Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

svondr

13. 3. 2008 23:15
-

Přece z toho, že pan Kupsa dělá skvělé kolekce bílých vín, nelze vyvozovat, že by česká vína porazila moravská. V Chrámcích se občas povede moc pěkná Rulanda modrá, ovšem další odrůdy ve srovnání se špičkovými moravskými producenty přece jen pokulhávají. Samozřejmě, v Roudnici a Mělníku se podaří občas vynikající vína (zapomněl jste na Śkolní statek Mělník a pana Vondráka), ale zkuste si třeba jen vyjmenovat producenty ze znojemské oblasti - Znovín, Hort, Lahofer, VS Lechovice, Špalek, Vaněk, Musil, Waldberg, Trpělka&Oulehla atd. atd. Víno z Čech může porazit víno z Moravy, ale vína z Čech nikoli;-)

0 0
možnosti

svondr

13. 3. 2008 22:54
-

0 0
možnosti

PeS

21. 2. 2008 7:04
Jen poznámka

milí Moraváci, brečíte sice hezky, ale na blbým hrobě. Až přestanete do Čech a hlavně Čechům prodávat chcanky s výmluvou, že to "pro Pražáky stačí", pak se můžeme začít bavit o kvalitě. Do té doby si raději dám kvalitní Žernosecké, než druháčka či třeťáčka z "vyhlášeného moravského sklepa" s tím, že "to ten Pražák stejně nepozná". Pravda, už se objevují výjimky, kde se ke mně chovají jako k zákazníkovi a kam se rád vracím, ale stále převažují sklepy, kde po ochutnání usuzuji, že jsem tam byl dvakrát - poprvé a naposled. To, co mi tam obvykle nabízejí pod názvem víno, se nehodí ani do ostřikovačů... Ochutnám, poděkuji a jdu. A na mapě poznačím, abych se tam náhodou omylem nezastavil příště...

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:09
Dolní Dunajovice...

mají  půdu   se značnou přísadou   vápna,

ph  je   asi 5 a půl..Vlašské   ryzlinky a Veltilny  zelené zde mají   excelentní  chut.Vína   větších kvalit jako Sauvignon , a ostatní jedničky zde nepěstují, neb je to méně výnosné..

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:07
Nepletete si prosím Horní Dunajocice

a   Dunajovice   Dlní poblíž   Mikulova??

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:06
Autore..

Pěkně  jset   nás   nadzvedl...Že  mají  dobré   víno v Horních Dunajovicích??

To je něco !!!

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:06
Ale vratme ser k článku..

Autor   tvrdí,   že   MT  se  nechá    vyzrát   snad   až na 22 st, pak   ztratí  kyseliny   a    toto že se kompensuje  chrupkou..

Toto je   strašná   zhovyadilost něco takévého   tvrdit..

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:04
S tou slivovicí tady

pletenme   hrušky  a   jablka

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:04
OF T O P I C

josu poznámky   o   slivovici..

0 0
možnosti

Jihomoravští vinaři

16. 2. 2008 10:02
K článku bychom měli čettné výhrady

snad i k autorovi

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik