Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dělá si před námi z pacientů srandu, vysmívá se tomu, že mu někdo přišel poděkovat se slzama v očích. Je mi zle z toho, jak může tenhle člověk dělat medicínu, a ještě navíc uč

Zdroj: https://karolova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=733059

Promiňte, ale já Vám nevěřím. Respektive nevěřím oné slečně, co si s Vámi píše. Takovýto pedagog by na VŠ neobstál, tykání studentům - za bolševika jsem zažila sporadicky; nyní si to neumím představit. Není možné, aby VŠ examinátor zkoušel tak, jak je popsáno v textu. A pokud to čistě teoreticky možné je, pak je něco špatně v Akademickém senátu oné fakulty. Já píšu evidentně za jinou, kde je byť jen 5% z Vámi popsaného nemožné. Kopii z Vašeho blogu jsem výše vložila z toho důvodu, že moc nevím o jakých pacientech se to tam píše... O těch ležících na pitevně?

A o jaké "publikační aktivitě" je proboha ta část, kde se píše, že student může dostat dobrou známku, pokud bude publikovat? Jak by mohl prvák na začátku něco publikovat. A i kdyby to bylo v posledním ročníku, tak publikuje naprosté minimum studentů, kteří se dostanou během studia k vědě. A i u nich je prostě znalost látky u zkoušky to jediné relevantní, co examinátora zajímá. Jistě, že pokud je zkoušení ústní, tak se stoprocentního "objektivna" dosahuje hůř. Ale neznám jediného VŠ pedagoga, který by hodnotil způsobem popsaným ve článku...

Váš blog o spolknutí silného magnetu dvěma dětmi se mi líbil. I jako varování rodičům před nebezpečným výrobkem... Tento blog však považuji za Vaše varování před studiem medicíny. Přemýšlím, proč to děláte... Věřte, že opravdu nejsme už v době, kdy by se na lékařských fakultách učilo tak, jak je v textu popisováno. S douškou, že jsme v takové době ani nikdy nebyli.

0 0
možnosti
Foto

Paní Janko, klidně Vám dám kontakt na slečnu, můžete se jí zeptat sama. Já jí věřím úplně každé slovo. Divila byste se, kolik lidí se mi po zveřejnění tohoto blogu ozvalo, že mají stejné, či i horší zkušenosti. Diskuse proběhla přímo mezi lékaři a mediky, zdroje byly velmi konkrétní. Pokud Vám to přijde k neuvěření, nezanamená to, že to není pravda. Bohužel. Pan vyučující je lékař, který pouze vyučuje anatomii. To může dělat ortoped, traumatolog,chorurg...A ten samozřejmě kontakt s pacienty má.To, že je to špatně, s tím s Vámi souhlasím, slečna se na mě obrátila s prosbou o pomoc, já jsem se rozhodla sepsat o tom blog, aby se o tom mluvilo, vědělo a řešilo se to. Já z varování před studiem medicíny sepsala blogů několik, mám je vložené v samostatné rubrice s názvem "Láká vás studium medicíny, zvažte to!" Zkuste si je přečíst (je jich celkem osm) a možná pochopíte. Já jsem na medicínu vstupovala v roce 2001 plná bezmezného nadšení, nadějí a radosti. Nikdo mě nevaroval. Střet s realitou byl krutý. Proto lidi, kteří by se chtěli vydat stejnou cestou jako já, zkrátka připravuji na to, co jim nikdo dopřeu neřekne. Já sama bych to tehdy ocenila. Proto to dělám.

0 0
možnosti

Tento "clovek" nie je ziadnou vynimkou. Tipoval by som 1. Lekarsku fakultu UK a z anatomickeho ustavu by som vedel vymenovat aspon troch skusajucich, o ktorych clovek pocul kazdy den aspon jednu podobnu historku, od kladenia otazok mimo zadanej temy, z ineho predmetu, alebo dokonca z poznatku, o ktorom vam priznal, ze ho sam v ramci vlastneho vyskumu objavil a este nepublikoval, cez uplne otvorene vyroky typu "skvele, viete to vsetko, ale ja som dnes uz nechal prejst 10 ludi, takze pridte nabuduce" az po isteho profesora s Beethovenovym oblubenym zenskym menom namiesto priezviska, ktory udajne nosil v kapse za hrst zrna, ked skusal holky, aby ho po nich mohol hodit, ak nieco nevedeli, akoze slepice (podla inej verzie polozil na stol taku plechovu skakajucu slepicku na klucik...nemal som s nim tu "cest", mna vyrazil ten prvy vyssie menovany typ s otazkami mimo temu, takze dodnes nechcem verit, ze aj tato historka je skutocna, ale optimizmu mi vela nenechali). A nejde o ziadne pestovanie psychickej odolnosti studentov, aby vedeli pracovat pod tlakom. Ide o prijimanie niekolkonasobku kapacity skoly kvoli vykazaniu nakladov a ziskaniu dotacii, po dosiahnuti coho sa skola jednoducho daneho poctu ludi zbavi a ak ste u skusky v termine, ked uz nechali prejst dost ludi, mozete mat nobelovku a vyletite aj tak. Nasledne vam este skola formalne ukonci studium s odstupom pol roka, co vam v tej chvili pripada nepodstatne a neskor v pripade opakovania, alebo prijatia na iny obor zistite, ze musite platit skolne za prekrocenie bezplatnej doby studia (prislusnu predzalobnu upomienku som obdrzal na Silvestra 9 rokov a 11 mesiacov po ukonceni studia, lehota premlcania je 10 rokov). Kazdopadne pokial sa chcete ako lekar zaoberat narcisistickymi poruchami osobnosti, 1. LF UK ma zbierku vyskumnych subjektov, aku inde nenajdete.

2 0
možnosti

J15i88r72i 97D52o19b56r16ý

21. 1. 2020 13:19

Inu prvni semestr. Na medicine je to anatomie, na technickych oborech matematicka analyza. Zazil jsem u zkousky (mat. analyza, ne anatomie), tyden pred koncem zkusebniho (tedy zadny prosinec) bavil v prubehu pisemne casti zkousky zkousejici pulky rocniku se zkousejicim druhe pulky, ze pustil zatim jen 7 lidi (ze sve poloviny, coz bylo vice nez ze sta) Vzdy je v prvnim semestru nejaky kat, ucelem je vytridit odpad.

U mediciny jeste komplikovane tim, ze clovek musi byt tak nejak pripraveny, ze mu za karieru tak nejak nekdo "skapne" pod rukama, bez ohledu na obor (klidne i zubari, i kdyz na interne nebo kardiu je to beznejsi). Kdyz nekdo neprezije jednoho podesa profesora, nema to sanci ustat.

PS: mam dve dcery, blog jsem jim dal k zamysleni a zatim je to od zameru jit na medicinu neodradilo.

0 0
možnosti
Foto

A není anatomie až ve druhém semestru?

1 0
možnosti

Wtf? To je škola v tak bídném personálním stavu, že takového vyučujícího z daného předmětu nedovolá? Velmi by mě zajímalo, jakou má předmět vyučujícího úspěšnost studentů. V době informačních systémů je tohle snadno sledovatelná veličina, včetně rozložení známek, že pokud na vedení školy nejsou slepí, tak to musí řešit.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, snad se tak stane. Se slečnou jsem ve spojení a sleduji to:)

0 0
možnosti

Zdravím Katko, studoval jsem v Plzni a měli jsme tam taky podobné psychopaty, u nás to byly typicky sudé ročníky. Kolik mých kamarádů kvůli z větší části zamindrákovaným "kolegům" školu nedokončilo! Je snad normální sdělit studentovi, který dva měsíce nedělá nic jiného (tzn. nežije) než, že leží v učení, při zkoušce: " Vidím, že to umíte, kolego, tři otázky dokonce na výbornou, leč ta čtvrtá, tam jsou nedostatky. Učte se o prázdninách několik hodin denně a pak přijďte znovu, již teď vím, že to dáte (Vám to dám)." Lidská zrůda, nic více ani méně. Toto chování mělo pokud vím jednou i tragické následky. Dotyčné, snad budoucí kolegyni, přeji jen nervy ( a zadek) ze železa. Michal

1 0
možnosti
Foto

To není dávno. Kvůli bakalářské práci a byl to, myslím, student práv.

1 0
možnosti

Mohl by se do případu vložit někdo nezávislý.

2 0
možnosti

P29e88t79r 25N10e77d68o85m15a

2. 11. 2019 20:56

Dvaatřicetiletá Ingrid Johana Concepción Samudiová, atestovaný neurochirurg ze středoamerické Panamy, je od léta na dvouleté stáži v ústecké Masarykově nemocnici. Postupně se tak seznamuje s českým zdravotnictvím a přiznává, že až v tuzemsku poznává, jaké to je mít volný čas.

Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/lekarka-panama-samudio-sames-neurochirurgie-masarykova-nemocnice-usti-nad-labem.A191030_093342_usti-zpravy_grr

1 0
možnosti

A četl jste ten rozhovor s dítětem, co makalo v továrně na adidasky a teď se mu líbí i teror v české škole?

1 0
možnosti

A93l55e46š 50W74o85l35k62e84r

31. 10. 2019 7:55

Na (téměř) každé VŠ narazíte na někoho takového. I když tohle je asi opravdu vysoký level. V dnešní době (snad?) řešitelné např. hromadnou stížností studentů.

3 0
možnosti

Nahrát na skrytý diktafon či kameru a zveřejnit. Pan doktor se už na veřejnosti neukáže a za katedrou taky ne.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti

Neustupovat. Tihle trapiči se většinou sesypou hned, když se jim někdo postaví. Klidně si na něj někde počkat s kuklou na hlavě a dát mu do držky.

3 0
možnosti

Ten doktor je fakt čirý zlo, ale kdo to dá i přes něj, ten bude neskutečně zocelený. Bohužel řada nadějných studentů studium kvůli němu pravděpodobně opustí/opustilo :-/

Jen se divím té slečně, jak je špatná z toho, že z praktik odchází o dvě hodiny později...Chudinka :-/ To bude něco, až zjistí, jaká je realita v života. Nicméně doufám, že jí nadšení i přes toho vola vydrží, studium zvládne a nezahořkne na život a na pacienty. Dobré, lidské doktory tu potřebujeme.

1 1
možnosti
Foto

ona ta slečna ale z tohohle špatná není, jen konstatovala, že tam pravidelně zůstávají dýl. Chtěla tím říct, že to všechny zajímá a baví a chtějí to na zkoušení umět, proto tam jsou, i když nemusí. Je to samozřejmé, jistě, bude i hůř, ale zrovna v tomhle si myslím, že jí křivdíte, z tohohle špatná není...

2 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)