Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

L50e35n36k42a 29N16o21v42á

10. 1. 2018 10:45

Tento článek mi připomněl mou kamarádku, která také na mateřské s prvním dítkem začala vyvářet, jak šílená ale vše bio. Neexistovalo, že by dítě dostalo něco sladkého jen ovoce. Pak vyřadila ze stravy lepek, přestože není celiak a začala nám všem tvrdit jak nám nejen pečivo hrozně škodí. Pak přesedlala ještě na laktozu, taky ďábel v cukrovém hávu. Když jsem jí oponovala, že mě ale nikdy po mléčných výrobcích nic nebylo (neumím si představit žít bez jogurtu, sýru, žervé, tvarohu, hermelínu...), tak mi řekla, že dospělý člověk má méně enzymu laktázy než kojenec (což nelze oponovat). Nicméně každý člověk je individuální nelze generalizovat.

Připadá mi jako by na mateřské zcvokla. Nikdy před tím nic takového neřešila a ted je vše černé nebo bílé. Hodně jídla si ze své (a nejen své) stravy osekala. Určitě jí superzdravě, ale co si pamatuji z přednášek na VŠ tak nám vždy říkali všeho s mírou.

1 0
možnosti
Foto

Ono některé přesvědčit nejde a je to i na škodu. Někteří potřebují mít jistotu, že udělali vše, co mohli. Jinak správnou cestu nenajdou...

0 0
možnosti
DT

I tenhle blog je božský, dávám si vás do oblíbených... R^ Píšete krásně.

1 0
možnosti
Foto

R^Je to tak šest, sedm let zpátky, co se bezmléčná dieta doporučovala jako všelék nejen pro děti. A víte co, nepamatuju se, že by v mém okolí někomu pomohla.;-)

1 0
možnosti
Foto

Ano ano, medicína se vyvíjí. Ovšem není nad vlastní zkušenost:)

1 0
možnosti
VN

no jo , a tak to půjde pořád . . . :-) ale chvílema to člověk ani nevnímá .... hlavně si to písání schovejte taky pro sebe, ráda si to ve stáří přečtete. Já takhle lovím po paměti ....;-)

1 0
možnosti
Foto

Kudla se v kapse otvírá, otáčí se v hrobě, ale i tak dobrý, hodně dobrý. Jdu se podívat na vaše starší blogy.

1 0
možnosti
Foto

Vidíte, to jsem si ani nevšimla.Nejspíš jsem ještě nebyla dosttečně vzteklá, a tak jsem si tou kudlou jen otáčela, prozatím zavřenou:) Děkuju, mějte se:)

1 0
možnosti
Foto

O takové "hrůze" (úplně se vidím, jak šílím) píšete s takovou lehkostí, že se tady směju jako praštěná. Díky. A jsem ráda, že jste v pořádku. R^

(Co bychom neudělaly pro své děti, co?)

1 0
možnosti
Foto

Hned mám chuť psát, děkuju a zdravím:)

1 0
možnosti
Foto

nevědomost je požehnání

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)