NATO - pevná záštita světového míru. R^

2 0
možnosti
Foto

Pardon, ale to je fakt úsměvné, když se ve svých názorech vymezujete vůči jakési zprávě na Nově... :-):-):-)

Cožpak se nevěnujete sám aspoň občas základním údajům z historie Evropy po skončení druhé světové války? Jak probíhalo usmiřování mezi Francií a Německem, posléze taky Itálií? Co Vám říkají jména Maurice Schumann, Konrad Adenauer a Alcide de Gasperi? Tito lidé položili základy k postupné evropské integraci se silnou myšlenkou vytvořit soužití v míru a vzájemné kooperaci. A zabránit tak možným dalším válečným konfliktům. Evropská unie vznikla mnohem později (což by měly vědět i děti na druhém stupni základní školy). Ale EU je výsledkem toho velmi cíleného a z přesvědčení vynaloženého úsilí jmenovaných "otců zakladatelů". To, že se díky jejich úsilí těší Evropa dlouhému míru, prospívá nám všem. Takže, komu co na tom vadí? Jediný, kdo se snažil mír v Evropě narušovat, byl Sovětský svaz podporou terorizmu všeho druhu, k čemuž samozřejmě vedl i své vazaly. Pádem železné opony a vysvobozením řady zemí ze sovětského područí se zóna míru a stability rozšířila.

Válka v Jugoslávii v první polovině 90 let byla obrovský průšvih a největší vinu na ní měli agresivní srbští komunisté, kteří ovládali bývalou jugoslávskou armádu.. Je dobře, že válka byla razantním zásahem NATO zastavena, čímž vznikly předpoklady pro demokratický vývoj v nových státech vzniklých z bývalé Jugoslávie. Na to navazuje jejich postupné přistupování k EU (Slovinsko, Chorvatsko) a tím i na posilování světa, kde vládne stabilita a mír.

A znovu, bohužel!, nástupnický stát po SSSR, tedy Ruská federace, se pokouší narušovat mír v Evropě vedením hybridní války proti členským i nečlenským zemím EU a NATO.

9 2
možnosti
Foto

Nejste náhodou poslanec parlamentu EU? Evropa by mohla být silnější jako svazek suverénních států a ne poskoci přebujelého administrativního aparátu o jehož přínosu mám pochybnosti.

3 2
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 12,63
  • Průměrná čtenost 1159x
Jeden z těch, kteří si vývoj po roce 1989 představovali jinak.

Seznam rubrik