Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Víte, jakou měl profesi Alois Rašín, nejlepší čskoslovenský ministr financí?  Schválně!

Co měli společného s armádou (než se stali ministry) ministři Markovič, statkář Udržal, neúspěšný gymnazista Stříbrný či právník Viškovský

1 0
možnosti
PK

Nevím, co autor myslel "podnikem se státní účastí" za socialismu. Byly pouze národní podniky a potom po jedné z "přestaveb" i státní podniky - ale v podstatě to bylo stejné. Nechci zabíhat do podrobností. Nemluvím tady o družstvech či jiných okrajových formách.

0 0
možnosti
FS

Autore,proč se pořád oháníte děním z padesátých let minulého století.Já můžu naprosto říci,že  v posledních létech před listopadem 89 byla situace naprosto jiná a na místa šéfů byli dosazováni odborníci,vystudování v řádné studijní době i když měli průkaz KSČ,ale jenom průkaz.Takže nepište stále dookola své obehrané slovíčka.

4 0
možnosti
PK

Do jisté míry souhlas - čím výš tak ale stále rozhodovalo, jak byl soudruh stranicky zapsán, zda byl ze správného kraje (Mamula chtěl v Praze také lidi z Ostravska) a ve správné klice. Jako dneska. Ale třeba na místě podnikových ředitelů už do značné míry - ne vždy - byli po r.1980 vysokoškoláci - třeba v textilní VHJ to byli textiláci (10 ze 13). Ve výzkumácích vždy.

0 0
možnosti
MR

Martin Dzúr nebo Václavík by Vám možná vyhovovali víc, Budete se muset smířit s tím, že manažeří to dokáží lépe než odborníci.

1 2
možnosti
Foto

Karolina Peake muže být ministryni samozřejmě taky

1 2
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1159x
Jeden z těch, kteří si vývoj po roce 1989 představovali jinak.

Seznam rubrik