Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příležitost dělá zloděje. A když se pak do party zlodějů dostane někdo - dejme tomu - s těmi nejčistšími úmysly, pak jej čeká boj. Vyhraje, prohraje? Nechci paušalizovat, ale spíš to druhé.

A pak taky ti nešťastní přátelé, kamarádi, příbuzní a známí. Politik (vysoký úředník) je rád přijme, třeba i ve své kanceláři (a ve své pracovní době, však taky dře jak kůň a ten čas si levou zadní nadpracuje). Rád jim poradí a často již touto radou finančně pomůže - a to tak, že značně. To vše pochopitelně čistě soukromě, nezištně a z čiré lásky.

Tahleta síť oněch vzájemného (a vzájemně výhodného) kamarádství politiků a vysokých úředníků je neskutečně pevná a odolná.

Jedni "zatím jedou", druzí odjíždějí či dojíždějí, třetí se na cestu již chystají. Jak psal pan Hrabal:"furt se jede".

To slůvko "přitunelovávání" je vskutku půvabné - patří do rodiny odklánění a spousty dalších aktuálních novotvarů.

Časem bych rád přispěl do pokladnice tohoto oddílu češtiny. Následující otázečka je toho prvním pokusem:  "dřeli jako koně - kdo nakonec postará se o ně?"

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 869x
jsem člověk jako vy... život mi nic nedaroval a dal mi příležitost poznat nejenom podněty této dominantní reality pěti fyzických smyslů... vyprávěl mi také mezi jednotlivými údery do vazu o tom, o čem to tady vlastně je... některé postřehy stojí za převyprávění a chci je nabídnout těm z vás, kteří případně o to stojíte... je to jen a jen na vás...

Seznam rubrik