Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Mezi mikro- a makroekonomikou je rozdíl.

Když to nechápe Angela Merkelová s jejími vyprávěními o ctnostech švábské hospodyňky ani její ministr financí Schauble, proč byste to měl chápat vy?

Pokus šetří domácnost nebo firma, může to být přínosné.

Pokud šetří stát, je to tragédie, protože se tím změní celé ekonomické prostředí a k úsporám to nevede. U nás viz Kalouskovy škrty a opakovaná recese každé čtvrtletí, když okolní země už recesi nezažívaly.

Kdyby vás to zajímalo, viz J.M.Keynes a jeho paradox spořivosti, který popsal už v roce 1936.

Privatizace nemocnic je zase něco jiného.

Rozhodně nejde o zlepšení kvality zdravotní péče, nebo dokonce záchranu zdravotnictví.

Jde o to hodit lukrativní část veřejného sektoru do klína spřátelených soukromých vlastníků.

Dopadne to stejně jako privatizace hospodaření s vodou - nedoplatíme se.

0 0
možnosti
Foto

Tady je otázka, zda úspory nebo systematické zadlužování. Zadlužování znamená jít cestou Řecka. Úspornost nemusí znamenat snižování koupěschopnosti ale pouze její stagnaci. V rozumné domácnosti si rozmyslí, na co si vezmou úvěr a za jakých podmínek. Tak by se měl chovat i stát.

0 0
možnosti
LV

Nejsme hrdý národ. Jenže jsme tu furt. Přišel Němec, pobyl a zase odešel a my jsme tady furt. Přišel mužik, pobyl, odešel a my jsme tady ještě pořád furt. Přišla Unie, pobude a až se rozpadne, my tu budem furt.Těžko nás porazit, když nebojujeme. A žádný vetřelec nezvládne poslouchat naše vtipy dýl jak čtyřista let, to je vyzkoušeno. Nestojíme za moc, ale ještě pořád stojíme tady. To není špatné.

Politika tady stojí za h....o

Svatá pravda. Politici jsou šmejdi a kradou atd. a sousedovi, který je volil by se patřilo dát po hubě. Ale je fakt, že je zvolil ve volbách. To znamená, že tady míváme volby. A že na politiky můžeš nadávat nahlas a nikdo tě nezavře? To není špatné.

Žijeme v drahotě a bídě

Je to pravda. Všechno stojí peníze a těch nikdo nemáme dost. S bídou vyjdou v naprosté většině jen na vlastní bydlení, placatou televizi, ledničku,mikrovlnku, pračku, počítač, mobil a aspoň jedno auto do rodiny. Hlady už tady nikdo neumřel sto let. Máme se tak zle, že jsme líní se za lepší prací odstěhovat z Brna do Ostravy, protože je to hrozně daleko a tady máme garsonku po babičce. Čtvrtina lidí má denně na cigára, polovina na benzin do auta a třičtvrtiny na kořalku. To není špatné.

Šéfové jsou parchanti

Svatá pravda, šéfové obecně jsou na h....o. Pokud ale můžeš nadávat na šéfa,znamená to, že máš práci. To není špatné.

Daně jsou vysoké

Jsou. Jsou nekřesťansky vysoké. Pokud ale musíš platit daně, znamená to, že jsi něco vydělal nebo něco máš. Horší by bylo, kdybys nic nevydělal a nic neměl. Nakonec to není tak špatné.....

atd. viz http://diskutuj.zwittau.cz/index.php?action=vthread&forum=23&topic=381&page=3

4 0
možnosti
Foto

Pěkné. Nakonec se opravdu nemáme tak špatně

0 0
možnosti